Пазете децата си и себе си от клошарите-садисти!!!!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Чет 14 авг 2008 13:20

embi4a написа:Клошарите са хора като нас. Нали искаме да приличаме на американците - ето ви още една прилика. Тези хора да станат такива има някаква причина - просто не им се живее, друга част са с психически заболявания и роднините им просто ги изгонват от къщи. А предполагам, че тези с антисоциалните прояви са с психически разстройства.

А замислил ли си ,че някой са просто Ку-ку ,меко казано... Имам една комшийка дето откача по цяло лето ,като я напече жегата и миналата година дори изкача пред колата с псувни ,а ние нито сме я закачали нито нищп :shock Тази година пък беше теглила една на майка ми и баба ми ,па после дори и на кучето ми mhihi mhihi Е кажи такива хора за какво са... Има и други случаи с един друг луд ,който на извънградски път(завои баш) изкача в тъмното ,добре че пежото имаше спирачки :shock

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Чет 14 авг 2008 13:39

joker, като ти чета първия пост не мога да разбера защо не сте си решили проблема до сега :roll:

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 14 авг 2008 13:42

Аз никога не съм и никога няма и в бъдеще да поставя една група хора със сходни характеристики под общ знаменател-било по отношение на пола им,расата им,музиката която слушат,произхода им,колата която карат,отбора на когото са привърженици,начина на живот и т.н..Не може да се придават общи характеристики на хора от една и съща група,защото всеки човек е различен,всеки е строго индивидуален.Такъв род мислене е свръх елементарно.
По принцип,почти във всички случаи когато имам в мен някакви пари (било стотинки,било книжни) давам на хора просещи по улицата,макар и да знам че ще ги дадат за пиене.Майната им на тея стотинки-за колко да спестя-за 1 литър газ ли-смятам че човечността ми надхвърля 1 левче.Клошарите са хора изпаднали в неравностойно положение и ако смятат че със 60 стотинки за 1 ракия ще се чувстват по-добре,нищо не ми коства да му дам-жив и здрав да е.Жалкото според мен в случая е че българите сме много долна нация-отнасяме се с такива хора като с помяри,отбягваме ги и ги ненавиждаме.Никой не се замисля,че има макар и малка възможност,след години и той самия да бъде на мястото на този толкова "противен" клошар -просто ако късмета ти обърне гръб е възможно за няколко дена да се разориш и накрая да намираш утеха само в алкохола.
Така че ще ви помоля-бъдете малко по-човечни,не третирайте клошарите като животни-все пак и те са хора като нас!

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Чет 14 авг 2008 15:34

Gigabyte написа:
embi4a написа:Клошарите са хора като нас. Нали искаме да приличаме на американците - ето ви още една прилика. Тези хора да станат такива има някаква причина - просто не им се живее, друга част са с психически заболявания и роднините им просто ги изгонват от къщи. А предполагам, че тези с антисоциалните прояви са с психически разстройства.

А замислил ли си ,че някой са просто Ку-ку ,меко казано... Имам една комшийка дето откача по цяло лето ,като я напече жегата и миналата година дори изкача пред колата с псувни ,а ние нито сме я закачали нито нищп :shock Тази година пък беше теглила една на майка ми и баба ми ,па после дори и на кучето ми mhihi mhihi Е кажи такива хора за какво са... Има и други случаи с един друг луд ,който на извънградски път(завои баш) изкача в тъмното ,добре че пежото имаше спирачки :shock

Точно това пиша, че имат психо проблеми част от тях, но държавата нехае и на никой не му пука за тях. Ако искаш да я приберат трябва, полиция, да се мине през съд и прокуратура и т.н. че да ги приберат. Ама никой не му се занимава и затова тия хора са по улиците. А този клошар, който е посегнал на дете ей така без нищо не вярвам да е много с акъла си - от алкохола, от лепилото и от отчаянието просто разума се загубва и следва това. Дано никой от нас не разбира от първо лице какво точно става в главите на тия хора...

