интернет доставчик в Младост 3

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Пон 20 окт 2008 9:32

groznika написа:
kickd0wn написа:
groznika написа:Мегалан са един от добрите доставчици в София. Глупаво е да се твърди, че са най-добрите особено от хора които нямат опит с други ISP и райони на столицата...
Не знам дали имат покритие в младост, но бих те посъветвал да разпиташ за сели нет или някой техен под доставчик.

И само за справка на колегите:
Мегалан макар и добри още са доста далеч от върха ;)
Имам впечатления от доста доставчици. Мога да ви кажа едно със сигурност:
Забравете за Бол бг и техните производни. За БТК-ADSL също :)
Всичко останало е добра алтернатива стига да е голямо име на пазара.

(горното се отнася само за София)

Интересно ми е ако мегалан са далеч от върха кои са на самият връх в доставката на домашен интернет в София?

А колкото до селинет всеки може да потърси в гугъл "селинет заплахи" и да разбере що за доставчик са.

Интересно... Не съм имал подобен опит както въпросната дама със селинет. Разбира се не бих им простил подобна постъпка :)
Прекалено наивно обаче е да смяташ мегалан или който и да било друг за херувимче. Това, че към днешна дата не са им лъснали кирливите ризи не значи, че утре няма да се случи а такива (ризи) повярвай ми има с купища и при всеки (както вероятно и сам добре знаеш) :)

Специално аз съм клиент на техен под доставчик и за последните години нямам забележки. В службата ползваме БТК-ADSL а когато обикалям града напред назад по клиенти ползвам почти всички останали мрежи в столицата :)
Извън служебно имам вземане даване с доста хора притежаващи или управляващи мрежи в София и страната и моля те позволи ми поне мъничко да имам представа кой какви лайна бърка ;)

Като цяло качеството на доставчиците в цялата страна е повече от безобразно. Важно е да разберете едно:
Скоростта която получавате от вашият ISP не е единствена мярка за качество на услугата за която плащате ;)
"Интернет" не е = на "торенти" "даунлоуд" и "ъплоуд"

Съвсем лек ориентир може да ви е външната свързаност и свалянето от чужбина. Когато там скоростите са високи това може (само може и не е задължително) да говори за сериозен доставчик който си плащат за добри скорости и е склонен да инвестира в просперитета на мрежата си гонейки интересите на клиентите си. БГ пиъринга е БЕЗПЛАТЕН! От БГ може да сваляте и със 100 мегабита. Не се подвеждайте по евтини трикове ;)

Качеството на една услуга е комплекс от дребни и на пръв поглед незначителни подробности. Точно тези да речем "дреболийки" издават сериозните хора в бизнеса. Разбира се когато работиш с хора не е възможно да угодиш на всеки. Колкото клиента имаш - толкова и различни мнения ще чуеш.
Това което аз искам е следното:
Когато се обадя на моя доставчик с даден проблем то същият да бъде разгледан като негов собствен! Да ми бъде обърнато необходимото внимание. Да ми бъде демонстрирана нужната заинтересованост. Да бъда изслушан и обслужен вежливо както подобава. Все пак аз съм един от хората които носят приходи на фирмата.
Е, в моята локална мрежа не е точно така.
Нощен съпорт и дежурен нямат. Разполагат с една телефонна линия която често е труднодостъпна. Случвало ми се е при проблем да звъня и да получа рязкост и негативно отношение от страна на девойката отсреща...
Въпреки това съм доволен. Мрежата е изключително добре изградена и не се влияе от атмосферните условия, скоростите са прилични макар и да не ми забиват сатата от трафик, познавам лично целия екип на фирмата и съм в прекрасни съседски отношения с хората. Комуникирам си директно с баровеца когато преценя, че нещата са извън компетенциите на секретарката му, правили са ми безброй услуги и винаги са ми ойдисвали на претенциите за смяна на адреси и др. подобни. В крайна сметка не виждам какво повече бих могъл да очаквам за съответната тарифа... :)

Знайте, че за 20-30 лв не е много това което може да очаквате. Ако пък сте претенциозни и желаете шукар бибитка от знойна блондинка манекенка в комплект с услугата съм сигурен, че ще се намери кой да ви обслужи подобаващо срещу подобаващо възнаграждение разбира се :)

Доста си написъл, а не си отговорил на въпроса ми. Кой в София предлага по-качествена услуга за тази цена от мегалан?

Не говорим за скорости. Сигурно не си забелязал, но в мненията ми никъде не говоря за скорост и това е понеже зная, че това е относителна величина за домашен интернет с негарантирана скорост, каквато реално е при всички домашни потребители. Говоря за качество на услугата, а именно, непрекъснатост, извършване на профилактики и ъпгрйеди, обслужване и поддръжка на клиентите. В България нивото на услугите и обслужването на клиенти е на адски ниско ниво като наследство от изминалите години на преход. Мегалан са просто пример за обратното, че дори и в България, клиента наистина може да е клиент и да получи небходимото внимание и отношение, когато всеки месец ходи да си дава парите за дадена услуга.

Като пример мога да дам БТК, които независимо, че са много големи ако човек има проблем с домашен адсл е почти невъзможно да се свърже с оператор само и само да си обясни проблема. Не може да си водещ телеком и клиентите ти да чакат по 1 час само за да се свържат с оператор.

Друг пример. Чакам над месец да се наканят спектрум нет да ми пуснат интернет в дома и когато най-накрая вече имат изградено трасе и техническа възможност се оказва, че не можело да изисквам фактура за фирма при положение, че няма да ползвам най-високият им план за домашен интернет. Ай сиктир с тези условия.

Като заключение мога да кажа, че адски съжалявам, че в настоящият ми квартал мегалан все още нямат покритие и съм принуден да ползвам други доставчици.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 20 окт 2008 10:15

Като се заговорихте за работа и отношения към клиенти та се сетих за тукашните доставчици.
Аз съм към BT(BritishTelecom) те са може би най големият доставчик(Нещо като БТК са, предлагат ТВ,Нет,Тел).Та значи историята : плащам аз по 130 паунда на 3 месеца, и скороста е не повече от 50к, прекъсва доста често(за малко де,но прекъсва), преди около месец получих нов BT Хъб, включих го всичко точно.Те ми обясниха, че ми го дават защото е по нов и връзката ще е по добра.Да ама не, аз се конектвам през wireless-a а другите 2 пц-та са с кабел вързани, при тях всичко е ок, нета е същата боза но мен ме дропи на всеки 5 мин и трябва да се конектвам пак.Обадих се на момчетата от БТ и попитах кво става и как мога да отстрана този проблем.Отговора беше следният : Да това е много дребен проблем, но ако искате да ви кажа как да го отстраните трябва да си платите.Само за да ми каже как да реша този дребен проблем иска да му платя 80 паунда......... бяха сериозно наругани на български и разговора беше приключен.
Та мисълта ми е, че в момента копнея да сам си в БГ и да си ползвам нетчето на СофияНет и да им званя по тела и те да ми се карат.

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пон 20 окт 2008 12:28

everlastt написа:Intech са добре , за 20 кинта сваляш с 4-7 МБ от торентите.Рядко се случва да прекъснат /освен ако не спре тока/
ето телефонче : 9745250

:deal :deal :deal

Върни се в “ОФФ-Топик - други”