М-тел, 3G мрежа, проблем

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

М-тел, 3G мрежа, проблем

Мнениеот dermeister » Пон 10 ное 2008 12:06

Колеги, опрях до вас за съвет. Появи се следният казус.

Имам телeфон Sony Ericsson k608, разкодиран, софтуеъра е кофти, защото като го разкодирах нямаше точно за тоя телефон тук.

Та като пуснаха 3G мрежата преди колко там години, телефонът спря да бачка, хваща я, но не може да набира и да приема повиквания. Обадих се на *88 и казах да спрат 3G-то за тоя номер и всичко вече стана ок. 2 години (ДВЕ ГОДИНИ) телефона работеше супер, до миналата седмица, когато пак си хвана 3G мрежа и съответно не ще да работи. От M-tel твърдят, че нищо не са правили, била изключена 3G мрежата за тоя номер и телефона явно се бил преебал и решението какво е според вас, купете си нов!!!??? Как тоя телефон работи 2 години без проблем не ми отговарят. Другото интересно нещо е, че в софийското метро телефонът работи!!!!

Дали ме лъжат тия и някой да знае дали скоро са променяли нещо по мрежата? Подобен казус да е имал някой?

И най-вече ме интересува, може ли да се смени софтуеъра като се запазят sms-ите и файловете в телефона, защото са стотици и имат сантиментална стойност. Все пак признавам, че не е читав и бих го update-нал, но не е там въпросът.

Мерси предварително за всякакви насоки.

Потребителски аватар
RossenVlad
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RossenVlad » Пон 10 ное 2008 12:17

Ами ъпдейтни го на първо време. Иначе можеш да потормозиш и Мтел малко. На мен преди няколко месеца ми включиха jprs-a. Уж го включиха , но нямах нет. Няколко пъти ми пращаха настройки, звънях и пак не се получи. По едно време ми писна и с малко по-сериозен тон и го оправиха

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пон 10 ное 2008 12:31

Намери си в менюто откъде се изключва 3г-то.Сега сигурно е на двоен режим и затова го хваща.Имам предвид че няма нужда те да ти го изключват.Това се прави от телефона.

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Пон 10 ное 2008 12:34

los_tigros написа:Намери си в менюто откъде се изключва 3г-то.Сега сигурно е на двоен режим и затова го хваща.Имам предвид че няма нужда те да ти го изключват.Това се прави от телефона.

Тоя няма такава опция, сам си решава да хваща 3г. Колегата bluefen ми каза, че има проблем с такива телефони, които не са правени за бг и ще трябва да се сменя софт-а.

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пон 10 ное 2008 12:37

Честно да ти кажа не го вярвам това,но ти си знаеш.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”