Малко лични наблюдения върху пазара на коли

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Пон 09 яну 2006 17:29

Значи аз като тръгнах да търся кола - първо отидох на Горубляне - мой съученик и приятел там си изкарва хляба (още сигурно е там, де)- човекът ми каза: "Не ти препоръчвам да си вземаш оттук кола, евтини са но под двеста хил. км няма, почти всичко е от Италия (аз пък исках само и само немска кола и то от Германия) ако излезе нещо наистина хубаво, ще ти се обадя....."
Чаках го месец-месец и половина, за този период сигурно стотици коли са акостирали в Горубляне, обадих му се пак - вика: "Не съм те забравил, но не искам ме помниш с лошо....."
Евала му правя, че не ме излъга и не ми пробута някое "лъснато" Голфче на "115 000км"! Мисля че малко хора биха постъпили като него..... :idea:
После Голфа ми го докара приятел, който работеше в Германия и лятото, като се прибираше за отпуската я докара, като преди това прати снимки по имейла, донесе ми и вестника с частната обява, договора с Бернд нам-си-кой.....и така за авто-пазара у нас

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пон 09 яну 2006 17:54

Гледайте сега не съм съгласен, че всичко на Горубляне е боклук има и доста читави колици. Друг в въпроса, че надуват цените като за световно. Само като го питаш и сваля 100лв, като запалиш колата и я поогледаш още малко още 100лв. По пътя за сервиза още 100лв. и така. Ако човек е сериозен и се напъне винаги ще му свалят минимун 300лв., а 500лв. е нормалното. Аз мойта я взех от приятел, който има автокъща и ми смъкна 600кинта от цената за повече не съм го и напъвал, защо мисля, че беше достатъчно.
За съжаление явно доста голяма част от хората са шарани и се връзват на приакзките и като им смъкнат 100-200лв. от цената си мислят, че са направили ебати сделката. Да не говорим как лъжат за годината и как някои тиквеници даже пиваш вместо 55конски сили 55киловата и даже защитават тезата си доста убедително.
Аз например мойта кола още не мога да разбера коя година е ако някой може да ми каже как ще съм му благодарен. По документи е регистрирана 02.1994, като вкарам номера VIN ми излиза от 11.92 до 11.93 или нещо от тоя род беше. На пластмасите по колата пише 92год.
Айде ако някой може да отгатне и да ме светне :idea:

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Пон 09 яну 2006 18:04

Брат ми си продаде Мерцедеса 190 D (в перфектно с-яІ, и сега си търси кола , и се спрял на БМВ 325d , или голф 4 , но повече клони към БМВ , иска по голяма кола , та обикаля гледа , ама само барутници , и сега е поръчал на един да му докара от чужбина ...
иначе още обмисля за една нова кола ....

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Пон 09 яну 2006 18:26

niikoo_1 написа:......
Аз например мойта кола още не мога да разбера коя година е ако някой може да ми каже как ще съм му благодарен. По документи е регистрирана 02.1994, като вкарам номера VIN ми излиза от 11.92 до 11.93 или нещо от тоя род беше. На пластмасите по колата пише 92год.
Айде ако някой може да отгатне и да ме светне :idea:

Десетия знак от VIN-а показва годината на производство!

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Пон 09 яну 2006 19:07

е аз явно съм късметлия.голфчето го купих точно от горубляне.излезе доста свястно,но всичко което е имал-аларма,лети джанти,касетофон и т.н. беше свалено(това преди 2,5 год).
и още ме е яд на пазара в пазарджик когато търсех кола. набарах голфче 4вр. черен мет.,италия.ПН мотор като сегашния,лети джанти 14-ки(моя е с 13)с хубави гуми,широки брони.човека се нави да сложим бензин да го карам в моя край майстора да го преслуша(40км в едната посока).и като светна и запищя тоя зумер в дефилето(преди велинград)се отчаях(имаше амортисор преден за смяна и четки на стартера).откаде да знам тогава че на всеки 3ти голф зумера пищи като откачен
Та си мисля Li4o да не си взел таз кола дето сажалявам че не я взех

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 09 яну 2006 19:13

Абе и аз съм относително доволен от моя компромис...
За втора кола в семейството обаче :)

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Пон 09 яну 2006 19:27

SnowMaster написа:.....
......... пазара в пазарджик когато търсех кола. набарах голфче 4вр. черен мет.,италия.ПН мотор като сегашния,лети джанти 14-ки.......

Та си мисля Li4o да не си взел таз кола дето сажалявам че не я взех

ОФФ/
Хи хи - моята беше докарана от Германско специално за мен и си е двувратка ;)
/ОФФ

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 09 яну 2006 19:49

golfer написа:За съжаление /и за радост на търговците/ повечето хора наистина "пасът трева".

Имам жив пример на 3 преки от нас. Изкара по-малко от месец и я продаде на друг такъв шаран като него.

