Има ли резон да се прилагат като лечение (във формата на храна)?
Моля за повече инфо и ако може да е от извора (първоизточника - препатили, излекувани и прочее)...
Чета в нета квото са писали хората, ама само рецепти за готвене ... и коментар: "сурови охлюви за язва и гастрит"...

Охлюви - язва. Дайте малко съвети, моля!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- blagoykata
- Автомобил: Пасат
- Двигател: АФТ 1996
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Re: Охлюви - язва. Дайте малко съвети, моля!
Аз също съм чувал (не съм имал възможността да видя как майка ми /лека й пръст/ ги употребява така), че трябвало да се поглъщат сурови тези охлюви (без черупките, разбира се), тъй като слузта, която отделят, влияела много благотворно на откритите стомашни язви.
Е, трябва да се оставят затворени поне една вечер, за да се "изчистят" от фекалии сами, преди да се консумират.
Но, сякаш по-цивилизования (разбирай по-приятния) начин на консумация е да се сготвят с ориз.
Аз, лично, не ги ща под какъвто и да е вид тея охлюви (escargot)...
Е, трябва да се оставят затворени поне една вечер, за да се "изчистят" от фекалии сами, преди да се консумират.

Но, сякаш по-цивилизования (разбирай по-приятния) начин на консумация е да се сготвят с ориз.

Аз, лично, не ги ща под какъвто и да е вид тея охлюви (escargot)...

- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм виждал как ги гълтат за язва замо се махат очите и се изкормва за се изчисти от вътре !Казват, че помага !
- Eleanor
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега начина е следния: Охлювчетата се ядат цели без да се маха нищо просто го галташ с вода ... За да може то като попадне в стомаха да може да отдели слюнка или каквото е там за да заздравее раната в стомаха ... 
Ако можеш намери градинка с домати там вечер кам 11-12 часа вечер излизат едни малки голи охлювчета около 3-4см които са идеални за целта ....

Ако можеш намери градинка с домати там вечер кам 11-12 часа вечер излизат едни малки голи охлювчета около 3-4см които са идеални за целта ....
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега,аз лично не съм ползвал и не са охлюви,но човека когото возих ползваше някаква `руска гъба`.Това е гъба която живее в прясно мляко и се пие млякото.Та този човек се гледа в болница ,гастроскопия,и му откриха множество язви.За около 6-месеца пиене на млякото,всяка сутрин на гладно, от гъбата бяха изчезнали язвите,пак проверявано с гастроскопия.От него знам че млякото имало вкус на квас.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Да, спомням си и за тази гъба.
Нищо не излезе и с нея...
Тоест, не, че не помага, но не очаквайте, че е панацея и след месец третиране всички язви ще зараснат безследно и страдащият ще рипне като младо яре да набива ултра-люто къри и мексиканско чили до субпродукция на високооктаново ракетно гориво отзад безболезнено...
Нищо не излезе и с нея...
Тоест, не, че не помага, но не очаквайте, че е панацея и след месец третиране всички язви ще зараснат безследно и страдащият ще рипне като младо яре да набива ултра-люто къри и мексиканско чили до субпродукция на високооктаново ракетно гориво отзад безболезнено...

- blagoykata
- Автомобил: Пасат
- Двигател: АФТ 1996
Моя баща от това се спомина.
Млякото от гъба пи, пепел от някакво дърво яде и пак нищо ...
Само за охлюви не знам да е ял (живи със сигурност не е ял) като лечение и затова питам за тях.
Искам да помогна на близък и затова търся рецепта за охлювите.
Само за охлюви не знам да е ял (живи със сигурност не е ял) като лечение и затова питам за тях.
- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
blagoykata написа:Моя баща от това се спомина.
Няма рецепта или ги яде като ги изчисти, както написах преди малко или директно живи, както спомена колегата (на което също съм ставал свидетел, но не го споменах)
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз пък си търся рецепта за салата от пресна маруля срещу хемороиди, не за друго ами заради:
vaskoto1 написа:най-малкото, защото сме някакво подобие на автофорум...