размисли и страсти за съвременна България

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Сря 22 фев 2006 16:54

Maks написа:Чета тука мнения и в доста пише Болен Сидеров та Болен.Я кажете какво толкова е казал/излъгал?Що не плюете тези дето имат власт и са откровени мошенници...направили шествие,и какво от това?Кой не го е правил?Кой не спекулира с Левски?Що не нападате оная гад дето иска да отцепва земи от България?Не мога да ви разбера.

Колега Maks,явно имаме колеги "дето имат власт......" и статуквото им харесва,затова не им се нрави Сидеров :wink:

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Сря 22 фев 2006 16:58

1. България е еднонационална, монолитна държава, неподлежаща на разделяне по нито един от следните принципи: верски, етнически, културен. Различието по произход или вяра не може да се поставя над националната принадлежност. Който прави това, се самоотделя от българската нация и държава и не може да има никакви претенции към тях.
http://ataka.bg/index.php?option=com_co ... &Itemid=32

На същото това място, което нашите прадеди със силата на оръжието и със своята кръв [са] откупили, в което днес безчовечно беснеят турските кеседжии и еничери и в което владее правото на силата, да се издигне храм на истината и правата свобода. И турският чорбаджилък да даде място на съгласието, братството и съвършеното равенство между всички народности. Българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение: било във вяра, било в народност, било в гражданско отношение, било в каквото и да е било. Всички ще спадат под един общ закон, който по вишегласие на всички народности ще се изработи.
http://web.orbitel.bg/willow/levski/1-2.htm

Ние гоним царя и неговите закони

В нашата България не ще бъде така, както е сега в Турско. В нея всички народи ще живеят под едни чисти и свети закони... и за турчина, и за евреина и пр., каквито и да са, за всички еднакво ще е... Така ще е в наша България. Ние не гоним турския народ, ни[то] вярата му, а - царя и неговите закони, с една дума, турското правителство, което варварски владее не само нас, но и сами[те] тур[ци].

В Българско не ще има цар, а "народно управление" и "всекиму своето". Всеки ще си служи по вярата и законно ще се съди както българинът, така и турчинът. Свобода и чиста република.

http://web.orbitel.bg/willow/levski/1-4.htm Мисля че няма нужда от повече спекулации по темата.

Последна промяна от maks на Сря 22 фев 2006 17:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Сря 22 фев 2006 17:00

tyo написа:...Колега Maks,явно имаме колеги "дето имат власт......" и статуквото им харесва,затова не им се нрави Сидеров :wink:

Не исках да се намесвам в темата, понеже беше направена БЕЗ мое знание, и поста ми беше изваден от контекста на другата тема, НО:

НЕ колега Tyo. Има колеги дето "нямат власт" но просто имената им не свършват на "ОВ" и "ЕВ", или както казва хер Сидеров: "Не носят правилните имена". Аз съм един от тези хора и се притеснявам за националистическите напъни на този болен човек. Защото, ако недай си боже, дойде на власт и си насити националистическите, комплексарски желания, не се знае какво ще реши след това.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 22 фев 2006 17:42

Както и да е...
Левски се борил за свобода и равноправие... /боже как звучи сега... а колко е истинско../

И проблема Scuba не е толкова, че твоето име не завършва на ОВ, или на ЕВ...

Проблема според мен, е че не видях един от малцинството когато ходих да подавам данъчна декларация... например...

щото сигурен съм ти си си платил "лептата" на тази държава, и имаш пълното право да се наричаш Българин.. а всеки има право да се самоопределя като турчин, циганин, евреин, джигитаец.. но всички сме БЪЛГАРИ!.

За този Сидеров, ами той сам се определя като краен..
аз споделям много от неговите възгледи.. но не всичките...
Имал съм познати цигани, турци, българи.. и сред всички има погани, има и свестни хора...

всъщност като се замисля и един идиот с мустак майй и той така е започнал... та на фона на това.. да не мислиш, че само теб те е страх.. при все че моето име има ЕВ....

То идиотизма и малоумието не знае, цвят, пол, раса, народност, и самоопределение...

И за накрая на поста ще кажа.. може и най-чистият и беличкият българин да си .. и пак да правиш "цигански" работи... и обратното..

Хората са хора всеки сам за себе си.. останалото е статистика :)

Ех не ми се щеше да опорочаваме темата за една от светините за България..
Апостола.
Бах ти мишкавата история.. човека си е дал живота пустата свобода, а на нас ние наготово, и ние се чудим кво да си измисляме....
Ама ... и аз бях там и аз се мишкавих.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 22 фев 2006 17:53

guard написа:Уили искаш ли да ти кажа, защо се срамат........аз лично незнам, за себе си, но ще ти кажа за приятелите си.....също така не знам дали ти си излизал от БГ......но накратко

смятат Българите за мангупи навсякъде.......но това пак е по-добрия вариант, съществува и варианта никой да не е чувал за това чудно кътче на земята.....та да продължа....

