В населени места е забранено да се натиска клаксон, освен когато се прави с цел предотвратяване на ПТП! Написано е в правилника. Клаксонът стресира, изнервя, изморява, вреден е за здравето и др. От това страдаме всички! Реалноста не искам да коментираме.
Аз лично се старая, по всякакъв начин да предотвратя натискането му.
Ето няколко примера:
Когато някой пред мен "заспи" и "забрави" да потегли на зелен светофар, вместо бипка му цъквам светкавица. Работи безотказно.
Когато съм на скорост и някой се опитва да ми отнеме предимството-дълга светкавица, вкарвам на по-ниска предавка и цъквам спирачката, колкото да ми светнат стоповете(естествено и в готовност за бързо спиране), за да повиша вниманието на колегата зад мен.Работи по-добре от клаксон.
Когато отивам при някой(я), пращам стрелка по телефона, отивам направо при човека, ползвам звънеца на вратата му и др.
Когато се изпращаме просто си вдигам ръката за довиждане.
Когато някой прави пубертетски финтове със страхотно много вървящият му Голф2 87-та година, за да впечатли малката спрънджа на дясната седалка, показвайки завидно шофьорско майсторство, отбивам в дясно(редовно отбивам и в ляво) и го пускам да бяга.
и т.н.
Естествено не съм светец и редовно правя грешки с клаксона, но се стремя те да бъдат все по-малко...

Как и кога се използва клаксон?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
По принцип е така колега,но има "шофьори",които необичат да гледат в огледалата за обратно виждане.Както има и "шофьорки",които докато чакат на светофара се гримират, ровят си по п....ке и ти им светкаш, ама няма кой да те види.А ти бързаш за работа защото си се набутал в поредното задръстване,а те стават освен от не регулирани светофари,а и от такива "шофьори".И като му светнеш няколко пъти,а той продължава да блее в облаците и чака светофара да узрее е как да не му надуеш клаксона,че да се събуди.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Клаксонът е поставен на колата за да се ползва!
Свиркам си с него редовно. Свиркам на ляво, свиркам на дясно, свиркам на колеги, на колежки, на мадами по спирките, на дебили по улиците. Когато ми е скучно просто си карам и си свиркам
Ако не помогне почвам и да псувам гръмко и цветущо стърчейки до кръста от прозореца. Обръснал съм си главата и нося слънчеви цаки тип терминатор. Турих си ксенони и ги карам винаги на дълги. По цариградско карам задълже на зиг-заг! Редовно слизам да се бия по светофарите. Чат пат и мен ме поступват, но това не ме отказва! Няма нищо по-хубаво от лилав бушон в допълнение към аграрската ми визия
Та това е на кратко за мен
Остава ми само да си закупя някой зъл КР на газ (може и метан) и ще съм на 100%.
Поздрави
Свиркам си с него редовно. Свиркам на ляво, свиркам на дясно, свиркам на колеги, на колежки, на мадами по спирките, на дебили по улиците. Когато ми е скучно просто си карам и си свиркам

Ако не помогне почвам и да псувам гръмко и цветущо стърчейки до кръста от прозореца. Обръснал съм си главата и нося слънчеви цаки тип терминатор. Турих си ксенони и ги карам винаги на дълги. По цариградско карам задълже на зиг-заг! Редовно слизам да се бия по светофарите. Чат пат и мен ме поступват, но това не ме отказва! Няма нищо по-хубаво от лилав бушон в допълнение към аграрската ми визия

Та това е на кратко за мен

Поздрави

- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
groznika написа:Клаксонът е поставен на колата за да се ползва!
Та това е на кратко за менОстава ми само да си закупя някой зъл КР на газ (може и метан) и ще съм на 100%.
Поздрави
Е те това треа да го видим

-
- Автомобил:
- Двигател:
Туе е мястото да поздравя всички от Стара Загора,дето като се видят по улиците,задължително си бипкат и то в повечето случаи по няколко пъти и бедната ми душа се чуди "к"во ста'а".
Искам да ги поздравя също за това,че повечето са перфектни шофьори.
Независимо,дали карам в дясна или лява лента с 50-55 км/ч по Цар Симеон Велики,все гледат да ме изпрварят,няма значение как - отляво,отдясно,отгоре,отдолу....За какво - само след 50 м,да се пристроят от крайна лява в крайна дясна или обратното,да ми отсекат пътя и т.н. И бипкат...
Поклон пред такЪви ма'стори зад волана...
Искам да ги поздравя също за това,че повечето са перфектни шофьори.
Независимо,дали карам в дясна или лява лента с 50-55 км/ч по Цар Симеон Велики,все гледат да ме изпрварят,няма значение как - отляво,отдясно,отгоре,отдолу....За какво - само след 50 м,да се пристроят от крайна лява в крайна дясна или обратното,да ми отсекат пътя и т.н. И бипкат...
Поклон пред такЪви ма'стори зад волана...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”