Малко инфо относно внос на кола

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Torsi
Автомобил:
Двигател:

Малко инфо относно внос на кола

Мнениеот Torsi » Нед 09 ное 2008 23:42

Здравейте,

Замислил съм да отскоча до Германия да си купя една количка, но изникнаха няколко въпроса, които за някои може да се сторят глупави и ако модераторите сметнат също така, нека да изтрият темата.
Порових в търсачката, но не намерих това което ми трябва...

Първо, интересува ме къде точно в Германия има големи пазари за коли(Нещо като горублянето в софия), някъде където да има избор. Нещо Град или Община, нещо...

Отделно си спомням преди време четох в една тема, един колега беше описал подробно всичко което трябва да се провери при закупуване на автомобил, но не можах да намеря тази тема в търсачката, затова ще помоля, ако някой знае, да опиише с две приказки какво трябва да проверя...Замислил съм да си купувам дизелова кола.. 8)

Също така ме интерсува какви такси трябва да се платят в БГ след докарването на колата- данъци, акцизи и по каква схема се заплащат и къде.

С две думи интерсува ме всичко...Ако пък вече е писано по въпроса, моля да ми дадете някакъв линк да почета...

Благодаря предварително :P

Потребителски аватар
pavlin-gt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavlin-gt » Пон 10 ное 2008 0:00

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Пон 10 ное 2008 1:33

Не се обиждай, ама май се убеждавам ,че в тая страна всеки се занимава с това, което грам не разбира. Няма лошо да се научиш, ама по-добре си намери некой да ти свърши работата, ще ти е доста по-лесно.
Има много писано по всички въпроси в търсачката, пиши ги като клюови думи и ще намериш отговори на всичко.

Torsi написа:Отделно си спомням преди време четох в една тема, един колега беше описал подробно всичко което трябва да се провери при закупуване на автомобил, но не можах да намеря тази тема в търсачката, затова ще помоля, ако някой знае, да опиише с две приказки какво трябва да проверя...Замислил съм да си купувам дизелова кола.. 8)

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... A%EE%EB%E0

Потребителски аватар
Torsi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Torsi » Вто 11 ное 2008 2:08

проблем 1
Не съм в България за да взема някой, за съвет...Живея в Дания...

проблем 2
Трябва да си я купя сам, за да пътувам с нея до БГ...Но тук в Дания таксите са огромни- данъка е 140% стойноста на колата, затова трябва да я регистрирам в БГ

Затова се интересувам колко се плаща в Бг за акциз и по каква схема се заплаща всичко?

Иначе много благодаря за линковете!!!

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Вто 11 ное 2008 8:31

Около 300лв ще ти трябват за да подкараш колата с BG регистрация.Освен ако не вземеш нещо акцизно,т.е.над 120kw мисля че беше.Ще проверя и ше ти пиша л.с.Около КАТ обикновено има агенции за превод на документите с които е дошла колата.Те ще ти кажат какво трябва да се преведе на БГ.Всичко останало се плаща в КАТ.200ЛВ.екотакса,номера,талони около 80-100лв.

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Вто 11 ное 2008 12:05

важен момент е да я заведеш в данъчното за да и плащаш данъка.
за тази цел трябва да преведеш договора за покупко-продажба (немския) в някаква агенция за преводи. На мен в една книжарница ми го преведоха. Помня също, че трябва да я заведеш района в който се водиш по ЛК (Лична Карта).

Иначе в Германия не търси по автосалони и пр. защото са по зле и от Българските... Намери си кола от частно лице!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”