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 14 авг 2008 16:25

Дашо написа:Аз никога не съм и никога няма и в бъдеще да поставя една група хора със сходни характеристики под общ знаменател-било по отношение на пола им,расата им,музиката която слушат,произхода им,колата която карат,отбора на когото са привърженици,начина на живот и т.н..Не може да се придават общи характеристики на хора от една и съща група,защото всеки човек е различен,всеки е строго индивидуален.Такъв род мислене е свръх елементарно.
По принцип,почти във всички случаи когато имам в мен някакви пари (било стотинки,било книжни) давам на хора просещи по улицата,макар и да знам че ще ги дадат за пиене.Майната им на тея стотинки-за колко да спестя-за 1 литър газ ли-смятам че човечността ми надхвърля 1 левче.Клошарите са хора изпаднали в неравностойно положение и ако смятат че със 60 стотинки за 1 ракия ще се чувстват по-добре,нищо не ми коства да му дам-жив и здрав да е.Жалкото според мен в случая е че българите сме много долна нация-отнасяме се с такива хора като с помяри,отбягваме ги и ги ненавиждаме.Никой не се замисля,че има макар и малка възможност,след години и той самия да бъде на мястото на този толкова "противен" клошар -просто ако късмета ти обърне гръб е възможно за няколко дена да се разориш и накрая да намираш утеха само в алкохола.
Така че ще ви помоля-бъдете малко по-човечни,не третирайте клошарите като животни-все пак и те са хора като нас!

Ето това е фаталната грешка която са направили повечето хора пострадали от агресията на клошари......не е така Дашо!!!!!Имал съм много допирни точки с тях в професионално отношение....те не мислят като хората!!!!!.....те не са нещастници-не ги съжалявайте...казах ви те искат да са такива и не искат нито да рабоят нито да се съобразяват с обществените норми.....той дори и да го излекуваш ако му се прииска ще те заколи като яре на улицата без да мисли кой си какъв си и какво си направил за него.....ако им даваш пари става още по-опасно!!!!Почват да се влачат след теб и в един хубав мемнт можеш неочаквано да получиш я нож в гръбчето я тояга по глават и да останеш без портфейл!!!Запомнете...НИКОГА не давайте пари на клошари особено ако са постоянни обитатели на вашия район......а колкото до просяците....те съставна част от мафиотски групи,които чрез тях изкарват огромни суми......НЯМА СЛУЧАЕН ПРОСЯК НА УЛИЦАТА...всичко е под контрол....лично съм наблюдавал това.......... а и ОРТ-1 го доказа с филм за просяците в Москва снет със скрита камера......
mod edit: Vizor
Оправих quote таг-а

Потребителски аватар
shotik
Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
Контакти:

клошари

Мнениеот shotik » Чет 14 авг 2008 20:32

Който иска да види на живо какво става да иде на 5-те кюшета /Скобелев,Прага,п.Евтимий/ в София.Там да се загледа в един просещ около 60 г,с патерици ,някой път дори и в жега е облечен в нещо като шлифер или канадка.Този човек видях как донесе един найлонов плик с монети в железарията на бул Прага и ул Бузлуджа ,докато пазарувах ,една от продавачките преброи 62 лв. и му ги уедри с банкноти.
Като си излезе двете си проговориха ,че от сутринта до 3 след обед ги е събрал.Правете си извода.

При храма А.Невски има един възрастен над 90 г в кафяви селски дрехи,с бяла брада и коса.Казва се Добри и е от с.Байлово.Има издадено удостоверение ,че събира пари в помощ на ремонти на черкви,една от тях е в селото му.Това показва че все още има и други подобни на клошари ,но са дарили много пари на черкви ,манастири,домове,училища и др.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 14 авг 2008 20:56

докато имаше кинефикация имах наблюдения върху няколко сакати и просещи недъгави хорица, които до ден днешен засичам по витошка-редовни са.
най редовно си уедряваха парите в бившето кино млада гвардия. най редовно след уедряването бяха по бингата...
на красно село има още поне 3-4 бабки и просяци със същия модус операнде...
на такива хора, колкото и жалко и милно да изглеждат-пари не давам!
убедил съм се че в много огромна част от случаите поведението и изгледа им е много внимателно планирана постановка.
не участвам...

Потребителски аватар
StanTheMan
Автомобил:
Двигател: AFT
Контакти:

Мнениеот StanTheMan » Чет 14 авг 2008 22:00

Подкрепям Дашо и Ваското1!
Не са всичките еднакви, но вярвайте ми голяма част от тях са доста подли и долни същества и положението им е такова благодарение на хазарта. На много места си има "редовни". Например до преди няколко месеца имаше един циганин точно на светофара на МОЛ София. В посоката, когато трябваше да събира куца с бастун, една мила физионмийка, а като светне зеленото и тръгне към началото на светофара тръгва си съвсем нормално, вдига бастуна, ако има как ще го сложи под мишница, ама верно си е тъп щом си мисли. че хората по-отзад не го забеляват това негово поведение. Даже веднъж го видях по Пиротска, не просеше, беше и без бастун даже... No comment!
До скоро имаше и една редовна на Витошка - младо момиче, абсолютно нормално и добре изглеждащо, с хубави дрехи и раничка. Търсеше пари за някъв билет или нещо такова. След около седмица още си беше там, още не беше събрала пари за пътуването :!: Сигурно добри пари си е докарвала.
Както и да е, има още много примери, но идеята е, че сме хора и още не сме изгубили до край човечното в нас и продължаваме да се лъжем и да им даваме пари наготово!
Пари на здрави и прави хора не давам!

