Училищни ядове

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: Училищни ядове

Мнениеот Ludia » Вто 17 фев 2009 10:02

zaro написа:Според мен може и да и пречи косата ако и по дълга, например като пише да и пада на листа. По добре поговори с директорката, сигурно има нещо предвид.

Иначе и аз учих една година в Киров :arrow: ходи от дясно, кичи се със лепенки, панталони незнам си какво!
Аз бях по свободолюбив и не се разбрахме нещо и се преместих още след първата година.
Но от там ми останаха няколко навика.
Например имам навика винаги като ставам от стол да си го пребирам до масата.Не ни пуснаха да излезнеме докато не си подредиме стаята. И найстина ти е много по приятно да влезеш в някое подредено помещение после.
В университета и по заведенията 90% не си пребират столовете към масите, а само ги побутват за да минат. Резултата е че все едно са минали 100 говеда.

истината е, че такива навици са полезни, и дори да не ги разбираме на момента, в последствие оказват положително влияние в/у самосъзнанието ни....
аз например също бях свободолюбив и правех повечето учители диви... но тези, строгите, които не поддаваха и ме гонеха от час или ми пишеха двойки, те ми останаха в паметта.другите ги забравих.и сега вече ги разбирам, и знам че са били прави и е било за мое добро това което са правили...
просто тези от вас които са били в казармата, съм сигурен че са много по-дисциплинирани от сега раснещото поколение. И освен губене на време, има много сериозен възпитателен ефект.
всички веднага скачат че се връща комунизма, но замислете се малко, огледайте се... кажете ми нормално ли е това което се случва в момента в училищата?!

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 17 фев 2009 10:09

Ludia написа:...........

Напълно съм съгласен.
Нека който не е и говори за комунизъм мине някоя петък вечер покрая някоя от така наречените "Детски дискотеки" и да види трагедията на един народ.

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Вто 17 фев 2009 10:24

Правилно сте си разрешили въпроса ! :wink:
Изслушваш и двете страни и тогава взимаш решение!
Ако има правилник в училището обясняваш на дъщеря си и толкова !!

groznika написа:
Жоро написа:Дъщеря ми е ученичка в четвърти клас и в рамките на десетина дни директорката два пъти й прави забележка за дългата коса - да я връзва или да я постриже.Дали неволно или не,но асоциирам с времето преди 1989г.,когато аз лично приличах на маймуна,тъй като не ми отиваше къса прическа.По принцип съм солидарен с учителите - мисля,че наистина не им е лесно с днешните ученици.Ще се радвам ако споделите мнения и съвети - да реагирам ли по някакъв начин,да не реагирам ли или да накарам детето да си връзва косата?

Ти още ли си тук вместо пред кабинета на директорката?
Къде по дяволите пише кой с каква коса да ходи на училище и от къде на къде ще правят забележка на невръстното дете?
На твое място бих си поговорил доста с тази директорка!

Е от такова мислене сме на това дередже !!
Откъде накъде някой ще ми казва как да ходя ???? Що за първобитно мислене ??
Превърнахме нещата в СВОБОДИЯ - всеки си прави каквото иска и това се започва от училището !!
Ако трябва и шамари ще ядат ако са си заслужили, за да станат ХОРА !

То по тая логика и аз мога да кажа -- откъде на къде някой ще ми казва на какъв цвят на сфетофара да минавам ? Или с колко да карам- 100-120 или 200 ?! :twisted: Че те така ми нарушават правата, както и на невинното детенце !

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 17 фев 2009 10:31

истината е, че живеем в едно голямо общество, и има морални писани и неписани закони!
ако някой неможе да се впише в това общество, просто няма място тук - да хваща гората, или да ходи в Демократичните САЩ.
Аз съм бил винаги ЗА училищните униформи. Винаги съм бил ЗА правилата.
някои обаче винаги са ПРОТИВ :wink:

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Вто 17 фев 2009 10:47

Колегата говори ли вече с учителката?
Много са ми интересни мотивите и за това си изискване към ученичката !

