Откраднат GSM

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пон 25 авг 2008 22:18

На мен ми изчезна телефона на плажа,изгубих ли го,изчезна ли.... :lol: незнам. Дали има смисъл да ходя в полицята? :roll:

Dr.Watson
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dr.Watson » Пон 25 авг 2008 22:34

(IMEI не може да се смени.) Трябва да имаш някакви документи, че е твой (поне кутията). Второ - онзи трябва да го ползва с карта на договор. Ако е на прима трябва да го търсят по координати, което е близо до абсурда при нормални условия. Ловят ги просто като си закачат карта с договор и отиват на адреса на наивника (който може и да не знае какъв тел си е купил). Как си представяте координирано действие на полицията - да докладват в някоя тълпа че е вероятният телефон и група полицаи разбутват хората и им искат телефоните? Може - но трябва да е телефона на някой политик.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пон 25 авг 2008 22:51

Аз дочух,че примерно ако пусна жалба в близкото районно и го намерят в Каспичан ще ми кажат,че не е в техния район или нещо такова. :roll: Абе мисля да ходя до полицията колкото да направя нещо.

Потребителски аватар
Тульский Токарев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тульский Токарев » Пон 25 авг 2008 23:13

Ако е хубав телефона 80% ги оставят за тях! :!:

marioet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marioet » Пон 25 авг 2008 23:29

Не всички телефони вартят IME.Отиваш в района в който е гепен тела и подаваш жалба в полицията(ако имаш някаде познат следовател по районите отиваш там) На сестра ми телефона го гепиха и хората от 1 РПУ го намериха и върнаха така че не се отказвай от жалбата.Какъв е модела на телефона и знай че трябва да имаш документи като пускаш жалбата

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пон 25 авг 2008 23:50

Пускай го в полицията за откраднат! Нека им се води като неразкрито престъпление щом ги мързи :)
По време на моята буйна младост когато си имахме вземане даване с органите на реда схемата беше следната:
Всяка жалба за престъпление постъпва при някой следовател/дознател. На края на годината този "любезен" човечец трябва да се отчете пред началниците си със свършена работа. Разбити мазета и окрадени фарове и касетофони имат сравнително ниска разкриваемост и на въпросните чичковци/лелки им се разказваше играта когато им натресът подобен шит.
Никой служител не му е гот да не може да се отчете когато му дойде времето. По тази причина ловеха наркомани и цигани да ги карат да признават освен своите и други престъпления и золумчета та да си чистят помийката...

В този ред на мисли пускай им жалба, ако не друго поне да им е гадно :twisted:

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Пон 25 авг 2008 23:56

Да. Не са ми крали телефон (да чукна на дърво), но логиката на колегата е добра. Ако всеки пуска жалба за откраднат телефон рано или късно ще се стигне до момента, когато цифрата ще стане голяма и ще се наложи да се взимат по - строги мерки ... А телефони се крадат от кокошкари :arrow: като хванеш един ще изпаднат още няколко.

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Вто 26 авг 2008 8:16

Т*шака е, че ме викат мен вече 4 пъти до 6-то РПУ (брат ми нямаше тогава 18 и жалбата е от мое име) и си говорим едни и същи неща! А пича дето гепи телефона са го хванали и НИЩО :shock Ни телефон, ни дявол...

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Вто 26 авг 2008 10:27

На един познат му гепнаха телефона в едно заведение, към 12 часа вечерта, само че човека с много стабилна връзка в системата .. та телефона му го намериха след 4 часа, глупака който го беше откраднал си беше сложил прима ама го намериха супер бързо....... хич не беше добре за него ситуацията ... така че ако има интрес всичко се случва...

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 26 авг 2008 11:09

Абе колеги чета ви писанията и се чудя :shock :shock :shock Уж толкова добри хора във форума, помагат на всеки, а когато намерят телефон го продават :shock :shock
Преди 2 седмици като бях на spirit of burgas седях пред входа и чаках едни приятели да си вземат пропуски и през това време до мен някакви певци (на баджа на единия мернах panican whyasker) - не ги знам, не слушам такава музика, та единия си остави телефона до мен, говориха си и отидоха да пият бира. Телефона го зае*аха ей така. Аз го прибрах и звъннах след малко на последния номер, така и така телефона е загубен, елате да си го приберете, аз съм тука и тука, дойде човека, благодари, предложи да черпи, ама отказах и така по живо по здраво.. Какво ще спечелите от тия 20 лв? Само главоболия в полицията.. По-добре направете добро на човека - той ще има много повече главоболия после докато си събере всички номера на телефона/картата...
В случая телефона мисля не струваше повече от 100 лв, но и с по-скъп бих направил същото...

Georgi_G
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi_G » Вто 26 авг 2008 11:59

Абе и аз си мисля, че всеки или поне болшинството от хората връщат намерен телефон, но явно не е така. За някакви 20-30лв да преебеш картата и Всички контакти в нея на някого, ако си е загубил или са му откраднали телефона е ебаси печалбата.
В този случай маи е по-добре си ги искате от собственика като възнаграждение и човека ще е доволен вместо да създава нови конткати, карти, договори и т.н.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”