HD TV и HD видеокарта как се свързват? Това и е въпроса.
Картата е Ge Force 8600 GT 512 ddr 3 и има HD поддръжка. Зех си и HDready телевизор. Та ак да ги свържа та да не ми се бъгва и компа и телевизора, защото като ги пусна през нормалния кабел с видео към чинч излизан някакви черти на телевизора и почва да ми трепери и монитора? идей приемам всякакви.
П.С ос С видеото на картата ми излиза една букса с 3 чинчиви извода за какво са незнам?

HD TV и HD видеокарта как се свързват
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Scirocco GT II
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: HD TV и HD видеокарта как се свързват
CCCP_FAN написа:HD TV и HD видеокарта как се свързват? Това и е въпроса.
Картата е Ge Force 8600 GT 512 ddr 3 и има HD поддръжка. Зех си и HDready телевизор. Та ак да ги свържа та да не ми се бъгва и компа и телевизора, защото като ги пусна през нормалния кабел с видео към чинч излизан някакви черти на телевизора и почва да ми трепери и монитора? идей приемам всякакви.
П.С ос С видеото на картата ми излиза една букса с 3 чинчиви извода за какво са незнам?
Предполагам, че картата ти е с DVI изход, а телевизора с HDMI вход, та ако е такъв случая ползваш тоя кабел:

HD през чинч да го изкараш няма да стане.
Ако картата ти има HDMI изход, търсиш такъв:

Но моя съвет е да си ги "вържеш" с най обикновен DSUB-DSUB кабел:

Защото това HD-Ready си е пълна скръб в повечето от случаите, за да разчиташ на хубава картина трябва да ти е Full HD 1080p телевизора, иначе си е "гола вода" картината.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Аз съм с GeForce 7300 GT. TV-то е цифрово LG (LCD) HDready. Когато го купих пробвах всякакви магарии за да стане работата...
Нещата заспаха само с кабел DVI към HDMI.
Това с DSUB-DSUB което предлага колегата... Според мен е пръчка и не го препоръчвам. DSUB, VGA, RGB (все едно и също) си е чист аналогов сигнал. Възможните смущения не са за пренебрегване, а ако има дефазиране на двата уреда ще има и 50 херцова вибрация на картината
Чинчовете пък съвсем ги забрави. Пред тях дори DSUB-а е за предпочитане...
За най-добър резултат ти трябва 100% цифров пренос. За целта картата трябва да има HDMI изход. Наистина би било добре TV-то ти да е FULL HD, но за нашите скромни покупателни възможности DVI --> HDMI е оптималното решение
ПП
5 метра DVI - HDMI в техномаркет е около 50-60 лв (по спомен)
Нещата заспаха само с кабел DVI към HDMI.
Това с DSUB-DSUB което предлага колегата... Според мен е пръчка и не го препоръчвам. DSUB, VGA, RGB (все едно и също) си е чист аналогов сигнал. Възможните смущения не са за пренебрегване, а ако има дефазиране на двата уреда ще има и 50 херцова вибрация на картината

Чинчовете пък съвсем ги забрави. Пред тях дори DSUB-а е за предпочитане...
За най-добър резултат ти трябва 100% цифров пренос. За целта картата трябва да има HDMI изход. Наистина би било добре TV-то ти да е FULL HD, но за нашите скромни покупателни възможности DVI --> HDMI е оптималното решение

ПП
5 метра DVI - HDMI в техномаркет е около 50-60 лв (по спомен)

- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Аз имам LCD Samsung HDReady. През лаптоп с HDMI изход си тръгна много хубава картина с такъв кабел:
Но лаптопа не е мой и не мога да го ползвам винаги, за това пробвах да си свържа PC-то с LCD-то чрез VGA кабел. Това което ме учуди е, че телевизора сякаш нямаше вградена тази функция за връзка. Менюто беше едно сиво на цвят, като неактивно стоеше някак си. Възмажно ли е според вас да го няма като функция, а да има HDMI. Май варианта ми е да си купя една видео карта 256 или 512 Мб с HDMI изход и така да си вържа PCто?

Но лаптопа не е мой и не мога да го ползвам винаги, за това пробвах да си свържа PC-то с LCD-то чрез VGA кабел. Това което ме учуди е, че телевизора сякаш нямаше вградена тази функция за връзка. Менюто беше едно сиво на цвят, като неактивно стоеше някак си. Възмажно ли е според вас да го няма като функция, а да има HDMI. Май варианта ми е да си купя една видео карта 256 или 512 Мб с HDMI изход и така да си вържа PCто?
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Re: HD TV и HD видеокарта как се свързват
Scirocco GT II написа:Предполагам, че картата ти е с DVI изход, а телевизора с HDMI вход, та ако е такъв случая ползваш тоя кабел:
Колегата ти е написал правилния отговор. Купи си кабел DVI-HDMI и си уреден в живота

В Техно-маркет-полис трябва да имат, но там са малко по-скъпи. Можеш да провериш и в Резет- имат магазин на Раковска някъде или от Вали
С наличните материали можеш да ползваш този кабел с трите чинча и посредством кабел Чин-чинч тези трите, които излизат от картата да ги включиш в "червено-синьо-зелено" входовете на телевизора, но за най-голям кеф, ползвай кабел dvi-hdmi
Върни се в “ОФФ-Топик - други”