Маршрут София - Варшава

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Пон 01 дек 2008 18:01

http://patepis.com/?page_id=565#comment-20422 - ето ти един линк с актуална информация за таксите.
Сега, аз преди 2 месеца се върнах от Англия и мога да ти кажа, че няма да имаш абсолютно никакви проблеми по границите. Пътя в Сърбия се плаща /макар да е в кофти състояние/ но е по-хубав от Румънския. В Румъния ще си разбиеш голфа и ще навъртиш около 300 км. в повече.
Ето ви и страница на която може да видите какви са цените на горивата в другите европейски държави.
http://energy.eu/#prices

Потребителски аватар
draculas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот draculas » Пон 01 дек 2008 19:56

В Румъния проблемите са:

1) Смотани обозначения, лутане кат гламав из умрели селца и каране по второстепенни пътища.
2) Крадливи псета има.
3) Ужасно състояние на пътя + както казаха колегите удължено пътуване + такса за ферибот и съобразяване на графика с него.

Плюсовете на Сърбия:
1) По-добри пътища.
2) По-спокойна обстановка и минимален шанс да объркаш пътя.
3) 30 евро за каране по перфектен път.

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Пон 01 дек 2008 20:50

Любо не си ли се замислял за маршрут България - Румъния - Украйна - Полша ?
http://patepis.com/?p=743 - тук даже има и пътепис за тоз маршрут

За Украйна не ти трябва нищо друго освен задграничен паспорт, няма визи

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Пон 01 дек 2008 21:16

filipov написа:http://patepis.com/?page_id=565#comment-20422 - ето ти един линк с актуална информация за таксите.
Сега, аз преди 2 месеца се върнах от Англия и мога да ти кажа, че няма да имаш абсолютно никакви проблеми по границите. Пътя в Сърбия се плаща /макар да е в кофти състояние/ но е по-хубав от Румънския. В Румъния ще си разбиеш голфа и ще навъртиш около 300 км. в повече.
Ето ви и страница на която може да видите какви са цените на горивата в другите европейски държави.
http://energy.eu/#prices

Мерси за линка :)
Иначе само за протокола - през Румъния е 1536км, през Сърбия 1431км, т.е. не е 300км повече.
Ти по кой точно път си пътувал в Румъния - Видин - Букурещ?

draculas написа:Плюсовете на Сърбия:
1) По-добри пътища.
2) По-спокойна обстановка и минимален шанс да объркаш пътя.
3) 30 евро за каране по перфектен път.

Нищо не каза за тировете по границата - те не ти ли се пречкат през целия път :roll: Също така ме интересува като го пътуваш често - как стоят нещата по празниците с този път - става ли като в БГ по Великден ?

orgasmatron написа:Любо не си ли се замислял за маршрут България - Румъния - Украйна - Полша ?
http://patepis.com/?p=743 - тук даже има и пътепис за тоз маршрут

За Украйна не ти трябва нищо друго освен задграничен паспорт, няма визи

Да, замислих се, може и да е добър, ама не понасям такива същества mhihi
Изображение

Последна промяна от lyubobg на Пон 01 дек 2008 21:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
draculas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот draculas » Пон 01 дек 2008 21:21

1) ТИРовете съм написал за тях. Те са до Ниш и е голяма нерва наистина, но е по-добре от ферибод.
2) Украйна ? После в Полша ще караш по един такъв път...да кажем селски...500-600 км до Варшава...жив ужас е. Тая година за малко да минем от там навръщане, изправиха ни се косите.
3) Пътувах по Великден точно през Сърбия...никакъв проблем, даже смятам, че по-малко трафик.
4) Километрите в РУмъния са 300 ама в преносен смсиъл. В Сърбия не чакаш никъде, само плащаш и караш. Перфект е.

Честна дума ти давам, че няма да съжаляваш ако последваш указанията ми. България-Сърбия-Унгария-Словакия-Чехия(за съвсем малко)-Полша. Ако искаш имам записки къде сме зареждали даже, за да излезе най-изгодно и точно какви пари сме платили по пътищата.

Сега ще лягам, ако имаш нужда пиши утре ще ги намеря в тефтерите.
Лека вечер ;)

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Пон 01 дек 2008 21:24

Ок лека :)
Пиши ми къде си зареждал и къде може да се спи по пътя

ПС: Сега говорих с жив румънец - той е пътувал по въпросния път, една част е ок от него, но малка, останалите са регионални (не национални) пътища и са жива скръб.

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Пон 01 дек 2008 22:26

А сега ме чуй и мене, миналата година по един път седмично по всички пътища и пътечки 8) През румъния ще ти се вземе акъла брат, няма такъв път просто защото на места просто няма път(асфалт) въпреки че цяла година го правеха изцяло. :idea: Твоя път е Сърбия, Унгария ,Словакия , Полша. Та значи , пътя до магистралата в Сърбия изобщо не е хубав но става за каране ,после си само на магистрали до Белград от там Зегет (Унгария) от там гониш Будапеща и след нея нагоре. В Сърбия се минава с кутии цигари :wink: , магистралата отделно, в Унгария имаш винетка 7 евро седмична, Словашката винетка е около 3 евро ако не ме лъже паметта и Полската не помня точно колко беше. Послушай ме и ако нямаш навигация си вземи от някъде не карта а читав Атлас(примерно на Шел) ще ти свърши идеална работа. През Румъния е доста по кратко но повярвай ми ще съжаляваш че си тръгнал по този път. Мога много да ти разкажа но ще падне голямо писане. Внимавай в Полша щото тия там са всички Нийд фор Спийд :lol: много тунингисти и състезатели. През Румъния , Калафат - Мако(първото село в Унгария) 413 км минимум 8 часа .Прави си извода за къв път говориме а и шанса да се загубиш е 90 % ако не си карал от там или не се лепнеш за некой ТИР и да караш след него :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”