То и да има камери и да няма е все тая....ако сложат повече камери няма да спестят кой знае колко - все е едно дали ще плащат на полицая да седи на кръстовището и да гледа или на оператора,който управлява управляемата камера и следи за нарушения и на тези,които после преглеждат системата,и на тези дето я обслужват тази система и т.н. и т.н.
Инвестицията като пари не е била и никога няма и да бъде проблем....понеже не са поиксали,не са се инвестирали било то от бюджета,било то от някой Еврофонд....нали е "европейска" столица.Системата от камерите е повече за обществена сигурност отколкото за спазване на закона по пътищата....отделно камерата не се ползва като доказателство и в случая,когато колата е на юридическо лице нямат шанс да вземат една стотинка понеже не е ясно кой е карал колата,на кой да се напише акта и на кой да се вземат парите понеже този с парите трябва да е собственика (демек фирмата) а този с акта,този,който е карал......е няма как да стане.А както добре знаем повечето нарушители са именно с коли на лизинг,чужд номер,някоя служебна или поне регистрирана на БГ или чуждестанна фирма....така че няма опасност да бъдат санкционирани.
Ние,обикновенните хора така или иначе не минаваме с 200 на Орлов Мост на червено.....не защото биха ни глобили или защото ще ни снима камерата....а просто понеже идеята не е да станем на кайма.На зелено и аз съм минавал там с 150....да ама не с презумцията,че камерата е просто охранителна и няма радар (защото няма) а просто понеже съмй преценил,че мога да мина безопастно така.
Отделен е въпроса,че колкото и легнали полицаи да наслагат колегите със служебните Q7-ци и ML-и пак ще си ги минават с 80/100 както и сега си правят....разликата е само колко ще им друса.
Пък и един легнал полицай или както при нас обичат да дълбаят пътя за да ти друсне едно здраво е много по-опасно от това да минеш с 100.
Преди време пътувах за Габрово.След разклона за Варна/Плевен на Ябланица в посоката за към Варна имаше ремонт на пътя и хората за да ти убият скоростта бяха прерязали пътя на 3 пъти близо едно до друго.Един камион през нощтта не успява да види навреме това,минава го със скорост не по-голяма от 50-60км/ч с каквато си се е движел и в резултат на това,че е бил натоварен а прорезите са с остри ръбове гръмва 3 гуми и се обръща на пътя......така ли трябва да се решава проблема със скоростта? На всичкото отгоре следва акт за несъобразена скорост и знаем нататък....

Има ли логично обяснение защо не слагат камери
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- светослав12345
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Има ли логично обяснение защо не слагат камери
R@do написа:ostavime написа:Само камерите ще оправят движението. Само камери. Няма друг начин. Няма.
Но защо мамка им не ги слагат? Такава инвестиция би се избила за месеци. Като получиш 2-3 "картички" с подпис КАТ всяка за по 100-150 кинта ще те питам дали ще караш със 100 в града или ще минеш в третата лента (която не съществува) от ляво, за да се наредиш първи, дали няма да пропуснеш пешеходци, дали ще минеш на червено и т.н.
Само камери му е майката. Видя се, че тия кибици полицаите, по пътищата нищо работа не вършат.
Просто на хората не им пука.
За мен решението е камери. Но защо не се прави нищо в тази насока. Дори и тези, които в момента работят не изпълняват функцията, която би трябвало.
по тъпа тема не бях виждал тук от доста време.
Пусни я в БГ мама предполагам ще имаш доста фенки

- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Няма кво да я нищите тая тема за камерите - не се слагат, щото има хора, заинтересовани от събирането на "черните" пари - всички босове из полицията, ако някой не се сеща, си вземат комисион от парсата на патрулкаджиите. А там кой колега каза, че не слагали камери, щото нямали пари - няма такова нещо. Веднага се намира инвеститор, кредит от банка (всяка банка ще даде пари за подобен проект, а на инвеститора може да се обещае процент от събраните вземания - които, както всички знаем в момента се събират, иначе рискуваш да не си видиш талона, ако не платиш). На колите камери се слагат веднага - не е особено скъпо, в братска Румъния радар без камера няма - дисплеите им са нео, радарите някви офърфани, ама перат снимки, редовно си ги виждам край патрулка с камера накичени по 4-5-6-7-8-9 коли наведнъж и всички чакат билет от лотарията, че и понякога стоят цивилните коли и само перат снимки - после някой праща честитките. Заключавам - всичко опира до хората, които бъркат в кацата с меда и са заинтересовани от това да се събират рушвети. Тея хора имат влияние и то явно е решаващо!
- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Чувал съм човек да казва " На мен на месец ми се връзва 3000лв. за да си правя каквото си искам на пътя"...така че това с камерите че ще оправи работата, нещо не ми се вярва.. Започнете от себе си, пък не гледайте другите кави ги вършат, всеки си има глава, а някой и повече пари. Известни са случаи когато и парите немогат да те оправят, просто защото им е било последното нарушение
.