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Вто 17 фев 2009 10:52

Забелязва се че при поднесен проблем от някой колега все ще се намери някой,който да предложи услугите си за саморазправа в по-личен стил или тип ´´айди да са сабереме´´.И какво се постига с това,нали правилата са за да се спазва една горе долу нормална обстановка на учене и израстване на самата личност.Колегата много правилно е решил да говори с представител на училищното ръководство,така хем изслушва двете страни,хем показва на дъщеря си че зачита училищните норми и ги уважава.Преди време училището беше като храм,независимо как са били наложени тези традиции.Да кажеш нещо на учител преди време,а недай си боже да го напсуваш или му посегнеш--малиииии,какво те чака.
Сега---клипчета във вбокса кой кого набил,напсувал,стъпал му на врата,намазал дръжката на дирекцията с фекалии /нали това беше културната дума/,ученичка прави стриптийз пред дирекцията,друга обръща по-особено внимание на деликатни части от анатомията на съученик в час по физика............................
Родителите масово не си правят сметка че показвайки неуважение пред самите подрастващи към институция като училището,след време им се връща и децата им в голяма степен започват да не уважават и тях.
А че в темата се вклЮчват и форумаджии с очевадно училищна възраст и мислене и гениални идеи е ясно.От ултраси в мисленето навсякъде има малко нужда,но не и в училище.

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Вто 17 фев 2009 10:54

WDW написа:Правилно сте си разрешили въпроса ! :wink:
Изслушваш и двете страни и тогава взимаш решение!
Ако има правилник в училището обясняваш на дъщеря си и толкова !!

Е от такова мислене сме на това дередже !!
Откъде накъде някой ще ми казва как да ходя ???? Що за първобитно мислене ??
Превърнахме нещата в СВОБОДИЯ - всеки си прави каквото иска и това се започва от училището !!
Ако трябва и шамари ще ядат ако са си заслужили, за да станат ХОРА !

То по тая логика и аз мога да кажа -- откъде на къде някой ще ми казва на какъв цвят на сфетофара да минавам ? Или с колко да карам- 100-120 или 200 ?! :twisted: Че те така ми нарушават правата, както и на невинното детенце !

Колега тука става въпрос за училищни норми, а не за закони! Ако някой са свикнали да действат винаги по ръководството на други и чинно да им се прекланят на всяка тяхна забележка, така сами са избрали да живея, но някой не са, но моля не бъркай законите с вижданията на някой Консерва-тор/ка.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Вто 17 фев 2009 11:02

BigTo написа:Колега тука става въпрос за училищни норми, а не за закони! Ако някой са свикнали да действат винаги по ръководството на други и чинно да им се прекланят на всяка тяхна забележка, така сами са избрали да живея, но някой не са, но моля не бъркай законите с вижданията на някой Консерва-тор/ка.

Ха ха ха,колега ако ти имаш оплаквания точно от нормите и правилата в БЪЛГАРСКОТО училище,значи нещо си се объркал.
Едно училище където не можеш да забраниш на учениците да си изклЮчват мобилните телефони,да не ядат в час и да не се натискат на задните чинове какво е???????
Ти знаеш ли какви са правилата във световно известни образователни заведения като Кеймбридж /където имах познат който учеше в техен филиал/,Йейл,Оксфорд...............колко световни мозъци и специалисти са излезли от там без да се олакват публично от правилата,щот нали се сещаш че те са ги направили това което са в комбинация с поднесените знания.
Абе вие сте много интересни хора тук,ами дайте да направим и тема тип подписка за свободното носене на оръжие и да си решаваме проблемите на улицата директно,я при неправилно паркиране,я някой като те изпревари и се изнервиш от това,нали кой ще ни определя на нас норми и начин на живот.

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Вто 17 фев 2009 11:12

BigTo написа:Колега тука става въпрос за училищни норми, а не за закони! Ако някой са свикнали да действат винаги по ръководството на други и чинно да им се прекланят на всяка тяхна забележка, така сами са избрали да живея, но някой не са, но моля не бъркай законите с вижданията на някой Консерва-тор/ка.

