Ръжда по щика
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
L&R написа:ChimeyJimmey написа:A на мен защо ми се струва, че ако беше от ВИСОКОВЪГЛЕРОДНА СТОМАНА, нямаше да ръждяса?
руснака го е правил в петък, та кофти стомана ама щом си го харесвва скубата да си го полира с накрайник за дрелка примерно
Quod licet bovi non licet Jovi - Модераторите трябва да бъдат по-предпазливи - не им приляга да говорят глупости...
Високовъглеродната стомана (легирана или не) ръждясва по-бързо от нисковъглеродната. Обаче, понеже има мартензитна структура, подлежи на закаляване, ерго от нея стават не само домакински ножове, но и нож-щикове.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Tougi написа:L&R написа:ChimeyJimmey написа:A на мен защо ми се струва, че ако беше от ВИСОКОВЪГЛЕРОДНА СТОМАНА, нямаше да ръждяса?
руснака го е правил в петък, та кофти стомана ама щом си го харесвва скубата да си го полира с накрайник за дрелка примерно
Quod licet bovi non licet Jovi - Модераторите трябва да бъдат по-предпазливи - не им приляга да говорят глупости...
Високовъглеродната стомана (легирана или не) ръждясва по-бързо от нисковъглеродната. Обаче, понеже има мартензитна структура, подлежи на закаляване, ерго от нея стават не само домакински ножове, но и нож-щикове.
Може и да греша модераторите не са нищо повече от всички останали, особенно на тема офтопик. Лично на мен острие ако ми ръждяса го предава за рециклиране.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Ръси с WD 40 .
Има оше 1 спрей на Den Braven s MoS2 зелена капачка около 3 лв. С него съм пръскал клещи забравени на земята и ръждясали. Ръждата падна но после взеха пак да ръждясват. Следвашия път ги почистих след пръскането с този спрей и ги профилактирах със силиконов спрей на Bayern Него го имам като универсално спасение и за обувки и за гумени уплътнения за да не залепват зимата, и за скърцащи панти ,брави
Има оше 1 спрей на Den Braven s MoS2 зелена капачка около 3 лв. С него съм пръскал клещи забравени на земята и ръждясали. Ръждата падна но после взеха пак да ръждясват. Следвашия път ги почистих след пръскането с този спрей и ги профилактирах със силиконов спрей на Bayern Него го имам като универсално спасение и за обувки и за гумени уплътнения за да не залепват зимата, и за скърцащи панти ,брави
- Snejoky
- R.I.P
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ръжда по щика
scuba написа: Сега смятам да го намажа с ръждопреобразовател и да махна ръждата.
Според мен това ще е голяма грешка. Ръждопреобразуватела не премахва ръждата, а я запечатва, за да не се развива повече. Мисля, че най-добре е да го полираш. Полира се с диск от парцали, който се маже със специална паста. Ако не намериш къде да го полираш ми се обади, един познат имаше такъв полир и мисля, че още го има, само трябва да проверя.
Ако минеш само с варианта с оръжейната смазка, както предлага Грозника, мога да те уредя. Колкото за един нож ще намеря в запасите в къщи.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “ОФФ-Топик - други”