Телефонни измамници и нехайството на полицията

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Телефонни измамници и нехайството на полицията

Мнениеот trunner » Сря 16 юли 2008 19:29

Темата може и да не се стори смислена на някои от четящите тук, но съм адски възмутен и не мога да не споделя с вас. Ако някой модератор реши - нека трие или ключи.
Днес по обяд моята благоверна ми звъни и ме пита "мило ти ли си?' и викам да - аз съм си;
- къде си мило?
- на работа, как къде?
- слава Богу......

Оказва се, че някакъв сладур звъни вкъщи и плачейки се представя за мен. Току що съм ударил и УБИЛ 9 годишно дете на някво кръстовище в Силистра и в момента съм в ареста. Дал съм телефон на даден адвокат на когото майка ми трябвало да звънне, но в никакъв случай да не ме търси на моите телефони, защото са били подслушвани най-вероятно. При което майка ми, като всяка майка може би, звъни на "адвоката" който и казва, че има вариант да се действа с полиция, прокуратура и т.н., да се запише някъде си там, че извършителят е неизвестен. Ето тук идва наивността на хората - как така ще се пише неизвестен извършител, след като вече съм си в полицията и т.н.? Както и да е, съответната услуга щяла да бъде извуршена срещу скромното възнаграждение от 20 000лв. Последва, обаждане на баща ми и жена ми, след което "аз" се обаждам втори път "вкъщи" и юркам майка ми да побързат докато не е късно - да давата нашите мангизите на адвоката, че съм щял да ида в панделата за 5 - 15 години. Това съответно всява още по-голям ужас в съзнанието на женицата. В това време се прибират жената и баща ми и получавам обаждането.
С въпросният ГСМ на "адвоката" баща ми отива в полицията и им казва какъв е случая. От тяхна страна отговарят " ми ние нищо не можем да направим". Е питам аз как да му е.а майката нищо не могат да направят и как по дяволите се очаква да спрат такива изроди които освен, че цицат стари хора, а могат и до инфаркт да ги докарат!!! Силно съм възмутен и отчаян от силите на реда в нашата малка държавица!
Вярвам, че няма да има кой знае колко интересни мнения и, че темата ще е бъгава, но пак казвам, ако мод реши - да ключи!

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Телефонни измамници и нехайството на полицията

Мнениеот VW-fenka » Сря 16 юли 2008 19:44

trunner написа:Току що съм ударил и УБИЛ 9 годишно дете на някво кръстовище в Силистра и в момента съм в ареста. Дал съм телефон на даден адвокат на когото майка ми трябвало да звънне, но в никакъв случай да не ме търси на моите телефони, защото са били подслушвани най-вероятно. При което майка ми, като всяка майка може би, звъни на "адвоката" който и казва, че има вариант да се действа с полиция, прокуратура и т.н., да се запише някъде си там, че извършителят е неизвестен. Ето тук идва наивността на хората - как така ще се пише неизвестен извършител, след като вече съм си в полицията и т.н.? Както и да е, съответната услуга щяла да бъде извуршена срещу скромното възнаграждение от 20 000лв. Последва, обаждане на баща ми и жена ми, след което "аз" се обаждам втори път "вкъщи" и юркам майка ми да побързат докато не е късно - да давата нашите мангизите на адвоката, че съм щял да ида в панделата за 5 - 15 години. Това съответно всява още по-голям ужас в съзнанието на женицата. В това време се прибират жената и баща ми и получавам обаждането.

Силно съм възмутен и отчаян от силите на реда в нашата малка държавица!

Колега, когато се обадиха в нас сценария беше абсолютно същия .... Представиха се за братовчед ми и за късмет бяха уцелили името ... Митко :roll: , но номерът не мина ... гласа беше на мангал с мечти да стане актьор явно :evil:
И ние се обадихме на полицията... нищо разбира се ! :!: Явно само си водят статистика и сценариите на тея дето се обаждат :?

Няма какво да се възмущаваш, колега ! Това е положението.... :roll:

Потребителски аватар
RADO 8463
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RADO 8463 » Сря 16 юли 2008 19:54

И по нашия край имаше точно такива случки със същия сценарий!!!Две три по възрастни жени изгоряха с по 5 000 хил лева.Но полицията се зае сериозно с тях и хванаха трима на местопрестъплението.Двама от Пловдив и свръската им в Смолян.

