canyoubounce написа:Колега надявам се да не възразиш да дам и малко инфо за цените и разходите, мисля, че трябва да се обърне внимание и на тази страна, защото за всеки това да замине на 2500км от дома си е голяма стъпка и трябва да е запознат с нещата.А не след месец да установи, че парите които спестява са същите които спестява в БГ.
Изискват ли някакви регистрации в данъчни служби и т.н(ако нямаш такава регистрация се водиш нелегален)
Та квартирата предполагам е стая(със сигурност не е лукс), но не си сам в стаята а с още някой.
Има и разноски за ток, вода,интернет и т.н които се делят между всички в къщата.

И аз съм минал през това... Никак не беше лесно. За да се получи разрешително (т.н. Жълта карта), кандитдатът трябва да се регистрира в Home Offiece. Дълга и доста сложна процедура (от 3 до 6 седмици). В зависимост от вида на желаната регистрация (student, self employed, employee) зависи и процедурата. Кофтито е че почти всичко е навързано. Една от частите, изисквани за регистрация в Home Office е банкова сметка (с не по-малко от 500 паунда), която за да бъде изкарана се изисква постоянен адрес. Той се доказва с договор между хазяйна и наемателя на квартирата. Другите части са оригинален паспорт, 2 снимки (написани имената отзад), BR формулярите (попълнени според вида на кандидатстване), документи от работодател, учебно заведение и прочие.
Отделно се правят регистрации за Национален Осигорителен Номер и Tax Offiece.
Относно квартирата, за 150 паунда на месец не ми се вярва да е нещо добро... И надали кандидатите ще се радват на самостоятелна стая (поне 3-4 в стая, с вероятност за обща баня и тоалетна или лична в стаята).
Заплата е доволна за 1 седмица. Достатъчно за квартира, пътни и лчни нужди, но спестяванията ще са нищожни!
П.П.: Според мен не си заслужава само заради някви си флаяри да се отива там. Ако е за по-свястна работа определено си заслужава, но иначе - не! Успех с кандидастващите!