Pichaga написа:аз просто съм се отказал да се надлъгвам с българските джамбази, или кола отвън от човек или кола оттук от познат....

Ясене ако искаш вярвай ама и старата и сегашната и на брат ми колата са от Горубляне, от съвсем непознати хора взимани. Общо взето доволен от всичките. За новото ми Голфе още нищо не мога да кажа, но е факт че от както я взех /23.11.2005/ до сега не е влизала в гараж, а съм навъртял около 3000 км. Колата я взех от горубляне и най-невероятното за мене продавача беше с доста добър тен /мисля че разбирате за какво говоря/, но за сметка на това мосля че е в пъти по-честен от повечето "българи" продаващи на Горубляне.
На Горубляне има много добри коли, но има и много префасонирани гробници. Не са виновни търговците, виновни са тези които купуват че се връзват на приказки.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 10 яну 2006 9:51

Аз преиди 5,5 год си купих пасата 89 от горубляне, тогава такива бяха все още рядкост по улиците ни...та до ден днешен не съжалявам за избора си...но всичко е въпрос на късмет мисля аз. щот можеш и кола от магазина да си вземеш и да почне да седи в сервиза от първия месец - имам живи примери за това особено за марката пежо ;))

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Вто 10 яну 2006 10:23

и моя голф е от Горубляне и аз не съжалявам никак:)

човека беше абсолютно непознат, но ми даде документи от оказион на VW - предния собственик си е купил 4-ка и е оставил този.

за 8 000 си купих прекрасна кола:)

В документите даже пише, че в колата не е пушено:)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 10 яну 2006 10:33

Ники, евала за късмета, все си мисля, че и късмет си имал :lol: дано да е така
въпроса е че със старата кола поемаш много рискове, а на горубляни и т.н. те се увеличават многократно...ти си разбираш от коли, знаеш кво къде да гледаш, аз съм офф на тая тема е знам малко но то е много малко
като купувах опела /исках поло като на шампиона/ оня се пощури по германско -вика такива полота под 1700 евро няма- става дума 2004 г. за кола 96 година. Аз исках от човек по обява.../малко съм нахален/, накрая изкочи тоя опел за 1200 евро, 95 от един собственик в малък град и то жена :wink: , почна да му личи по съеденителя, оня изпрати всички документи по факса, пуска ми я как работи по гсм-а докато се навия...все пак купуваш котка в чувал. Да не ме чеу дявола, колата е перфектна, както беше и голфа...А на Горубляне клиентите ми-викам им искам кола за жената ама такава, че да не ме гледате като клиент, а вие си знаете като какъв :x 3 месеца /лятото на 2004/ нищо, нищо, нищо, може би просто съм нямал късмет де
а за "тъмния" субект, познавам повече цигани и турци по-читави и от най-белия българин

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Вто 10 яну 2006 14:05

Pichaga написа:Ни
едно от малкото неща на които ще ме зарадват ако влезем в ЕС е че Горубляне ще умре ,все човек ще отиде да 2-3 дена да си докара колица само от Германия или другаде ,няма мито ,няма данъци няма разправий и тия таралясници който там са по 500-3000евро а тук са на 3-4-ни цени ще си ги купуваме сами на реалната стойност от собственика

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Вто 10 яну 2006 16:04

Колкото и да ми е неприятно и аз влизам в графата "пасящ трева". Та човек от горубляне ми докара голфа по снимка ( на инвалид ) и уж всичко ОК не знам си кво не знам си що... ама и аз като не разбирам :banghead: .

Километрите едно на ръка.. е са верно че моя километраж е на по-малко от 100 000 .. ама кво да се прави... иначе така поне до колкото са ми казвали хора които разбират колата не е блъскана, ламарините са прави, салона е запазен ( като изключим няколко балона на тавана и няколко петънца по пластмасите на таблото ).. ама кой знае са какъв таралеж ще се окаже.. след като смених маслото ( преди това не съм проверявал ) и от капачката на маслото започна да духа като сушоар :(...
Започнаха да се появяват петънца ръждичка...
Студения старт е доста тегав.. карбуратора има нужда се барне от някой разбиращ..

Абе ноу комент.. а по-лошото е че дори и да реша да я продавам трябва да чакам 3 години..

One
Автомобил:
Двигател:

Re: 11

Мнениеот One » Вто 10 яну 2006 17:35

landwarrior написа:
Pichaga написа:Ни
едно от малкото неща на които ще ме зарадват ако влезем в ЕС е че Горубляне ще умре ,все човек ще отиде да 2-3 дена да си докара колица само от Германия или другаде ,няма мито ,няма данъци няма разправий и тия таралясници който там са по 500-3000евро а тук са на 3-4-ни цени ще си ги купуваме сами на реалната стойност от собственика

и сега за коли с еуро 1 няма мито , ДДС пак ще се плаща не си мислиете друго че ще бъде.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”