Питане за нотариус

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Питане за нотариус

Мнениеот megalodon » Вто 29 юли 2008 20:50

Продавам стария пасат, който иначе се води на чичо ми. Той е разведен от 2005г. а колата е придобита по време на брака. Вече имам пълномощни от него и от съпругата му (бившата), плюс там декларации подписани от тях. Днес ходихме с момчето което купува колата да я прехвърлим при нотариус, но една помощничка ме отпрати с мотива, че трябва да имам решението за развода, защото тя нямало как да знае чия собственост в крайна сметка е колата, а вече беше близо 17ч. и всички нотариуси се бяха разотивали и не оптахме при друг. Та вярно ли е това и трябва ли да ми го дадат, да го представя пред нотариуса, за да знам утре да не се разкарвам напразно.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 29 юли 2008 20:52

е добре де, не съм юрист но аз ли съм тъп или ти писа че имаш пълномощни и от двамата...
какво значение има чия е останала колата след развода щом и двамата са съгласни да я продадеш? :shock

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 29 юли 2008 20:55

Или помощничката на нотариуса е леко тъпичка...

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Вто 29 юли 2008 20:57

Същото й казах на въпросната помощничка, но тя ми каза да ходя при нотариуса, при който са ми писали пълномощните, можело решението за развода да е там. Теглих и една майна и ходих да търся друг нотариус, ма всички се бяха праждосали. И аз не разбирам за какво е нужно решение при положение че имам пълномощни и от 2-мата.
Някой по-навътре в адвокатските дела да помага. Писах лично на Добри, ма нещо го няма май :)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 29 юли 2008 21:27

Абе не си ли чел , че във Варна даже се заличават нотариални актове на имоти ?? И се издават нови ,които пак никъде ги няма ???
Дори и дубликатите в кметсвото по район са заличени. Имам познат 4-5 линия рода дето се съди около 5г и сега хем трябва да плати над 4500лв съдебни разноски , хем се сбогува с имота си. / Събориха му виличката преди повече от 5 г - "истинският собственик"- мафиот.
Родата хем няма нотариален акт - хем тръгнал да се съди :wink:

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Вто 29 юли 2008 21:44

Баце, проблема е в това, че ти можеш да продадеш колата само с едното от пълномощните, а помощник-нотариуса (и нотариуса) няма как да знае кое от пълномощните да позлва, след като не знаят на кой е присъдена колата.
Най-лесното, което можеш да направиш, е да се свържеш с един от двамата бивши съпрузи, да идете при един нотариус и да направите нотариално заверено копие на съдебното решение, след което вече няма да има проблем, независимо при същия нотариус или при друг.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 30 юли 2008 9:33

пробвай при друг нотариус и ако там не стане си търси документа дето ти искат :roll:

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 30 юли 2008 9:59

Преди по-малко от 2 седмици прехвърлях колата си - ще ти пратя инфо на лични за нотариуса. :D Няма такъв шанаджия. :D :D
...Пратих.
Някои нотариуси верно се взимат изродски насериозно. А помощниците им - хептен. В такъв случай отиваш при друг и това е - поне в София нотариуси - бол. :D

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Сря 30 юли 2008 10:35

connor cane написа:Преди по-малко от 2 седмици прехвърлях колата си - ще ти пратя инфо на лични за нотариуса. :D Няма такъв шанаджия. :D :D

Мерси ! Днес ще опитам при него и при други нотариуси и ще кажа резултата

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 30 юли 2008 10:57

Имаш ЛС.

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Сря 30 юли 2008 18:10

Явно онази въпросната помощничка е била новобранец и се е взела много насериозно. Днес за 30-тина минути оправихме всичко при един друг нотариус.
Благодаря на всички за помощта.
честито :lol:
mod edit: LILO&STICH

Върни се в “ОФФ-Топик - други”