Декларации при постъпване на работа.Имат ли правна стойност?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- T.Spark
- Автомобил:
- Двигател:
silent написа:абе аз съм прост сервизен ....нито съм акционер нито финансист нити не знам си какво...завирам се по машини и си цапам ръцете ама се чудя ако ме запращат на обучение дали да не се направя на интересен и да им откажа ей така на инат...заради т.3....
Няма лошо да идеш на обучение, но при така формулираната т.3, на теб не ти е изгодно. Говори с тях...хора сме... ще се разберете нещо. Още повече живеем в България. Наш патент е "първо подписваш - после четеш". Като не ти харесва, почват уговорките и удурмите на подписания договор. Винаги има компромисен вариянт. Пак ти казвам, тая точка в този си вид е много смешна.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
magician написа:Малко извън темата, но познавам работодател, който при подписването на договора от новоназначения служител, принуждава служителя да подпише и молба за напускане по собствено желание, но без дата....
В момента в който реши, че е неудобен или ненужен.....поставя датата!
Градски, сподели кой е въпросния работодател... Да знам да не припарвам натам! Това си е чиста гавра

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
ISRalien написа:magician написа:Малко извън темата, но познавам работодател, който при подписването на договора от новоназначения служител, принуждава служителя да подпише и молба за напускане по собствено желание, но без дата....
Градски, сподели кой е въпросния работодател... Да знам да не припарвам натам! Това си е чиста гавра
така е
доста често срещана практика

-
- Автомобил:
- Двигател:
За т.1 и т.2 не мога да коментирам, но за т.3 доколкото знам трябва за всяко обучение, което я засяга, да се подписва договор, в който да се упоменава срок, в който не трябва да напускаш и сума, която трябва да платиш като неустойка, в случай, че все пак решиш да напуснеш преди да е изтекъл този срок. Това си е съвсем нормална практика по цял свят-все пак е малко кофти фирмата да те прати на някакъв курс, който струва примерно 5000 евро и веднага след приключването му да си биеш камшика и да отидеш при конкуренцията...
- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Декларации при постъпване на работа.Имат ли правна стойн
magician написа:Малко извън темата, но познавам работодател, който при подписването на договора от новоназначения служител, принуждава служителя да подпише и молба за напускане по собствено желание, но без дата....
Голям майстор, фалшифицира документи..половината писано от един, датата от друг..
Друг е въпроса, че стигнете ли до там, с фалшивата молба, е безмислено повече да се работи там, под напрежение..
1. Нямам право две години след напускане да работя в конкурентн фирма или за своя сметка в същата област в която съм работил.
- Аз работя цял живот едно и също и искам да работя това.Той от бюрото по труда ли е, да ме преквалифицира? А на новата работа ако пак има такива изисквания? Ще си бачкам, като при всяка смяна на работодател, ще мисля, каква да е следващата ми професия...едва ли.
2. При доказано изнасяне на фирмена информация или злепоставяне на името на фирмата глоба от 10 000лв.
-Това е много гадно, като някой ти напусне и започне да плюе...тука е момента при подписването, ако не искаш..значи имаш едно на ум, задни мисли, така си мисли шефа.И все ще внимава, ако те пусне да работиш без подпис де.Аз не бих подписал подобно нещо, а и безсрочно..незнам как се тълкува.
3. При напускане дължа на фирмата средствата които тя е вложила в моето обучение ....командировки семинари в чужбина и страната бе з упоменаване на каквато и да е давност.
-Това че няма срок е кофти, ако работиш 10 години за него, и напуснеш? Трябва да продадеш апартамента, за да върнеш парите..
А за командировката, ако ще научиш нещо ново, по-добре иди, ако обаче е все тая..направи се че не можеш.
ACCELERATOR написа:Ами мен пък ме интересува от обратната гледна точка:
Как мога аз да се защитя като собственик на фирма, че сульо и пульо дето съм ги наел, няма утре да изнесат фирмена информация, и да ползват мой програмен продукт?
Има си там патентни ведомства,защита на марка,продукти и т.н.Ама струва пари.Аз съм със защитена търг. марка и кво от това.В моя бранш копирането е начин на живот така че...А това че работник ще те завлече е неминуемо-т.2 е много сериозна в това отношение.Всичко трябва да е регламентирано в длъжн.х-ка,правилник за вътр.ред идруги спец. заповеди.По важно е да се предотвратяват нещата,отколкото да стават и после зор....
Върни се в “ОФФ-Топик - други”