Помощ относно Газова излетна печка

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Grizzlito
Автомобил: Volkswagen T5 4motion
Двигател: AXE 2006
Контакти:

Помощ относно Газова излетна печка

Мнениеот Grizzlito » Съб 10 яну 2009 17:15

колеги, купих си бутилка с пита отгоре от този тип , за къщатат на село да грее душата докато се пие ракиика в по спартански условия, понеже обаче не съм имал такова нещо и незнам как да го ползвам имам два въпорса,
Изображение

1. Норамлно ли е както се вижда на снимката отзад между самата бутилка и питата, да има разтояние.
Изображение
Изображение

2. как да я запаля, първо паля запалка и я доближавам до предната част на питата и след това отварям кранчето, това го пробвах но се пали само за секунда и не иска да се задържи ако махна запалката. Много ще бъда благодарен ако има някой, който да подскаже дали това дето питах е нормално и как да го запаля това чудо и пак да си имам две ръце :lol:

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Съб 10 яну 2009 17:19

Всичко е нормално просто трябва да подържиш запалката или жигалка по дълго за да се загрее лекичко питата и постепенно ще пламне навсякъде.

Потребителски аватар
Grizzlito
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Съб 10 яну 2009 17:23

аха, аз най-дълго съм я държал 10 секунди, май това не е достатъчно, ще си взема за газова печка хубава запалка и ще пробвам :)

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Съб 10 яну 2009 17:42

Изображение

Трябва ти ето такава запалка, за да палиш печката без да се мъчиш. Има ги по бензиностанциите, но са 5-6лв бройката. Но предполагам че могат и по-евтино да се намерят. Гадното е че въпреки цената нямат дюза за пълнене :(

Потребителски аватар
PESHERLAN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PESHERLAN » Съб 10 яну 2009 17:47

Аз си купих същото баце и съм много доволен!!!Само че имай предвид,че в инструкцийте за употреба пише,че не трябва да се остава без надзор.

Потребителски аватар
Grizzlito
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Съб 10 яну 2009 17:47

аха, ясно ами ще ги дам по-добре да е по безопасно а горе долу колко е нормално за да подкачи и да се запали като време да го държа това чудо :)

Потребителски аватар
joro_tt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_tt » Съб 10 яну 2009 17:57

Всичко е нормално и аз имам такава. Задържай повече пламъка за запалката докат се понагрее. 10-15секунди мисля че са достатъчни, като в началото пускай по по-малко газ от кранчето.После като се запали си регулираш количеството. Абе като я запалиш 2-3пъти ще и хванеш цаката...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”