bu4komobil написа:оказва се,че в българия всички имат повече права от самите българи
НЕ! Оказва се че милата ни родина се управлява от некви турци, помаци, цигани и секви там производни им резаци(това го няма никаде другаде - малцинство да управлява цяла нация!), но каквито и да са са задружни и се подкрепят за това те са "привилегировани"...
Че нашто момче е право спор няма.Но това с влизането в чужди води си е традиция от едно време. Както от турска страна така и от наша.Дядо ми ми е разправял.Като подгониш рибите (пасажите и аиде у Турция) без да изкаш(ама наистина без да искаш). Само че да не те хванат щот става лошо виждате и резултатите.Та влизали са турски рибари в наши води още по баи ТОШОВО време редовно и то, кво остава за сега.Даже на дядо ми колеги са ходели да вдигат на турчалята мрежите (крадьт ги), щот са биле месиннени а нащи канапени и гният, както и да е . Аз се чудя на феса кьде си трьгнал да бягаш остави се да те хванат, кво ще те докарат на брега ще седиш един ден в ареста и с нащи закони на сутринта щи бият един шут у гьза и аиде обратно в турция с лодката, ше им вземат рибата само .Даже може да си я платиш мисля че беше по 80 лева килограма наказателно щот.Естествено те нямат толкова пари в тях ресто на рибата и обратно. Лодката трудно могат да я вземат нашти ако няма други нарушения освен бракониерство, защото тои каклкана беше тогава в сезона позволен като стана случа ямисля . А то от цялата работа вижте какво излезе накрая.Иначе имам приятел които е колега с момчето и казва че е много свястно и уравновесено, трудно може да се предизвика да я свьрши тая работа, значи вие си направете сметката кои кри кои прав