е ти сам си противоречиш, защото тия виждания не са просто на някой си консерватор, а са на човек, определен от ЗАКОНА, да ръководи в случая училището, като създава някакви норми, правила, които ако ти не спазваш, съответно не спазваш и закона. Т.е. не се "прекланяш чинно" на някой човек, а на закона, представляван от него, както БИ ТРЯБВАЛО всеки да прави без значение какво е свикнал да прави и какъв му е изборът в живота ;) А именно когато всеки почне "сам да си избира как да живее", свободата се превръща в СВОБОДИЯ, както някой по-нагоре беше отбелязал много на място!

WDW написа:... откъде на къде някой ще ми казва на какъв цвят на сфетофара да минавам...

верно, колега, не се бях замислял mhihi

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Вто 17 фев 2009 11:31

Аз съм за училищните норми!
Но само ако са основателни!

Аз имах един много добър преподавател по математика, при който ходих на частни уроци. Човекът вече пенсиониран, професор от Техническия Университет, каза по повод учителските стачки следно:
"Какви преподавате ли са тези?! Кой влиза в специалностите педагогика в момента?! Кои стават учители? Специалностите във висшите учебни заведения, който подгодтвят учители са със най-нисък приемен бал. Значи двойкаджии ставата преподаватели! Тогава, какво уважение търсят? На какво учат децата!"

Аз нямам наблюдения, кой или кои стават учители в момента, аз се радвам, че до голяма степен случих на преподаватели.
Според мен респект не се насажда със страх!
И аз съм имал слаби преподаватели, който не могат да привлекат вниманието на учениците, съответно те им се качват на главата. Имал съм и такива даскали, който с крясъци и гонения са се опитвали да се наложат, но в крайна сметка дори да те накарат да млъкнеш в час, пак нищо не ти в кратуната, защото преподават сухо и монотонно. А най-голямата грешка на един даскал е ученика да разбере, че знае повече от него...!

В този конкретен случай съм против, това което даскалската или директорката се опитва да наложи и използва като елемент за печелене на уважение!

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 17 фев 2009 12:49

propparo написа:

Ха ха ха,колега ако ти имаш оплаквания точно от нормите и правилата в БЪЛГАРСКОТО училище,значи нещо си се объркал.
Едно училище където не можеш да забраниш на учениците да си изклЮчват мобилните телефони,да не ядат в час и да не се натискат на задните чинове какво е???????
Ти знаеш ли какви са правилата във световно известни образователни заведения като Кеймбридж /където имах познат който учеше в техен филиал/,Йейл,Оксфорд...............колко световни мозъци и специалисти са излезли от там без да се олакват публично от правилата,щот нали се сещаш че те са ги направили това което са в комбинация с поднесените знания.
Абе вие сте много интересни хора тук,ами дайте да направим и тема тип подписка за свободното носене на оръжие и да си решаваме проблемите на улицата директно,я при неправилно паркиране,я някой като те изпревари и се изнервиш от това,нали кой ще ни определя на нас норми и начин на живот.

евала колега ;)
виждам, че поне един човек ме е разбрал и мисли като мен ;)
само не знам ние ли сме лудите, или всички останали :lol: :lol:

ПП: а, само за оръжието съм ЗА смекчаване режима на получаване ;)

Потребителски аватар
chicki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chicki » Вто 17 фев 2009 14:46

princo написа:И според мен е неправилно да се прави забележка за косата.Мина това време когато се правиха забележки за такива неща.

:evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 17 фев 2009 16:41

Колега,ходи ли при директорката :arrow:

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Вто 17 фев 2009 17:05

Жоро написа:Благодаря ви за отзивчивостта!Дъщеря ми реши да си връзва косата,а аз да говоря с директорката...за движението на Земята около Слънцето :)

Ехх никой не чете... Изображение

Върни се в “ОФФ-Топик - други”