Аз+КЗП vs Germanos = 1:0 (по примера на lyubobg)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Аз+КЗП vs Germanos = 1:0 (по примера на lyubobg)

Мнениеот morfei1 » Нед 15 мар 2009 15:06

Е, тези въпросни прости изисквания, не ги ли сподели, в деня в който реши да купиш телефон за подарък, със съответния продавач? След като ти предложиха телефон, ти не го ли разгледа, за да се убедиш, дали отговаря на 100% на твоите изисквания?

Мисля, че в случая, Германос са направили каквото могат. Взели са ти телефона обратно и са го изпратили за кирализация, но какво очакваш да направят след като няма BG пакет за твоят модел? Чака се докато производителя на телефона ти, пусне BG пакет.

Причините за отказ да ти вземат обратно телефона могат да бъдат много, които ти тук не описваш подробно, незнайно защо :roll: . Нормално е да ти откажат да го върнеш, при положение, че телефона е ползван, дори и един ден и при положение, че са му пахнати предпазните лепенки, или има видими следи от използването му.

Моят съвет е не да разчиташ на КЗП, а просто хубаво да проучиш предварително, какво купуваш и по важното, отговаря ли на твоите нужди и финанси. Ако спазваш тези правила, едва ли някога ще ти се налага да се разправяш с КЗП.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 15 мар 2009 15:29

МорфейПърви, Нео вече не иска ли да си играете на кукли, та си седнал да адвокатстваш на Германос?
Според мен, работата на тъй наречените "продавач-консултанти" е да ми продадат точно това, което искам, а не просто нещо, от което може и да нямам нужда или да не съм доволен. Така се печелят клиенти и действията на c1ick са напълно уместни.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 15 мар 2009 19:22

@myrshavija, айде малко по-полека баце, че много отварен стана! На кой адвокатствам не е... ма изобщо твоя работа.

Ще ти дам пример, щото си от ония дървени професори, където все другите и правителството са им криви и длъжни... за всичките им неуспехи.

Отивам в Германос и си купувам телефон. Момчето ми казва, че телефона не разполага с българско меню, понеже още не е пуснат официално от производителя и в момена този модел още няма Бг меню. Аз отвъръщам, че не ме интересува и си купувам телефона.

Месец по-късно мой познат си взема същия телефон, пак от Германос и пак без БГ меню. Този път момчето казва, че за този модел, вече има българско меню и при желание на клиента може да бъде поставено. Съответно моят познат реши да си сложи БГ меню и то БЕЗПЛАТНО. Нямам обсолютно никаква нужда от БГ меню, но ей така реших да пробвам, дали ще ми сложат БГ меню. Отивам в Германос обяснявам им ситуацията, момчета отговориха ДА, вече разполагаме с БГ меню за този модел, което работи безпроблемно, ако желяете можем да ви го инсталираме на телефона и то БЕЗПЛАТНО.

Следващ случай. Поръчвам си Лаптоп от Германос. Лаптопа дойде без кирилизация на бутоните и какво от това.... да ходя да рева в КЗП, че лаптопа ми няма кирилизация на клавишите, при положение, че същата се прави за около 20лв. и което е по-важното в случая, къде пише, че те са длъжни да ти продадът ТЕЛЕФОН, ЛАПТОП или друга простотия, напълно кирилизирана?

Какво правим в случайте в които си поръчаш лаптоп с оригинална Виста - basic edition, на която неможе да се инсталира, стандартно Luanguage pack. Ще ходиш да се жалваш в KЗП, че майкрософт са измислили Бейсик едишъна без опция за други езици и че Германос са длъжни да ти ъпгрейднат версията до ултимейт едишън и да платят разликата между двето версии, понеже живеем в България и те са длъжни да ти продадът напълно кирилизирано устройство?

Като си толкова отворен, кажи ми къде е записано това нещо черно на бяло, ЧЕ ТЕ СА ДЛЪЖНИ? Ако го има ОК, момчето е в правото си, обаче ако го няма....?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 15 мар 2009 19:30

Аааа, сега разбирам - Нео вече бачка в Германос и ти се чувстваш длъжен да го защитаваш :mrgreen:
Ако беше прочел внимателно какво е писал авторът на темата, изобщо нямаше да се пениш толкова за това, кой какво е длъжен или не. Но май за теб по-важно е да изкажеш своето мнение, а не да прочетеш чуждото. От липса на внимание ли страдаш?
Неооооо, къде сиииии! mhihi

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 15 мар 2009 21:14

Бе не ме търси къде съм, че може и да ме намериш и тогава ша ти еб@ пут@к@ м@йн@. Ще ти разкажа кой къде работи и от какво внимание страдам. Мършояд ли си, мършог@з ли си и секви такива.

Да еб@ и троловете да еб@..... :evil:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Нед 15 мар 2009 21:18

баста

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Нед 15 мар 2009 21:47

morfei1 написа:Бе не ме търси къде съм, че може и да ме намериш и тогава ша ти еб@ пут@к@ м@йн@. Ще ти разкажа кой къде работи и от какво внимание страдам. Мършояд ли си, мършог@з ли си и секви такива.

Да еб@ и троловете да еб@..... :evil:
Заради тези си думи ще подлежи ограничение до достъпа ти в този форум.
Има нарушение на правилата.
Какви ще бъдат тези ограничения - ще бъдеш уведомен допълнително.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”