Вселената...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 28 окт 2008 0:06

а те къде се намират?

Потребителски аватар
Masserati
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Masserati » Вто 28 окт 2008 0:08

:shock тука май има неква грешка.Аз си лягам :?

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Вто 28 окт 2008 0:14

R@do написа:а те къде се намират?

Във Вселената :wink:

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Вто 28 окт 2008 0:20

Kingpin написа:

А Вселената :roll:

П.п. Много пъти съм си задавал същите въпроси! :(
Къде се намира края на всичко това? Но пак няма край защото и края няма край :cry:

Хубаво е, че има тема ама незнам до къде ще стигнем?!
Да изстреляме един Голф 2 с някакво устройство и да видим до къде ще стигне, но пак няма да видим ... ша са беса ... :cry:

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Вто 28 окт 2008 0:23

mr_bush написа:
Kingpin написа:

А Вселената :roll:

Kingpin написа:Задавате въпрос, чийто отговор не можете да асимилирате. Просто мозъците ни не са пригодени за такова нещо (баси говоря, сякаш го знам :lol: :lol: ). Едно е сигурно - щом се разширява, значи е започнала. Теорията за Големият взрив е много готина :wink: А "в" какво се разширява тая Вселена...един ден може и да разберем.

Те ви яка сминка. Т'ва е най-надалече, където е видял Хъбъл...Всички тия точки не са звезди, а галактики. :wink:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _field.jpg
Браво на хъбъл .. 6200х6200 .. заби ми нинтендото от тая снимка
mod edit: Vizor

Потребителски аватар
G3
Автомобил: Vw Sharan 7M
Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH

Мнениеот G3 » Вто 28 окт 2008 1:11

аз пък да споделя, бог няма... хората си го представят като подобен на нас човек но по голям и решава какво да правят хората.... дрън дрън та пляс но все пак и аз знам че го има там някъде но сиг е заради религията или защото така сами казали от малък

единственя въпрос където ме мъчи свързано с тия работи е:

ако се тръгне към небето в която и да е посока къде ще му излезе края, къде е края на това пространство и какво има зад него къде свършва и какво има зад това където простванството свършва/края на пространството/

само съм за бисерите но ще се радвам ако някой поразсъждава с мен
:lol:

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Вто 28 окт 2008 1:16

G3 написа:ако се тръгне към небето в която и да е посока къде ще му излезе края, къде е края на това пространство и какво има зад него къде свършва и какво има зад това където простванството свършва/края на пространството/
:lol:

виж само колко ни е ограниено мисленето, начало - край.... всичко си представяме с начало и край, а то може би не е така. Най-малкото от физиката знаем, че една енергия не се губи, просто минава от една форма в друга

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Вто 28 окт 2008 1:27

Аз си мисля, че тия неща с боговете са породени от извънземните.

Звучи тъпо, но покрай стотиците книги, които съм изчел и филми, които съм изгледал..просто всичко е очевадно. Твърдо заставам зад тезата, че животът на Земята (по-точно хората) са "докарани" от другаде от извънземни. Изключително много са необяснените древни артефакти, картинки, рисунки, текстове и т.н. Още по-якото е, че те "следват" хода на историята. Намирани са рисунки на пещерняци, които изобразяват летящи чинии и некви висши същества. Нормално е хората да си ги оприличили на богове - та те са летяли, сигурно са се телепортирвали и кой знае какво още...

Друго, забелязва се дълго време на застой и изведнъж бум на технологичен напредък. Сякаш всичко става като запланувано. За последните 100 години човечеството се е развило хиляди пъти по-бързо, отколкото за последните 1000. Как става тоя номер?

Ама т'ва е друга тема, подхванах я, защото някой спомена за Бог...

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 28 окт 2008 1:32

Kingpin написа:... Намирани са рисунки на пещерняци, които изобразяват летящи чинии и некви висши същества. Нормално е хората да си ги оприличили на богове - та те са летяли, сигурно са се телепортирвали и кой знае какво още...

