groznika написа:kickd0wn написа:groznika написа:Мегалан са един от добрите доставчици в София. Глупаво е да се твърди, че са най-добрите особено от хора които нямат опит с други ISP и райони на столицата...
Не знам дали имат покритие в младост, но бих те посъветвал да разпиташ за сели нет или някой техен под доставчик.
И само за справка на колегите:
Мегалан макар и добри още са доста далеч от върха
Имам впечатления от доста доставчици. Мога да ви кажа едно със сигурност:
Забравете за Бол бг и техните производни. За БТК-ADSL също
Всичко останало е добра алтернатива стига да е голямо име на пазара.
(горното се отнася само за София)
Интересно ми е ако мегалан са далеч от върха кои са на самият връх в доставката на домашен интернет в София?
А колкото до селинет всеки може да потърси в гугъл "селинет заплахи" и да разбере що за доставчик са.
Интересно... Не съм имал подобен опит както въпросната дама със селинет. Разбира се не бих им простил подобна постъпка
Прекалено наивно обаче е да смяташ мегалан или който и да било друг за херувимче. Това, че към днешна дата не са им лъснали кирливите ризи не значи, че утре няма да се случи а такива (ризи) повярвай ми има с купища и при всеки (както вероятно и сам добре знаеш)
Специално аз съм клиент на техен под доставчик и за последните години нямам забележки. В службата ползваме БТК-ADSL а когато обикалям града напред назад по клиенти ползвам почти всички останали мрежи в столицата
Извън служебно имам вземане даване с доста хора притежаващи или управляващи мрежи в София и страната и моля те позволи ми поне мъничко да имам представа кой какви лайна бърка
Като цяло качеството на доставчиците в цялата страна е повече от безобразно. Важно е да разберете едно:
Скоростта която получавате от вашият ISP не е единствена мярка за качество на услугата за която плащате
"Интернет" не е = на "торенти" "даунлоуд" и "ъплоуд"
Съвсем лек ориентир може да ви е външната свързаност и свалянето от чужбина. Когато там скоростите са високи това може (само може и не е задължително) да говори за сериозен доставчик който си плащат за добри скорости и е склонен да инвестира в просперитета на мрежата си гонейки интересите на клиентите си. БГ пиъринга е БЕЗПЛАТЕН! От БГ може да сваляте и със 100 мегабита. Не се подвеждайте по евтини трикове![]()
Качеството на една услуга е комплекс от дребни и на пръв поглед незначителни подробности. Точно тези да речем "дреболийки" издават сериозните хора в бизнеса. Разбира се когато работиш с хора не е възможно да угодиш на всеки. Колкото клиента имаш - толкова и различни мнения ще чуеш.
Това което аз искам е следното:
Когато се обадя на моя доставчик с даден проблем то същият да бъде разгледан като негов собствен! Да ми бъде обърнато необходимото внимание. Да ми бъде демонстрирана нужната заинтересованост. Да бъда изслушан и обслужен вежливо както подобава. Все пак аз съм един от хората които носят приходи на фирмата.
Е, в моята локална мрежа не е точно така.
Нощен съпорт и дежурен нямат. Разполагат с една телефонна линия която често е труднодостъпна. Случвало ми се е при проблем да звъня и да получа рязкост и негативно отношение от страна на девойката отсреща...
Въпреки това съм доволен. Мрежата е изключително добре изградена и не се влияе от атмосферните условия, скоростите са прилични макар и да не ми забиват сатата от трафик, познавам лично целия екип на фирмата и съм в прекрасни съседски отношения с хората. Комуникирам си директно с баровеца когато преценя, че нещата са извън компетенциите на секретарката му, правили са ми безброй услуги и винаги са ми ойдисвали на претенциите за смяна на адреси и др. подобни. В крайна сметка не виждам какво повече бих могъл да очаквам за съответната тарифа...
Знайте, че за 20-30 лв не е много това което може да очаквате. Ако пък сте претенциозни и желаете шукар бибитка от знойна блондинка манекенка в комплект с услугата съм сигурен, че ще се намери кой да ви обслужи подобаващо срещу подобаващо възнаграждение разбира се
Доста си написъл, а не си отговорил на въпроса ми. Кой в София предлага по-качествена услуга за тази цена от мегалан?
Не говорим за скорости. Сигурно не си забелязал, но в мненията ми никъде не говоря за скорост и това е понеже зная, че това е относителна величина за домашен интернет с негарантирана скорост, каквато реално е при всички домашни потребители. Говоря за качество на услугата, а именно, непрекъснатост, извършване на профилактики и ъпгрйеди, обслужване и поддръжка на клиентите. В България нивото на услугите и обслужването на клиенти е на адски ниско ниво като наследство от изминалите години на преход. Мегалан са просто пример за обратното, че дори и в България, клиента наистина може да е клиент и да получи небходимото внимание и отношение, когато всеки месец ходи да си дава парите за дадена услуга.
Като пример мога да дам БТК, които независимо, че са много големи ако човек има проблем с домашен адсл е почти невъзможно да се свърже с оператор само и само да си обясни проблема. Не може да си водещ телеком и клиентите ти да чакат по 1 час само за да се свържат с оператор.
Друг пример. Чакам над месец да се наканят спектрум нет да ми пуснат интернет в дома и когато най-накрая вече имат изградено трасе и техническа възможност се оказва, че не можело да изисквам фактура за фирма при положение, че няма да ползвам най-високият им план за домашен интернет. Ай сиктир с тези условия.
Като заключение мога да кажа, че адски съжалявам, че в настоящият ми квартал мегалан все още нямат покритие и съм принуден да ползвам други доставчици.