- ostavime
- Автомобил: Мазда
- Двигател:
pit написа:Чувал съм човек да казва " На мен на месец ми се връзва 3000лв. за да си правя каквото си искам на пътя"...така че това с камерите че ще оправи работата, нещо не ми се вярва.. Започнете от себе си, пък не гледайте другите кави ги вършат, всеки си има глава, а някой и повече пари. Известни са случаи когато и парите немогат да те оправят, просто защото им е било последното нарушение.
Лесно е да се каже да помислим и да започнем от себе си. И какво се получава, приказката за шопа, нали я знаеш. Сядам да мисля и по едно време гледам... само си седя.
Трябва да има контрол. Навсякъде по света го има. Защо ние да сме различни. Защо винаги да сме тарикати. Трябват строги, но наистина строги мерки за определено време и хората ще се научат. После нека си мислят.
Сега се заканват за супер строги мерки с акция Светлина. И какво. Строгите мерки ще продължат 10 дни. Проверка на светлини: фарове, мигачи, габарити и т.н.
После всеки знае какво ще стане. Само ще дебнат някой недоспал и забравил да пусне фаровете, за да изкрънкат 10-20 лв. А всеки ги дава. Е как тогава да спрем корупцията, като ние я пораждаме.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
zliq_golf83 написа:напиши че си на 19г туко що си пристигнал в англия и си с бг книжка от скоро и имаш нарушение , в най добрия случай на поло г40 ми искат 3000 в най скъпия ми искат 7000 няма за кво да лъжа колега , ква полза да имам от това?canyoubounce написа:да 15000 лири ти искат.Ай моля те.Ако си под 25 и караш кола да кажем 1.7 дизел ти е 1200-1500.
На един колега сина му е на 19 години и плаща 1600 паунда за неква корса или нещо такова.
Ти къде отлете с тия 5000....
Аз съм на мнение, че камерите биха помогнали много за изкореняването на корупцията.
Какъв вид книжка пишеш, че имаш ? Не мисля, че можеш да напишеш, че си с Българска книжка.Второ дадох пример и днес говорих с колегата пак, синът му е на 19 години плаща 1600 за корса.Понеже мисля, че съм запознат с застраховките(правил съм няколко до сега) и мнението на grup ме засегна, говорих с много хора относно автозастраховането, както и как седят нещата ако чужденец иска да си нарпави застраховка.
Та значи единственият начин застраховката да ти стигне максимум до 4000 паунда годишно е да си на 19 да караш кола за над £40-50к, да я държиш на улицата(Не в гараж, не На паркинг,Не на Permit Holder) и да я ползваш за работа лична употреба, да товариш секви боклуци и квито мизерии може да направиш на една кола.
Или си се объркал нещо или си се подвел.Предполагам си наясно, че за 7000 паунда може да си закупиш новата Е класа 2003-2004 година ?
Май тук в тази тема са се оплели три неща:
1. Да си толерантен към други, това е достижение на някой но напраднали общества.
2. Да има закони и те да регурилат поведението на всички... хмм да де на всички
3. Май най-важното е че това е форум за хора който обичат и карат коли...затова идеята за камерите не е много, или хич не е за този форум.
Иначе ще стане нещо кото "Човек..милиционер" в модерен вариант "Кола...камера" така да ги подредим..
1. Да си толерантен към други, това е достижение на някой но напраднали общества.
2. Да има закони и те да регурилат поведението на всички... хмм да де на всички
3. Май най-важното е че това е форум за хора който обичат и карат коли...затова идеята за камерите не е много, или хич не е за този форум.
Иначе ще стане нещо кото "Човек..милиционер" в модерен вариант "Кола...камера" така да ги подредим..
- stanislav_s
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Търся, но не мога да намеря една статия в която пишеше за новата система за контрол на движението в софия. Та тази с-ма с помощта нса специален софтуер ще следи за всички нарушения в столицата и ще може да изпраща дори автоматично глобите по пощата.
п.п. някой колеги споменаха че трябвало да стоят полицаи зад камерите - няма такова нещо - на полицаите мястото им е на пътя а не зад камерите, нито в кварталното кафене. Но положениете е такова за щото няма контрол на абсолютно нищо в тая държава.
п.п.п. камери + системата за автоматично регулиране на джижението му е майката, само че малко избързаха с монтажа на информационните табла - сега стоят като паметници на културата.
п.п. някой колеги споменаха че трябвало да стоят полицаи зад камерите - няма такова нещо - на полицаите мястото им е на пътя а не зад камерите, нито в кварталното кафене. Но положениете е такова за щото няма контрол на абсолютно нищо в тая държава.
п.п.п. камери + системата за автоматично регулиране на джижението му е майката, само че малко избързаха с монтажа на информационните табла - сега стоят като паметници на културата.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”