П.П трябвя да се деиства по строго с такива хора !!! :twisted: :twisted: :smackbum

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 16 юли 2008 19:56

Мдаа в скъпата ни държава всичко е възможно, но ти се радвай че си попаднал само на телефонна измама а не на нещо по лошо като физическо насилие защото институциите ни в лицето на полиция,следствие и прокуратура ще ти отговорят по същия начин :evil: че нищо не могат да направят или нямат достатъчно доказателства :!:

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Сря 16 юли 2008 20:04

Как с нетърпение чакам някой такъв убавец да ми се обади, със сигурност ще се лее кръв. Не е по темата ама.... на тъст ми къщата чат-пат я удрят разни мангали, взимат боклуци, но и тях ги чакам с нетърпение да ги отуча, че в тази махала могат да си вършеят. Само да не ме пишат по вестниците, че съм си кибритлия.

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Сря 16 юли 2008 20:05

Помните ли пловдивските полицай който ги хванаха, че играят в комбина с измамниците ? И знаете ли какво им се случи ? ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО !

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Сря 16 юли 2008 20:12

аз получих вчера едно много странно съобщение от номер 1186 и пише "моля обадете се на клиент +3598851101**" та нещо ми изглежда яко съмнителна работата и не му звъннах некой да има идея какъв е тоя номер 1186 и каква ще му е целта да ме кара да звъна на тоя номер

Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanoz » Сря 16 юли 2008 20:18

Голф мафия,аве пусни му на този номер 100 обяви,да го скъсат от звънене....Тези пак започнаха с телефонните измами,май всички са ги пуснали,а уж щяха да ги съдят.....

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 16 юли 2008 21:04

Идеята е при такъв случай да се разберете къде да се видите с "адвоката" а там да отидете с бойна дружинка. Бас ловя, че ако пуснете тема във форума ще се съберат колеги, които да им потрошат кокалите на мангалите!
Ясно е че куките са в комбина с тях, за това "нищо не могат да направят", а всъщност не им представлява абсолютно никаква трудност да ги намерят. Ама сме в Булгаристан и в скоро време оправия няма да има!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 16 юли 2008 21:07

Уфффф, Теодоре, темата е толкова стара и толкова обсъждана ...
И на мен ми звъняха с ревящ глас - Татееееее. И аз викам - Кажи татювото. И се почнаха едни псувни. Мани, беги, не си го туряй на сърце. За да отмрат този тип престъпления е необходимо да се даде голяма гласност, да знаят хората и да се пазят, на друго не може да се разчите, поне не за сега.

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Сря 16 юли 2008 21:56

вчера и моита бабичка са тествали да я преметнат с бащата пък са оцелили, че и сестра му била с него, катастрофирали и н.з. още какво, а само ако знаеха, че на бащата колата стои пред блока с изтекло масло... нямам думи.
А за гласноста нали и ,, Господари на Ефира'' ги бяха подхванали. Уж имаше някакви обещания и ... нищо.
Пазете се и осведомете ваще близки и познати да не се връзват това е моя съвет. Ако чакаме на държавата няма да има оправия.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 16 юли 2008 22:08

Миналата година имах аналогичен случай. Добре, че се паднах аз на телефона и приех разговора и говорих с "адвоката" си.
Уговорих "уплашено" среща след 1 час за да могат да се изтеглят парите,
Свирнах на 3 ма приятели , наточихме брадвите , но никой не дойде на срешата . Приятелчетата не се виждаха , бяха на мястото 40 мин преди уговореното време и скатани.
Ех да ми бяха паднали ...

Все се обаждат на възрастни хора или жени.

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

:))

Мнениеот Perso » Сря 16 юли 2008 22:52

Каква полиция? На кой пу пука?
Истината е емиграция :idea:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Re: :))

Мнениеот Ivailo » Сря 16 юли 2008 22:59

Perso написа:Каква полиция? На кой пу пука?
Истината е емиграция :idea:

Истината в случая е :a boi de ! Стига с тая емиграция, не останаха хора в България!!!

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

:))

Мнениеот Perso » Сря 16 юли 2008 23:04

Това е истинаната пичага!
19г. нищо не стана макар че, хората се опитват да ни покажат правия път а се съмнявам че, и в близките 119г. ще се оправят нещата?!
На кой ушев му пука за телефонните измами и какво ли още не?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”