Аз си мисля че е възможно и те да са имали развинтено въображение като някой хора в днешно време. mhihi

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Вто 28 окт 2008 2:13

zaro написа:
Kingpin написа:... Намирани са рисунки на пещерняци, които изобразяват летящи чинии и некви висши същества. Нормално е хората да си ги оприличили на богове - та те са летяли, сигурно са се телепортирвали и кой знае какво още...

Аз си мисля че е възможно и те да са имали развинтено въображение като някой хора в днешно време. mhihi

Съмнява ме в продължение на 10 000 години хората да имат едно и също развинтено въображение...

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Вто 28 окт 2008 4:41

Хората работят по въпроса, нали сега Големия адронен ускорител е в едни от най-интерсните етапти откакто е почнат преди 30 години. За тези които не са следили експеримента, в дълъг 27км ускорител с около 1000 цилиндрични магнита, ще се пресъздаде големиО бум, като два протонови лъча ще се сблъскат със скороста на светлината(магнитите спомогат за което). Скептиците се притесняваха че може при сблъсъка да се получи черна дупка и да погълне Земята(или поне Франция и Швейцария което няма да е голяма загуба, аз сметки нямам, шоколада вреден) Най-големия скептик обаче трябва да е папата, щото ако всичко протече както трябва и се изяснят нещата, трябва да го разпуснат старчето :twisted:
Не се обнадеждавайте прекалено много, последно май имаше технически проблеми с охлаждането, в самото начало пък хакери проникнаха в мрежата на лабораторията...връщане назад според мен няма де, прекалено много време и пари са пръснати и вероятно няма да се откажат скоро преди да постигнат резултати.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Вто 28 окт 2008 9:41

Представи си, че хората са компютри ама с много слаби процесори. Колкото и да се опитваме да разберем нещата просто капацитета не ни достига да схванем цялата тази гигантска вселена. Четох, че в млечния път има мужду 200 и 400 милиарда звезди. Не планети, а звезди. Във вселената има пак около 200-300 милиарда вселени. Почти точно са определили възраста на вселената - 15 млрд години. Аз лично смятам, че има Бог - тази толкова огромна вселена не може да функционира толкова прецизно без разумна намеса, без някой да я създаде и управлява. А освен това и времето не върви еднакво навсякъде във вселената или по-точно то не съществува реално, а е плод на човека да си обясни някои неща от заобикалящата ни среда. Има една интересна теория, която казав следното: След 5-6 млрд години след създаването на Вселената демек преди 9 млрд години вече е имало звезди като нашето слънце и е имало условия да съществува живот. Ако той е имал време да еволюира 9 млрд години, то би бил стигнал ниво на еволюция, при която тяло няма да му е нужно. Звучи странно, но нашия мозък, нашето съзнание не е нищо друго освен електрически импулси демек ток. Този ток може да съществува и без цялата тази органична маса. Цялото ни тяло работи, за да функционира мозъка. Като сметнем, че човека осъществява прогрес някакви си 5000-6000 години представете си че има развита раса, която го прави 5-6 млрд години.

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Вто 28 окт 2008 10:05

Днес да не е петък ? :lol: И все пак ще споделя моето мнение.
Беше зимата на 1456 година. Адски студ ! Както си дрифтих с каруцата Mk2 ( магарета 2 броя) се тряснах, в един ниско разположен клот вследствие на което 64567nE на степен 89 елетрона барабар с протоните прониктаха в главата ми. Тогава прозрях истината за произхода на вселената, но вече не си спомням каква беше.....много време мина :)

P.s Гаранция давам, че вселената е ввъзникнала от нещо токова безсмислено каквото е и този пост ! И никой никога няма да го разбере и проумее ! Така че, гледайте напред, а не назад.....както се пее в една песен.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 28 окт 2008 10:10

освен всичко, дори не е петък, а и в петък вече сме трезвени от бая време.
чаааоооооо... 8)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”