Бъбречна криза??

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Пон 14 юли 2008 11:24

Ето и обещания коктеил от лекарства.

При болки на бъбреците
(Успокоява болките за по мало от 10 мин.

Натриев бромат -5 или 10 ml
Папаверин- 1 ампула
Атропин- 1 ампула
Бусколизин-1 ампула

Всичко в една спринцовка и се поставят венозно.

При липса на бусколизин да не се поставя в коктейла спазмалгон,защото ще му падне много кръвното.

Vento_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vento_Power » Пон 14 юли 2008 11:39

Точно тези неща купихме и му биха инжекция и от това е минало.
Мерси много. :wink:

Vento_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vento_Power » Пон 14 юли 2008 12:43

Аа да попитам,нали не е добре примерно утре да отиде на работа да се друса там по камиона.? :roll:

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Пон 14 юли 2008 15:49

И аз като ветереан да кажа - болките са много силни, то зависи и от големината на камъка.
Аз съм ветеран с 13 години "стаж" вече и бая кризи съм "изял".
Каквито и лекарства да пиете , основно правило е да се пие ВОДА.
Не оставяйте бъбреците "сухи".Пиенето на вода трябва да ви стане навик, мин по 2 литра дневно(не че го спазвам де).
Рекорда ми е 7-8мм камък.Мислех си, че ще умра ама го изкарах.Тупна като диамант в тоалетната.Няколко дни се наливах с вода и топла бира, както и посочените от някой колеги медикаменти.
Хубаво е ако може да се хване камъчето да се даде на изследвания, щото има различни видове - уратни, оксалатни и др.
Някой се разтварят/стопяват с лекарства(уратните) другите обаче(оксалатни като при мен:),фосфатни) ако са много големи се изкарват оперативно.Не знам дали ги разбиват тях с ултра-звук.На моя позната ги разбиваха с ултра-звук, но май бяха уратни.
Много храни също трябва да се избягват да се ядат.Въпреки, че това малко помага мисля.
Основното е вода, повечко спорт, секс :)
Просто повече движение

П.С
Доколкото ми е известно още не се знае причината за образуването на бъбречни камъни.Някъде бях чел, че ако някой открие причината ще получи Нобелова награда.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 14 юли 2008 16:02

Според мен това си е някаква болест на бъбрека, която някой ден може би ще се лекува. Съдя по това, че при мен (да чукна на дърво), камъни ми образува само единия бъбрек. Имал съм 3 или 4 кризи за последните 10 години, и все на един и същ бъбрек.
Това за водата е вярно - трябва да се пие много вода. Аз лично, ако поради някаква причина не мога да пия вода, и стоя известно време жаден, веднага почва да ме боли бъбрека :? . Спори се обаче дали минералната вода е полезна, или напротив. На мен като бях малък докторите ми казваха да пия само минерална вода, а напоследък пък - обратното - имало някаква нова теория, според която минералната вода е по-добре да се избягва.
Друго - не знам дали образуването на камъни има нещо общо със спорта. При мен е факт, че първата криза получих през най-натоварения период от живота ми досега, когато спортувах активно по 3 часа на ден + крос почти всеки ден... Тя беше причина и да прекратя тренировките.
Въобще, като че ли лекарите за момента са безсилни точно по този проблем. Лекуват само симптомите, а не причината.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”