Заповядайте в ПЕРНИК НА КУКЕРСКИ ПРАЗНИК !
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- kriss4
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Заповядайте в ПЕРНИК НА КУКЕРСКИ ПРАЗНИК !
да наистина са много хубави и аз ги опитах.
искам и аз да ви покажа една снимка,това ще го помня дълго време...
http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be ... /dsci3796/
искам и аз да ви покажа една снимка,това ще го помня дълго време...
http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be ... /dsci3796/
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
Аз адмирирам всички участници във фестивала,защото самото участие започва още от лятото-когато всъщност започва подготовката и изработката на ликовете.Подготовката е много трудоемка.Средно една маска тежи над 10 килограма (обикновено 15-20 кг) и почва да натежава доста когато се носи няколко часа.
Поздрави на участниците от цяла България,за това че пазят традициите ни!Много хубаво е и това,че с всяка изминала година чуждестранните участници се увеличават.А Перник е част от Световната организация на Карнавалните градове!
Поздрави на участниците от цяла България,за това че пазят традициите ни!Много хубаво е и това,че с всяка изминала година чуждестранните участници се увеличават.А Перник е част от Световната организация на Карнавалните градове!
- stanislav_s
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Беше страхотно. И аз минах да погледам вчера между 14 и 16 часа. За пръв път виждам кукер на живо и мога да кажа че съм впечатлен от ентусиазма и издръжливостта на тези хора. Както каза колега маските са много тежки, но и самите чамове които си окачват на кръста са доста тежички. На някой им личеше колко е тежко като ходеха с прикляквания
.
п.п. Най-много се изкефих на един от търговците по скарите встрани: питам го "Това вино домашно ли е?", а той ми отговаря: "Мерло е..."

п.п. Най-много се изкефих на един от търговците по скарите встрани: питам го "Това вино домашно ли е?", а той ми отговаря: "Мерло е..."

Върни се в “ОФФ-Топик - други”