GPS Garmin nuvi 200 + Карта на България (Ревю/коментар)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
ubersoldat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ubersoldat » Вто 18 мар 2008 9:47

ori написа:...

Нямам желание нито да споря с теб нито да те убеждавам в каквото и да е. Мнението си няма да промениш. Ако си намерил някакви крещящи несъответствия по картата може да ги пратиш на емаила за съпорт - така поне ще има смисъл. Тук и да ги пишеш смисъл няма. За бета версиите за съжаление не си прав. И пак ти казвам карта е продукт който се развива - грешки има но със всяка версия ще стават все по-малко. Коментарите ти относно цената и печалбите няма да коментирам защото за смешни.
Безсмислен цитат
mod edit: Sunny

Потребителски аватар
ori
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ori » Вто 18 мар 2008 10:16

Да бе да, не съм прав за beta/shareware/trial/freeware версиите. Те то такова животно у вашто село нема, нали? :gruebel Нема, щот не ви е изгодничко. И айде не ми обяснявай що не може / не трябва / не е допустимо / не е технически възможно да пуснете продукта си първо да бъде пробван преди да бъде купен - щото май никой няма да се бръкне за такава сума за такава карта :Mr Green Fun

За цената ми се струва, че не е нормално в БГ да е такава каквато е в чужбина НАЛИ??? Щото нали знаеш, че в чужбина 150 кинта са надницата за 1 час, а в БГ - заплатата за 1 месец, НАЛИ??? :sly

А пък ако си добра душа дай насам милионче и половина - и аз бих се посмял :lol: Оф, ама аз забравих, то не сте продали 10000 карти ами само 17, от които 9 пиратски и от легалните само 2 са по 150 кинта - останалите са ОЕМ-ски и там гадовете мръсни от Гармин ви дават само по 4.80 без ДДС на парче вместо по 150... :bishop

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Сря 16 юли 2008 0:41

R@do написа:Неразбрах дали картата на Събин става за Престижиото

Не ,става само за Гармин

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 16 юли 2008 8:10

Ето това е добър аналог на гармина и също е много добро ;) и струва само 290 лева ;)

rukuku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rukuku » Сря 16 юли 2008 10:05

Колеги, ето една много добра алтернатива на офроуд картата за Garmin.

http://www.bgroutingmap.com

Досега само много добри отзиви чувам от двама мои познати. Мисля в скоро време да си я купя като алтернатива на iGO, че на него малко му е беден "речника" в повечето градове.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 16 юли 2008 10:41

bgturingmap мап е наистина добра карта..
съпорта е директно с човека, рутира добре, доста градове знае, абе доволен съм с нея..
единственият проблем, е че в СФ например има много обекти, и телефона Н82 се гърчи много, и бавно пречертава..

като изключим този факт съм много доволен.. да не говорим, че цената и е доста по-ниска от на Събин картата..

още един проблем който открих, и все нямам време да се чуя с пича да го питам за решение..
когато търсиш по улица напримерно не търси пълнотекстово.. а от началото на улицата..

т.е. ако имаш
General Stoletov

пуснеш търсене за Stoletov.. Няма да излезе..
трябва да пуснеш General../ за да излезе..

но това все ми се струва, че е някъде някъква конфигурация..
или просто телефона ми ще търси много бавно ако стане така ;)

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 16 юли 2008 10:53

Моля думите ми да не се считат за реклама !
musura, пише че има покритие в България - ама какво включва ?
Картата на bgroutingmap е добра, но едва ли има покритието на "картата на Събин" - последната негова версия (4.60) има всички улици в градове над 30 000 ж. Е, има какво да се желае, но всичко се развива, и нищо не е постигнато от веднъж (с вълшебна пръчица).
И още един момент - "картата на Събин" е с по-висока първоначална цена, но има 2 (две) години безплатни update, докато на другата всеки update се плаща. :wink:
Веки сам да си прецени кое е по-изгодно за него.
Иначе чувам че и двете карти имат "трески за дялане", като в някои райони е по-добра едната, в други - другата.
wili98, същият проблем с търсенето го има и при картата на Събин, на Гармин.

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Сря 16 юли 2008 14:12

Излезе нова версия на Картата на Събин - BGOFFRoadMap 4.60
Не съм виждал по-добра карта от тази , има много подобрения в сравнение с миналите версий
В Ст.Загора откри точен адрес на улица дълга 50м с 2 блока на нея и избра перфекния маршрут.
Направо съм удивен.
Някой морски курорти ги нямаше въобще в предната версия а сега ги има с разположението на хотелите и ресторантите
С повече търсене и четене можете да разберете как да си я отключите (с образователна цел разбира се)

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот amikus » Сря 16 юли 2008 23:59

Не съм запознат с тези на събин и тн. ползвам руут66 хакнат естествено на телефона и за София е много добър с картата на източна европа.Айде някой който ползва навигация за кола да си каже мнението както колегата ори.Говоря за масовите модели до 500лева дето са в търг мрежа
за гармина ясно за другите там нави го,на нокия и тн.Тази тема живо ме интересува и ми е много неприятно да чета на всеки изгъзиците и спама.Няма смисъл да се храните за картата ясно е че е пълна боза.Търся нещо което наистина да е добро бях се ориентирал към гармин ама с тази карта язък щото са голямо име ама събинчо ги е потопил направо.

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Чет 17 юли 2008 11:52

аз си купих НОКИЯ 500 с карта на цяла Европа от Прага
до Сърбия има всичко в най малки подробности
от България и Гърция има само големите гадове (картите на Солун и София са супер подробни и верни)
и понеже се изнервих и се поразрових - и кво се оказа
В наште скапани Балкански страни няма цифров кадастър оосвен на големите градове.
И в заключение - докато маймуните от любимите ни Балкански държави не направят най-накрая цифровия кадастър( което са длъжни по разни спогодби) читава карта за навигация няма и неможе да има

Върни се в “ОФФ-Топик - други”