казус за една катастрофа

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
kiik
Автомобил:
Двигател:

казус за една катастрофа

Мнениеот kiik » Пет 27 фев 2009 21:11

Какво става в случай, когато аз съм виновен за дадена катастрофа, но се окаже, че другия участник е пил ?
Аз че съм виновен поправилник съм, но променя ли се моята ситуация от това че другия е употребявал алкохол?
или пък да кажем в случай, когато аз съм го засякъл (моя вина), но пък той доказано е карал с безумна скорост (нарушение) ?

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Re: казус за една катастрофа

Мнениеот Rijo » Пет 27 фев 2009 21:18

Докато карах към работа си мислех за същите два казуса.
Как ще докажеш, че другият се е движил с безумна скорост? За пияния предполагам, че и двамата ще отнесете акт. Ти - защото си нарушил правилника, като си отнел предимство и т.н., а другият, защото се е качил на МПС след консумация на алкохол.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 27 фев 2009 21:54

Rijo написа: За пияния предполагам, че и двамата ще отнесете акт. Ти - защото си нарушил правилникът, като си отнел предимство и т.н., а другият, защото се е качил на МПС след консумация на алкохол.

И аз така мисля :да:
п.с. това да не е случая с голфа и астрата :roll:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 28 фев 2009 8:57

Ти щом си нарушил закона и правилника си отнасяш акта,другия каквото си е надробил, това ще сърба. Тук идва въпроса, че няма как да докажеш движение с "безумно" висока скорост на този отсреща, ако е пил с дрегера ще го отчетат и е ясно. За "безумно" високата скорост е не доказуемо, пък и на теб само може да ти се е сторила висока скоростта, а реално тя не е.
Братовчеда отнема предимство с едно Ауди 80, на една Тойота Ярис, каза че я е видял но е преценил че ще мине, но пък тойотата е дошла много бързо. По всичко след удара личи че е карал бързо човека с Тойотата /от удара в левите врати аудито се преобръща на дясната си страна и след 7-8 метра спира в бариерата на прелеза/, но виновния е моя човек с Аудито за отнемане на предимство.

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Съб 28 фев 2009 19:31

И какво ще пише в Протокола за ПТП ?
Актове , ясно ... и на двамата, но в протокола за ПТП какво ще пише ?
Това е доста важно, за изплащане на гражданската отговорност. По закон, ако и ДВАМАТА имат вина , би трябвало да изплатят и на ДВАМАТА. :idea:
Всъщност дървото май ще изяде трезвеника. (мисля че гражданската не важи ако си употребил алкохол, или ако си неправоспособен водач на мпс. Тоест на него няма кой да му покрие вината и ще трябва да си заведеш гражданско дело срещу него.
Ако няма виновник за ПТП-то (имал съм лично такъв случай) пари йок. :banghead:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 28 фев 2009 22:49

При ПТП с пиян шофьор, независимо от това какво си правил, само пияния го отнася!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”