Ръжда по щика

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Пет 03 окт 2008 19:45

Като сдавахме калашниците ги нагрявахме в печката, след което ги пъхахме в отработено масло. Ставаха муцка. Иначе кашишки автомат нема сдаване. :wink:

Потребителски аватар
Tougi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tougi » Пет 03 окт 2008 19:52

L&R написа:
ChimeyJimmey написа:A на мен защо ми се струва, че ако беше от ВИСОКОВЪГЛЕРОДНА СТОМАНА, нямаше да ръждяса? :gruebel

руснака го е правил в петък, та кофти стомана ама щом си го харесвва скубата да си го полира с накрайник за дрелка примерно

Quod licet bovi non licet Jovi - Модераторите трябва да бъдат по-предпазливи - не им приляга да говорят глупости...

Високовъглеродната стомана (легирана или не) ръждясва по-бързо от нисковъглеродната. Обаче, понеже има мартензитна структура, подлежи на закаляване, ерго от нея стават не само домакински ножове, но и нож-щикове.

Потребителски аватар
Tougi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tougi » Пет 03 окт 2008 19:58

lozan67 написа:Като сдавахме калашниците ги нагрявахме в печката, след което ги пъхахме в отработено масло. Ставаха муцка. Иначе кашишки автомат нема сдаване. :wink:

Само да не ти се наложи да стреляш с такава "муцка"...

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Пет 03 окт 2008 19:58

Оръжейната смазка понякога е много-неприятна, когато попадне в рана и ако я използваш трябва винади да си миеш ръцете след това, ползвай каквото си искаш масло или грес, просто по-често и няма да ръждясва... :wink:

skoti

Мнениеот skoti » Пет 03 окт 2008 20:04

Ако оксидацията е паднала лошо . На автомата ми се беше протъркала от носене на гърба в шинела . И още на първите два часа наряд ако валеше дъжд веднага ръжда хващаше .

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 03 окт 2008 20:07

Tougi написа:
L&R написа:
ChimeyJimmey написа:A на мен защо ми се струва, че ако беше от ВИСОКОВЪГЛЕРОДНА СТОМАНА, нямаше да ръждяса? :gruebel

руснака го е правил в петък, та кофти стомана ама щом си го харесвва скубата да си го полира с накрайник за дрелка примерно

Quod licet bovi non licet Jovi - Модераторите трябва да бъдат по-предпазливи - не им приляга да говорят глупости...

Високовъглеродната стомана (легирана или не) ръждясва по-бързо от нисковъглеродната. Обаче, понеже има мартензитна структура, подлежи на закаляване, ерго от нея стават не само домакински ножове, но и нож-щикове.

Може и да греша модераторите не са нищо повече от всички останали, особенно на тема офтопик. Лично на мен острие ако ми ръждяса го предава за рециклиране.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 03 окт 2008 20:12

skoti написа:Ако оксидацията е паднала лошо ...

Според мен е паднала. Един кретен тръгна да го точи и свали оксидацията

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Пет 03 окт 2008 20:29

Вики,баси!
Изкарах си акъла,като видях заглавието.Викам-ша помагам,ма явно няма нужда! :wink:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 03 окт 2008 20:30

Ръси с WD 40 .
Има оше 1 спрей на Den Braven s MoS2 зелена капачка около 3 лв. С него съм пръскал клещи забравени на земята и ръждясали. Ръждата падна но после взеха пак да ръждясват. Следвашия път ги почистих след пръскането с този спрей и ги профилактирах със силиконов спрей на Bayern Него го имам като универсално спасение и за обувки и за гумени уплътнения за да не залепват зимата, и за скърцащи панти ,брави

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Re: Ръжда по щика

Мнениеот Snejoky » Пет 03 окт 2008 22:02

scuba написа: Сега смятам да го намажа с ръждопреобразовател и да махна ръждата.

Според мен това ще е голяма грешка. Ръждопреобразуватела не премахва ръждата, а я запечатва, за да не се развива повече. Мисля, че най-добре е да го полираш. Полира се с диск от парцали, който се маже със специална паста. Ако не намериш къде да го полираш ми се обади, един познат имаше такъв полир и мисля, че още го има, само трябва да проверя.
Ако минеш само с варианта с оръжейната смазка, както предлага Грозника, мога да те уредя. Колкото за един нож ще намеря в запасите в къщи.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 03 окт 2008 23:12

Преди години си намерихме с брат ми в една плевня ятаган от някъде 17 век - ръждясал целия - даде го баща ми на един ножар и той го чистил, точил и Т.Н. и от целия ръждив стана отново нов - мазал е с някаква никел паста, но не знам подробности...
Скубич, да питам бащата за въпросния... ?

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 03 окт 2008 23:15

скуба, високовъгеродната стомана ръждясва.... но е по-износоустойчива, т.е твърда... решението е смазка... но не от тия на спрей - не са трайни... смазвам си оръжията с грес или масло / машинно / тънък слой периодично... това е ;)

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Съб 04 окт 2008 0:32

http://forum.oragie.com/viewtopic.php?t=4619

верният отговор е - смазка му е майката!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”