А още ли ги смятат като им споменеш, Джон Атанасов, киселото мляко че не е от Гърция, както и сиренето, и им нахвърлиш 2-3 факта за тяхната държава?
Млъкват, щото се усещат, че не ти а те са дебили.. и ги е мързяло да прочетат 2 реда.. :)

guard написа:Един мой приятел се връща от Америка през Англия.......застава на летище Хиитрол да се прехвърля.....

има две опашки, на едното гише пише- Европа........на другото...........Other countries.......

Той пича си застава на правилното място - В Европата, и знаеш ли как реагирала Англичанката........показала му другото гише....
и му казала, от ква европа си ти бе.......хахаха
Смех голям.

Пише EU, и Not EU.
кой му е крив на твоят приятел, че поне не се е постарал да помисли след като прочете...
Голем е да... и тук да се случи и тук ще е смех.

Да ходил съм, и не съм имал проблеми след 2 минути разговор с който и да е. И винаги хората са оставали с добри впечатления за България и за хората от там...

В това число последният път един американец ми се прави на интересен, и имаше наглостта да ме попита.. ми ние там нали бомбардирахме до вас.. сигурно не сте били притеснени...

Знаеш ли как му отговорих..
Ми ти от къде си в УСА?
-ми от еди къде си..
-А ми ти сигурно си бил далеч от двете кули, и сигурно не си бил притеснен..
То кво да се притеснявам.. падна ми ракета на 10 км от дома ми.. ма запазих спокойствие..

Човека се усети и се извини.. щях да го питам парчета от кулите дали са хвърчали до тях...

Та казвам го за 2 ри път...
Не съм нито по-лош, нито по-добър от тях.. аз не определям държавата нито тя мен.

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Сря 22 фев 2006 22:24

Баш си е пишело Европа......и следващата година го променили....щото са се усетили че Европа не е само 5 страни.......но както и да е.

Vesko191425
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vesko191425 » Сря 22 фев 2006 22:47

Аз симпатизирам на Волен Сидеров, но донякъде. Не искам цигани, не искам турци и турски новини, не искам чернилки. Искам всички българи да сме единни и да си помагаме. Никой да не го е страх от нищо :!:

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Сря 22 фев 2006 22:53

Vesko191425 написа: Никой да не го е страх от нищо :!:
Освен, циганите и турците .... :dummy: a boi de ... щото тях не ги искаш.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 23 фев 2006 0:12

Vesko191425 написа:Никой да не го е страх от нищо :!:

Такъв филм няма никъде и никога няма да има :) Няма да те е страх от мутрите примерно, ама тогава ще те е страх примерно някой да не прекара гаджето ти, докато си на работа :)

Това е като с пушенето - като откажеш цигарите не спестяваш парите за цигари, просто се пренасочват на друга посока :)

И със страха е така - ако не те е страх от едно нещо, ще те е страх от друго.

Всички недъзи на нашето общество, са нормални за всяко едно общество. Поне биг брадър сте гледали - 12 човека за 3 месеца и успяха да се изпокарат всеки с всеки, а какво остава за 8 милиона мишока затворени поради една или друга причина в една държава.

Представи си какво е гадно, да няма цигани примерно - няма да има кой да изхвърля боклука, кой да продава цигари без бандерол, кой да мете улиците, кой да стопанисва обществените кенефи и още много дейности, които "бял" човек неще и да ги чуе.

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Чет 23 фев 2006 14:25

Ето я скандалната реч дето потресе политиците,тъй като предполагам че малко хора са у чули/прочели си позволих да я сложа та да се знае какво се коментира
Не трябва да се разчита на подарена свобода, на външна грижа и спасение

Скъпи съратници от АТАКА, Приятели и симпатизанти, Български националисти!

