Касетка в банков трезор

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Касетка в банков трезор

Мнениеот jordanpar » Съб 13 дек 2008 22:45

Много ще съм благодарен ако колеги от форума които са ползвали такава или още по добре ако са банкови служители да обяснят обикновено физическо лице може ли да ползва тази услуга,колко струва за даден период от време,трябва ли да се описват вещите/парите/ценностите които са вътре,стойността им обявява ли се задължително,при кражба/обир как се установява стойността на обезщетението.
Надявям се на достоверни отговори.

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Съб 13 дек 2008 23:06

Аз ползвам макар и служебно. За физическо лице е по-лесно даже. Никой не прави никакъв опис на вещите, мисля че се разписах под декларация, че стойността не надвишава 100 000 лв.

Оказа се, че услугата е доста търсена и в много клонове няма свободни сейфове. цената варира според размера. В моя случай за 400х210х300 е 60 лв. на месец.

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Съб 13 дек 2008 23:10

цената зависи от банката, отиваш ня място или в и-нет и гледаш тарифата, може да има и ограничение /както е написал колегата/ за максимална стойност на съхраняваните вещи или пари, относно при обир как се процедира - не знам и не искам да знам, че ми висят около 150 такива на главата :D

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Съб 13 дек 2008 23:16

Мисля че получих доволни отговори,по-бързо от колкото преполагах.
Благодаря на колегите.Може да :lock:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”