Пазаруване от eBay с PаyPal ???

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пет 16 фев 2007 23:51

Супер...Нямам време да пиша всеки път, когато ме избиват лудите, като чета такива теми, ама този път ще си позволя да си го кажа:

В Ебай има голяма вероятност да те излъжат. По принцип и много зависи, в кои Ебай пазарува човек. Аз имам опит с немския, и мога да кажа, че при мойте към 120 покупко-продажби досега не съм имал нито 1 път проблем в смисъл да съм се прецакал, така че да остана с празни ръце - било то без стока или без пари. Най-важното е човек да мисли, после да се интерсува (може и в обратен ред :wink: ), и чак след това да купува някви неща. Обаче като те подгони стихията за "ебати далаверата братче", то тогава няма спасение.

Има си неписани закони, по които човек може да се води, за да не се набутва. Типичен пример е РАМ за ПЦ, дето "го получих от приятел и нямам възможност да го тествам", или дъно, дето "по външния му вид се предполага че работи" и прочие простотии. Елементарно е: Ако човека иска да му вземе цена, то ще се е подготвил максимално добре: Ще е тествал дали работи, може и да даде гаранция от 7 дни например, че няма да има проблем (за да може да тества човек сам, ако продавача няма възможност) и т.н. Осевн това за стоки, които струват повече от 200 евро пазарна цена да речем, и по някое време за аукциона се закачи някъв наперен с 0 или 1 оценки и чисто нов акаунт (редовно при някви авточасти от частно лице, например двигател, помпа за дизелак и прочие), то работата е ясна - тука далавера няма да стане, просто се отказва човек и гледа напред.

Култура и мозък - тва му е на ебай колая. Първо се интересува човек, после пита по маил, гледа оценките на продавача, преценява листата на хората които наддават, И ЧАК СЛЕД ТОВА се ряпка барабар Петко с мъжете...

А относно за Пеипал - в Германия този начин на плащане е поскоро с негативна слава. По принцип заради таксите, и освен това за залъгващата реклама за защита на купувача. Детайли не са ми известни, но горното съм го чел не веднъж и дваж по нета...

Айде със здраве...

Потребителски аватар
zloqq
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zloqq » Съб 17 фев 2007 3:30

roadrunner написа:...Култура и мозък - тва му е на ебай колая. Първо се интересува човек, после пита по маил, гледа оценките на продавача, преценява листата на хората които наддават, И ЧАК СЛЕД ТОВА се ряпка барабар Петко с мъжете...

Абсолютно съгласен! :да:

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Пазаруване от eBay с PаyPal ???

Мнениеот gomez » Пет 20 мар 2009 10:26

Аз съм с verifined акаунт в PAYPAL с българска карта !
Така че става ! :да:

Потребителски аватар
feersum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feersum » Пет 20 мар 2009 10:33

gomez написа:Аз съм с verifined акаунт в PAYPAL с българска карта !

Каква ти е картата, колега? И от коя банка?

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пет 20 мар 2009 10:56

gomez написа:Аз съм с verifined акаунт в PAYPAL с българска карта !

Mного ясно, че става!
Я виж от кога е темата... :roll:

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Пет 20 мар 2009 11:17

visa от ОББ !

За забележката - приемам !