Днес дойдохме тук от цялата страна, за да коленичим пред паметта на българския национален герой, пред най-големия български националист Васил Иванов Кунчев, наречен Левски.
Човекът, отдал силите и живота си за България беше обесен тук от турската паплач, мачкала, убивала и ограбвала българската нация в продължение на векове. От най-новите исторически данни става ясно, че дори по тогавашните закони на сатрапската Османска империя не е имало основание да бъде издадена смъртна присъда на Левски. Но гламавите турци, мръсните агаряни, както сам ги нарича Апостола, са бързали да премахнат човека, който е бил страшилище за робската им държава. Човекът, който с духа и волята си е бил по-силен от цяла армия. Защото Левски доказва библейската истина, че словото е в началото на всичко. Той говори на българите така, че запалва у тях силата и надеждата, че могат да вземат нещата в ръце. Че могат да се борят за свободата си и да я извоюват.
Един изключително важен принцип извежда и защитава с делото и живота си Апостола. Принципът, че не трябва да се разчита на подарена свобода, на външна грижа и спасение. Още през 1871 г. Левски разбира и разкрива

двойните стандарти у западните държави
Надеждите, че те мислят доброто на българите и ще ги спасят, са празни, казва Левски. И сочи ясни примери: "Но още по-горчиво ни става на сърцето, когато видиме, че тия хора, от които ние очаквахме помощ и спасение, са станали днес Али-пашови учители и Фазил-пашови хазнатари и възпитават нови вълци за Христовото стадо! Славяно-поляци - турски стражари; французи - турски инженери; ингелизи - турски дипломати; казаци-некрасовци - турска полиция; немци - турски шпиони; маджари - турски братя; чехи - турски музиканти! Ние вече се уверихме, че европейската ингелизка цивилизация, чевеческите немски идеи, християнските проповеди на протестантите и пр. и пр. са нищо друго, освен "стани, куме, да седна"...Ние сме намерени да се не плачем вече никому и да не вярваме ни на един невикан приятел, ако само с тоя приятел не ни свезва родствена връзка или просто интересът на отечеството ни..."
Как биха подскочили до тавана днешните евроатлантици на тези думи. Как биха нападнали като бесни псета човека, който ги казва, ако живееше днес! Как биха го изобличили и започнали да го съдят за "слово на омразата", защото нарича западноевропейците лицемери, а османците -

"гламави турци и мръсни агарянци"
Затова днешните лицемери се опитват да изкривят делото на Апостола и да го изкарат някакъв абстрактен хуманист - интернационалист, който, едва ли не, се борел за мултиетническа държава. Затова днешният президент, който даде властта на една турска етническа партия цитира Левски избирателно и никога не добавя края на изречението, в което се казва, че всички, които живеят в България ще се подчиняват на ЕДИН БЪЛГАРСКИ ЗАКОН.
Ето този български закон днес се нарушава от управници-продажници. Този български закон е грубо накърнен и ние - българските националисти, трябва да го въздигнем на полагаемото място.
Нима не се знае, че днес да си българин в Кърджалийско, Шуменско, Разградско, Търговищко, Силистренско и Добричко е опасно за работата ти, за здравето ти, за живота ти? Това не го знаят само тези, които си запушват ушите и си затварят очите за реалността у нас.
Не знаят ли всички, че вече отказват да погребват християни в селските гробища, защото

тези гробища били турски и там командва имамът
Не е ли вярно, че в центъра на София всеки ден вие мощната уредба на централната джамия и хвърля в смут и потрес хиляди българи, които се чудят в столицата на България ли живеят или в Саудитска Арабия?
Не крещят ли "Смърт на българите!" на митинги, организирани от ДПС, която днес управлява България? Не събарят ли камбанарии на църкви и не призовават ли ръководители на турската партия Родопите да се изчистят от християни? Не наричат ли всеки ден по държавната телевизия Родината ни "Булгаристан"?
Всичко това е факт и то става, защото продажниците във властта, начело с президента Първанов дадоха такава власт на една етническа турска партия, че тя заграби цяла България. Незаконна сеч обезлесява горите ни и трупа престъпни печалчби за фирми на ДПС, 200 милиона бяха откраднати от Държавния резерв от фирми на ДПС, милиони и милони текат към приближените на Доган от европейските фондове, докато българите умират от глад.
Ето дотам докараха продажниците ни България, която Левски искаше да бъде "чиста и свята република".

Делото на Левски не е поезия,
скъпи съратници! Делото на Левски не е афоризми и лозунги. Делото на Левски е политическа практика и точно тук искам да ви кажа, че ние, българските националисти поемаме щафетата на тази политика. Изпълняваме завета на Левски за борба, за битка за спасяване на България от новото поробване, в което я натикват. Наш е този дълг! Наша е тази битка!
Нека се закълнем пред паметника на най-светлия пример на българския национализъм, че няма да отстъпим на косъм от принципите, с които тръгнахме!
Да живее България!

Слово на Волен Сидеров на паметното шествие по случай 133 години от убийството на Васил Левски от турските поробител

http://www.nezavisim.net/index.php?opti ... &Itemid=33

Върни се в “ОФФ-Топик - други”