Някой имал ли е вълнисти папагалчета

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Re: Някой имал ли е вълнисти папагалчета

Мнениеот Калоян Кирилов » Пон 09 фев 2009 23:02

http://prikachi.com/files/592573u.jpg

Ето я клетката мисля, че не е малка.

Потребителски аватар
deluX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот deluX » Пон 09 фев 2009 23:05

Имах 3 години..
Издържат без храна.
Издържат без вода.
Могат да живеят сами.
Купи си гащи за клетката иначе след това много чистене пада.
Ако се опитваш да ги учиш на нещо..спри няма смисъл.
Радвай им се как църкат и ги пускай веднъж месечно да хвърчат из стаята :)

Честити да са ти... :mrgreen:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 10 фев 2009 9:57

Хайде и чичо Joker да каже нещо....то може да прозвучи като "на всяко гърне мерудия,ама аз наистина съм развъждал вълнисти папагалчета...когато станаха от 4 на 24 , преустанових поради липса на подходящо помещение.Това са много весели и много жизнерадостни птичета.Имат една особеност...при тях е матриархат!Женските решщават!Те си избират мъжките(хммм ,то пък при нас хората да не си мислим,че е обратното!)....и за това водят понякога люти боеве.Но най-страшните боеве между женските са за гнездо.За развъждане се използват къщички в които женските снасят и люпят яйцата си.Ако обаче някоя друга женска хареса къщичката и в нея има яйца или малки папагалчета,тя ги изхвърля или ги убива и се настанява вътре.
А иначе развъждането на вълнисти папагалчета прилича на рисуване на картина....новоизлюпените малки стават с най-разнообразни шарки в зависимост от смеската на родителите...голяма красота е!Но за да почнат да снасят изискват спокойствие....най-добре се чувстват в тихи приземни стаи и дори мазета...Могат и да говорят,но само мъжките и само ако са сами!Толкоз от мен!!!

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Вто 10 фев 2009 10:24

Като малък ,преди 18 години хванах с един приятел едно вълнисто папагалче(женско) пред блока,коже би късмет,и така се започна,накарах майка ми да му купи клетка и другарче(мъжко,даже я накарах тя да се грижи за тях през цялото време).Наистина издържат на всичко демек жега и студ,грачат много(и в това има чар), цапат като се хранят(свиква се, повече чистене и това е) и без храна и вода мисля че 3-4 дена(не съм пробвал никога,чел съм)!!!Това намереното живя 14 години(явно е било младо) и смени 3 мъжки,готини са много,малко по късно взех и канарчета(пеят супер но са капризни за отглеждане),тях към 5 години гледах!!!И така 14 години им се радвахме цялото семейство,свикнахме,но последните години нямаше как и кой да се грижи за тях и за това не продължих да се занимавам,но детството ми мина с тях и едно черно коте!!!

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Вто 10 фев 2009 13:45

Малко не съвсем по въпроса колега, клетката ти е добра, обаче не е зле като идея не само на един клон и двете, а им направи две пръчки по ширината, напречни, да застанат едно срещу друго. Гледал съм папагалчета преди време и мисля, че така ще е добре определено. Доста са чувствителни на тема пространство..

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 10 фев 2009 14:18

chinadracon написа:Малко не съвсем по въпроса колега, клетката ти е добра, обаче не е зле като идея не само на един клон и двете, а им направи две пръчки по ширината, напречни, да застанат едно срещу друго. Гледал съм папагалчета преди време и мисля, че така ще е добре определено. Доста са чувствителни на тема пространство..

Аз мисля,че клетката трябва да е поне двойно по-голяма...и вместо пръчки просто пъхаш вътре едно подходящо разклонено клонче..да опира в пода...като дръвче.Аз имах волиера 2м/1.5/1.5 за 10-15 папагалчета...бях пъхнал вътре изсъхнал клон...чувстваха се чудесно.А къщичката за мътене се поставя отвън като само отворът и контактува с клетката....представлява точно като онези къщички за птички по по дърветата дето едно време пионерските Тимуровски команди закачаха в градините....

Потребителски аватар
magician
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот magician » Вто 10 фев 2009 22:03

Моя опит от година и малко...
За коледа по-миналата година след масиранана атака от децата ...и след включването на жената ...се сдобихме с папагалче, клетка и всичко небходимо...
След консултация с чичко гугъл-смених смотаните пластмасови имитации на клони с истински...Имах идея да го социализираме и да го пускаме да лети из стаята, ноооо жентата забрани. :twisted:
Поради липса на време - да му обръщам внимание /децата изгубиха интерес към него още след втория-третия месец/-реших да взема още едно, за да си правят компания. Първото беше мъжко, но въпреки уверенията на човека от зоомагазина и второто се оказа мъжко...Сега си съжителстват, но в никакъв случай не е мирно и тихо. Особенно активни стават, когато в кхнята, при тях има човек-ей голямо цвърчене пада :D .
Налага се вечер да ги изнасяме в коридора на тъмно по време на вечеря, за да си говорим нормално...
Това е в общи линии моя опит.В нета пише доста.Всеки ден издухвам люспите от хранилката, за да могат да намират просото.Обичат и ечемик.Имат втора хранилка с минерали и пр.Имат кубче креда.Направих им люлка по идея от нета.Водата я сменям на 2-3 дни.Лятото сложих още една поилка доста по-голяма от първата, защото водата се изпарява и, ако закъснея или пропусна да им наля вода-да имат.
НЕ ГИ ДРЪЖ ЛЯТОТО НА ПРЯКА СЛЪНЧЕВА СВЕТЛИНА!
Мой познати така си убиха говорещ папагал.
В момента това се сещам...
Общо взето-като всяко животинче са отговорност и изискват ежедневни грижи!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 10 фев 2009 22:48

magician написа:реших да взема още едно, за да си правят компания. Първото беше мъжко, но въпреки уверенията на човека от зоомагазина и второто се оказа мъжко...Сега си съжителстват, но в никакъв случай не е мирно и тихо.

и тебе да пробват зорлем педеруга да те направят и ти нема да си мирен и кротък mhihi

Някой да знае къде се продават едни насекоми ... индииски клечки ли беха незнам , където са като пръчка с крака и си сменят цвета според средата :)
http://www.class.bg/get_img_big.php?id=13153
ПП: да не пускам нова тема , за това тука при зоофилите mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”