Потребителски аватар
Pencheva
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencheva » Чет 14 авг 2008 22:32

Темата е доста подходяща...Имайте предвид,че клошарите освен на туберкулоза са преносители на кой знае колко болести..дори непосредствената близост до тях понякога е опасна..За жалост едва ли някой ще се справи с това в скоро време-най-лошото е че никой не знае как..Иначе клошарите са един от най-малките проблеми относно агресивност- бездомните кучета също са проблем...Като се замисли човек колко неща има които си седят така ама така и ще си останат-без заслуженото внимание

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 14 авг 2008 22:54

незнам, има хора които наистина са изпаднали в безизходица, но повечето май са или измамници или хора със сериозни психически проблеми ... последните два типа са опасни, те няма какво да губят .... ако ще даваме пари на улицата както и да е... имал си дал си, но (както някой вече каза) много внимавайте, ако ви причакат пред вас или във входа !!! ... онзи ден една жена влиза с мен във входа, тъй като сме точно 5 семейства и всичките се познаваме, я питам: "добър ден, мога ли да Ви помогна с нещо?", тя вика: "аз при доктора", казвам "Добре" и я оставям да влезе, имаме си доктор в кооперацията. Да ама тя ме зачаква на асансьора и почва да ми разправя как сина й бил в Германия, трябвали му дрехи, ако съм имал стари или пари нещо... и се почва някакъв сценарии, само и само да се качи с мен до нас(!), за да съм й помогнал по някакъв начин, аз съответно почвам да я отклонявам, като вече започвам и да се дразня, тя пък вкарва още драматизъм за операции и отрязани пръсти, че и към агресия избива вече ... посочих й вратата. В първият момент ми стана гадно, ама после се замислих какво може да стане, ако подадеш пръст, после няма отърване, и с тая агресия, айде за мен беше лесно няколко глави над нея съм, ама жената ...

после се оказа, че доктора вече два пъти и е помагал, склонен съм да мисля, че наистина на тия хора така им е удобно (или на мен ми е удобно да си мисля така, ама ...)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 14 авг 2008 23:09

И в крайна сметка какво да правим?

Клошарите ли са лошите или ние, че позволяваме на нормални хора да паднат толкова низко? Че позволяваме на родители да изоставят децата си, като ги обричат на кучешки живот (че и по-лошо)?

Просто чета поста на Joker, който приемах на сериозно до сега, и не мога да повярвам на очите си:

Колеги......не съжалявайте тези хора....няма милост за тях!
- колега, милост има винаги, дори и за хлебарките, ама вземи ми обясни моля, от къде ти я събра тази злоба? :shock

и особенно това ме изкефи много:
клошарите трябва да бъдат събрани и принудително настанени в трудов лагер за да полагат обществено полезен труд
- лично аз, ако имах достатъчно власт, бих вкарал хора, които мислят като теб, не в трудов лагер, а за няколко години да живеят в някой дом за сираци...

Честно казано, потресен съм дори и само заради факта, че осъзнавам, че съществуват млади хора в БГ, които искат да настаняват други хора в някакви лагери, само заради драстична разлика в имущественото състояние и съответно мърлявите им дрехи, лоша хигиена и обноски...

Че то ако за храчене в морската градина на чешмичката се ходи в трудов лагер, тя цяла Варна трябва да копае в кариерите отдавна и то не само заради клошарите, ами и голяма част от останалото "нормално" население.

... и с времето човек все повече започва да осъзнава, че България наистина няма да се оправи никога, поради това в главите ни... просто сме изключително безчовечни, задръстени и комплексирани, това си е истината.

Както Joker иска да ни подтикне - застреляй просяка в десетката, да не се мъчи гадинта, а аз бих допълнил - и всички изоставени деца, да се предават незабавно за донори на органи, да не се хаби мат'риала в бъдещи клошари, колко "бели" деца има, които се нуждаят от техните органи...

И да допълня колегите модератори, които са следили темата от по-рано: Почове, такава тема няма място в нашият форум! Не виждам нищо сериозно в това, да призоваваш хора към омраза и насилие!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”