В Ебай има голяма вероятност да те излъжат. По принцип и много зависи, в кои Ебай пазарува човек. Аз имам опит с немския, и мога да кажа, че при мойте към 120 покупко-продажби досега не съм имал нито 1 път проблем в смисъл да съм се прецакал, така че да остана с празни ръце - било то без стока или без пари. Най-важното е човек да мисли, после да се интерсува (може и в обратен ред

Има си неписани закони, по които човек може да се води, за да не се набутва. Типичен пример е РАМ за ПЦ, дето "го получих от приятел и нямам възможност да го тествам", или дъно, дето "по външния му вид се предполага че работи" и прочие простотии. Елементарно е: Ако човека иска да му вземе цена, то ще се е подготвил максимално добре: Ще е тествал дали работи, може и да даде гаранция от 7 дни например, че няма да има проблем (за да може да тества човек сам, ако продавача няма възможност) и т.н. Осевн това за стоки, които струват повече от 200 евро пазарна цена да речем, и по някое време за аукциона се закачи някъв наперен с 0 или 1 оценки и чисто нов акаунт (редовно при някви авточасти от частно лице, например двигател, помпа за дизелак и прочие), то работата е ясна - тука далавера няма да стане, просто се отказва човек и гледа напред.
Култура и мозък - тва му е на ебай колая. Първо се интересува човек, после пита по маил, гледа оценките на продавача, преценява листата на хората които наддават, И ЧАК СЛЕД ТОВА се ряпка барабар Петко с мъжете...
А относно за Пеипал - в Германия този начин на плащане е поскоро с негативна слава. По принцип заради таксите, и освен това за залъгващата реклама за защита на купувача. Детайли не са ми известни, но горното съм го чел не веднъж и дваж по нета...
Айде със здраве...