mod edit: group®
Експеримента в CERN или иде ли свършекът на Света
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Kingpin
- Автомобил:
- Двигател:
Vizor написа::shock пингпонгеее предупредих те да станеш програмист вече в 2 форума ама ти си упорит деа..
я драсни едно две лични на скубата да ти обясни някоя друга чупка в квантовата механика![]()
понятието квантова черна дупка говори ли ти нещо?
до колкото съм чел най-малката възможна е от прядъка на планковата маса ..
според струнната теория (е само теория е) (до колкото след малко ще провериш в гуугъл ) гравитацията е доста по-силна на малки разтояния ..
от там следва, че мини черни дупки могат да се достигнат на много по-ниски енергии
Едит: сега намерих .. 10 на -8-ма степен килограма е най-малката възможна черна дупка
Едит пак:
абе радо като спамиш.. поне пиши правилно бе![]()
Ако някой има да каже нещо по темата да стане хубава и приятна дискусия.. нека го направи.. иначе колкото и да ми е интересна .. ще литне ако стане мазало .. дано не се наложи да обяснявам втори път
Тъп, първо Струнната теория е само теория (сам го каза) и има толкова много поддръжници (вече), щото задълбава по-дълбоко от ядрото на атома. А това означава повече финансиране за изучаването
За последното не ми отговаряй, че ше ми направят и моето мнение от 2 реда в червени букви
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
винаги са ме радвали теми в който се иска мнение от хора който хал хабер си нямат от тематиката ....в това число влизат пичовете от чудеса дот нет, влизам и аз макар че има гугъл и може да пейстна уикипедията, за това ще се въздържа от каквото и да е коментиране изключаю тези ми размисли и страсти ..... Румене ..как аджаба успя да се събудиш сутринта с мисълта да праснеш тая анкета 
- Dan4ote
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Интересна тема, точно по моето хоби:) Аз до колко знам този ускорители се използват за да се изтрелват елетрони от едната страна, а от другата протони и след сбъсъка се изследват разпада на тези, може би, елементарни части. Ясно е, че протона има градивни частици. Тука споменахте за гравитация, но май много хора не са се замисляли откъде идва гравитацията. Е учените се надяват, че от тези сблъсаци ще изкочи тази частица, която предизвиква гравитация -най-слабата сила, поне в нашето измерение.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Баси
Чувствам се тъп... Срам ме е да кажа, че съм завършил физика...
една колежка от университета ходи за 6 месеца да работи в CERN и ми обясняваше как работили намсиколко метра под земята и точно за тези ускорители и как се чудела от къде се финансира цялата идиотщина...
Като цяло събират мозъци от всякъде и им плащат добри пари, явно е важно.. Може би търсят нов вид оръжие... Едва ли ще вкарат толкова пари за едното изследване...
А относно това дали има опасност - според мен винаги когато опитват нещо ново има опасност...
От това, което съм чел за черните дупки обаче знам, че гравитацията на дупката действа на някой обект когато той се доближи до нея.. При такива размери, описани от визора обаче не ми се струва, че ще има някаква опасност...
Утре ще разберем, стискайте палци
Чувствам се тъп... Срам ме е да кажа, че съм завършил физика...
една колежка от университета ходи за 6 месеца да работи в CERN и ми обясняваше как работили намсиколко метра под земята и точно за тези ускорители и как се чудела от къде се финансира цялата идиотщина...
Като цяло събират мозъци от всякъде и им плащат добри пари, явно е важно.. Може би търсят нов вид оръжие... Едва ли ще вкарат толкова пари за едното изследване...
А относно това дали има опасност - според мен винаги когато опитват нещо ново има опасност...
От това, което съм чел за черните дупки обаче знам, че гравитацията на дупката действа на някой обект когато той се доближи до нея.. При такива размери, описани от визора обаче не ми се струва, че ще има някаква опасност...
Утре ще разберем, стискайте палци
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
@Kingpin
БАТЕ като не разбираш.. моля те повече не пиши глупости.. ще почна като групата да трия и аз
.. просто няма смисъл да се излагаш така.. тука има хора, които разбират
Кое не разбра?
А това какво си гледал и какво можеш да намериш в гугъл за 10 минути не ме бърка изобщо
БАТЕ като не разбираш.. моля те повече не пиши глупости.. ще почна като групата да трия и аз
гравитацията е доста по-силна на малки разтояния ..
от там следва, че мини черни дупки могат да се достигнат на много по-ниски енергии
Кое не разбра?
А това какво си гледал и какво можеш да намериш в гугъл за 10 минути не ме бърка изобщо
Върни се в “ОФФ-Топик - други”