бързо питане за актове- чел съм голямата тема

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

бързо питане за актове- чел съм голямата тема

Мнениеот dude » Съб 08 ное 2008 13:58

идеята е като обжалвам в съда, знам, че връщали синия талон, а глобата по наказателното постановление трябва ли да я платиш,?

при явни корекции на акта- има ги и на копието! сфетофарът е писан, че е жълт, след коеото е коригиран на зелен, какви са шансовете ми в съда,

предполагам, че не е умно това да го кажа във възражението , което е до 3 работни дни? да не се издавам

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: бързо питане за актове- чел съм голямата тема

Мнениеот hooligans » Съб 08 ное 2008 14:33

dude написа:идеята е като обжалвам в съда, знам, че връщали синия талон, а глобата по наказателното постановление трябва ли да я платиш,?

при явни корекции на акта- има ги и на копието! сфетофарът е писан, че е жълт, след коеото е коригиран на зелен, какви са шансовете ми в съда,

предполагам, че не е умно това да го кажа във възражението , което е до 3 работни дни? да не се издавам

не ти връщат талончето
караш с постановлението :)
глобата не се плаща аз обжалвах в съда
спечелих на първа инстанция но те обжалваха и отиде на втора инстанция ...
на 19 ноември 2007г съм внесал жалбата и още карам с постановление и няма реално решение на съда ...
прецени си дали си струва :)
бтв почти сигурно ще ти приемат жалбата в съда и ще ти го отменят , но след колко време не се знае .... всичко е адски бавно :)

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пон 10 ное 2008 13:15

как така караш с постановлението, трябва ли да го зверяваш, или просто показваш някаква бележка ,че се води съдебно производство или както там се нарича?

другото, което е, нека някой адвокат каже, те не са ли длъжни да вземат показания от свидетеля, който за една бройка не пострада, возейки се до водача?
защото когато аз се возех и ни ударих едно време и на мен ми взеха показания
а тези не са пожелали
освен това в акта не е записан регистрационния номер на другия участник в ПТП.,

сега има ли смисъл да се пиша допълнително възражение в КАТ,
или да чакаме съда и наказателното постановление

просто съм мноо амбициран, защото едно келешче с БМВ едвам не е убил жена ми и приятелката и, а на всичкото отгоре са написали, че жена ми е влезнала на червено, а е бил оня келеш , при това от лента за наляво е минал направо

много благодаря на отзовалите се

Потребителски аватар
Vanu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vanu » Пон 10 ное 2008 13:45

караш с постановлението, всеки месец трябва да го подновяваш, но ако тая на гишето е свясна ще ти го удължат безсрочно, като на мен ;)

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 10 ное 2008 17:38

Vanu написа:караш с постановлението, всеки месец трябва да го подновяваш, но ако тая на гишето е свясна ще ти го удължат безсрочно, като на мен ;)

не е така!
постановлението ти го заверяват за по 3-4 месеца като кажеш че е обжалвано в съда и чакаш дело...
ако не са я викнали като свидел нея , а са викнали само келеша и катаджиите , като отиде жалбоподателя в залата и му снемат показания , отбележи че искаш да призовеш още един свидетел и и посочи имета , хубаво е тя да е с тебе (жалбоподателя) за да не отлагат делото а да кажеш че тя е отвън и може веднага да даде показания ...
свери хубаво какво е написано в акта и в протокола за ПТП
защото моя акт точно така ми го отмениха на първа инстанция , в акта пише че изцяло съм навлезнал в лявата лента а в протокола е нарисувано че само бронята ми е в лентата ...
дано съм бил полезен :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”