Опрощаване на данъци
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Опрощаване на данъци
Някой знае ли дали общината ще ми опрости данък натрупан след 2005г.когато го измислиха тоя гаден закон че се дължи данък и за временно спрели автомобили,ако тръгна да яотчислявам с съответната бележка че съм я върнал за скрап от лицензирана фирма.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
embi4a написа:Изчакай да ти изтече давностния срок. Ако не те търсят си трай - времето е на твоя странаАко е възнокнало задължението 2005 то следва, че в началото на 2011 вече нищо не дължиш.
Това сигурно и проверено ли е ?
Аз имам един мотор на мое име от 1998 г. вече бракуван в КАТ но още му дължа данъци на който му тече лихва всяка година.
Опрощаване на данъци
Adnan,ако на талона на матора имаш печат "унищожен "от общината не дължиш нищо , но при мен е временно спрян т.е. талона ев кат номерата са на колата.По някакви спомени си мисля че идеята за тези бележки беше да си дадеш колата доброволно да вземеш някакви пари ,дасе изчисти града от неползващи се автомобили и да не дължиш данък за периода от издаването на заповедта до извозване на автомобила .Защо доколкото си спомням това се случи януари 2005 т.е. данъчната година е започнала и нямаш никакъв срок за реагиране.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Опрощаване на данъци
kkiosev написа:Adnan,ако на талона на матора имаш печат "унищожен "от общината не дължиш нищо
Имам бележка от КАТ ( 2006 г. ) с която отидох в данъчното и ми казаха.
- От тук на сетне вече няма да тече данък за мотора но данъка от 1998 г. си седи и си тече лихва.
Но си викам чакай каква е тая далавера с 2011 г.
опрощаване на данъци
Не разчитай много д.задължени да загубят давност , защото те се трупат година след година .Мисля че глобите от акт може да не ти ги търсят след време.
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Да напълно сигурно на 100% Пише го в сума ти закони ЗЗД, ДОПК. Давноста е 5 години от годината следваща годината на възникване на данъчното задължение. Отнася се също и за осигуровки, данъци и т.н. След изтичането на тези срокове не сте длъжни да ги внасяте и не могат да ви накарат да платите каквото и да било. Има прекъсване на давност като термин, но е рядко срещано. Ти пишеш, че дължиш за 1998г, така ли? Като стане 01,01,2009 не дължите нищо от 2003 включително назад. Отнася се и за осигуровки. Ако ви искат здравни вноски за годините преди 2004 им кажете да си гледат работата.
Само за убийство няма давност
Само за убийство няма давност

Последна промяна от embi4a на Пет 28 ное 2008 15:56, променено общо 1 път.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
embi4a написа:Ако ви искат здравни вноски за годините преди 2004 им кажете да си гледат работата.
Ако отидеш и го кажеш това в банка където кандидатстваш за кредит, ще се отрази идеално

ПС. Мерси за информацията ще изчакам още някоя година, въпреки че преди 3 седмици бях в данъчното а те там вече силно мои хора и ми викат аре бе човек кога ще го махаме тоя мотор

- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Adnan написа:embi4a написа:Ако ви искат здравни вноски за годините преди 2004 им кажете да си гледат работата.
Ако отидеш и го кажеш това в банка където кандидатстваш за кредит, ще се отрази идеално.
ПС. Мерси за информацията ще изчакам още някоя година, въпреки че преди 3 седмици бях в данъчното а те там вече силно мои хора и ми викат аре бе човек кога ще го махаме тоя мотори излизат задълженията на мотора от 1998.
Програмните продукти които ползват в данъчното са под всякаква критика. Така че не се притеснявай, че ти стоят като дължими. Колко пъти сме вадили документ за липса на данъчни задължения, а като го погледнеш ти висят неплатени 5-6 бона данъци и осигуровки. Отиваш, разправяш се и любезно ти се извиняват и ти издават чисто удостоверение.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”