Blacklisted IP- БТК АДСЛ

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Blacklisted IP- БТК АДСЛ

Мнениеот dude » Пет 19 сеп 2008 10:37

колеги, някой имал ли е подобен случай, редовно мейли пращани от аутлук експрес се маркират като спам, защото ИП-то принадлежи на БТК, а в 4-5 листи излиза, че целия им range e блокнат
питам за разни идеи, защото БТК не вярвам да кипят от желание да ми помогнат.
Интересното е, че мейл сървъра е на спнет. но явно има чек откъде е пратено писмото, или нещо такова

ако има някой колеги да ми го обясни това, че мейл сървърите не са ми от най-силните страни

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 19 сеп 2008 10:58

По принцип спам листите имат линк за unblock.. Правят се там разни проверки и те махат след известно време.. Поразгледай ги ;)

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 19 сеп 2008 11:32

Кой ги маркира като спам? Мейл сървъра трябва да прави проверка някъде примерно spamhaus (аз го ползвах и бях доволен). Те си имат поддръжка много яка и след проверките за openrelay и тн го оправят. Ама хубаво е да чекнете сървъра дали няма проблематики по него

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пет 19 сеп 2008 11:58

това за мейл листите го видях, но от някои не можеш да се махнеш, щото целия провайдър е листнат- демек БТК

а иначе собственият сървръ ги маркира като спам- в смисъл спнет. където се хоства домейна.
и аз ги питах що- ми блеклистнато ви е ИП-то
от няколко листи го разкарах, но 2 останаха или 3

Потребителски аватар
Tougi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tougi » Съб 20 сеп 2008 13:06

Освен ако нямаш пощенски сървер на домашния компютър, проблема не е в тебе.

Даже твоят ІР да е в листите, ти не изпращаш пощата си директно. Твоят пощенски агент се свързва с провайдера и пощата отива в сървера на провайдера ("провайдер на пощенската услуга може да е различен от доставчика на интернет свързаност).

Вариантите са два:

1. Или ІР-то на изходящия SMTP на провайдера е листвано, или
2. Получаващата страна използва неправилно спамлиста, т.е. проверява не от кого е получена пощата (SMTP relay), а от къде е тръгнала.

Тъй като твоят домашен ІР вероятно не е в адресно пространство което предполага изпращане на поща, даже е добре, ако е в списъка на блокираните за direct-to-MX адреси, за да не излиза спам от него (ако случайно се заразиш с някой пощенски вирус).

Т.е. ако имаш проблем с пощата, обърни се към твоя доставчик на пощенска услуга.

Dr.Watson
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dr.Watson » Съб 20 сеп 2008 19:19

Първо - може някой предишен абонат ползващ тоя IP адрес да го е "компрометирал" със спам.

Второ - регистрираш си GMail и му ползваш SMTP услугата през Outlook. Може да си нагласиш From адреса към текущия ти адрес и ще си получаваш отговорите пак там.

Потребителски аватар
Tougi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tougi » Нед 21 сеп 2008 15:48

Dr.Watson написа:Първо - може някой предишен абонат ползващ тоя IP адрес да го е "компрометирал" със спам.

Уфф! Бре докторе, прочети какво съм написал точно преди твоето съобщение. Ако не си пращаш пощата през сървер на домашния компютър, няма никакво значение кой е използвал адреса и дали той е във всички спамлисти.

Dr.Watson написа:Второ - регистрираш си GMail и му ползваш SMTP услугата през Outlook. Може да си нагласиш From адреса към текущия ти адрес и ще си получаваш отговорите пак там.

Е, и така може.

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Нед 21 сеп 2008 20:55

не знам защо, но наистина спектръ проверяват кои е адреса на изпращача, макар че при нас няма мейл сървър. В смисъл мейл домейнът се хоства при спектър нет, и абсурдната ситуация е писмо от кутия до другите в един и същ домейн да бъде маркирано като спам, а то реално дори не е напускало мейл сървъра на спнет.
но да видим, дали след като го махнах и от спамхаус- (последната останала) ще има подобрение, че ми писна вече

Потребителски аватар
Tougi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tougi » Пон 22 сеп 2008 15:31

dude написа:не знам защо, но наистина спектръ проверяват кои е адреса на изпращача, макар че при нас няма мейл сървър. В смисъл мейл домейнът се хоства при спектър нет, и абсурдната ситуация е писмо от кутия до другите в един и същ домейн да бъде маркирано като спам, а то реално дори не е напускало мейл сървъра на спнет.
но да видим, дали след като го махнах и от спамхаус- (последната останала) ще има подобрение, че ми писна вече

Това повече ми прилича на някакъв content спам филтър (SpamAssassin), а не RBL.

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пон 22 сеп 2008 16:36

аз съм ги питал, спамфайтър ползваха ако не се лъжа
да видим, сега като не съм блеклистнат дали ще продължи тая мизерия да ми маркират мейлите като спам

Върни се в “ОФФ-Топик - други”