Дестилирана вода
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- pavelkv
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дестилирана вода
Водата ,която се отделя лятото от климатика дестилирана вода ли е?Имам предвид битов климатик и водата ,която тече навън.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Абе дъждовните капки какви ли не лайна обират от въздуха... Същото важи и за климатика - вътре е такава гнус около и по изпарителя...
За акумулатора е важно водата да не е електропроводима, и да не съдържа съставки които да реагират с плочите или с електролита.
И за дъждовната и за кондензата - няма гаранция - всичко може да има в тях.
За акумулатора е важно водата да не е електропроводима, и да не съдържа съставки които да реагират с плочите или с електролита.
И за дъждовната и за кондензата - няма гаранция - всичко може да има в тях.
Re: Дестилирана вода
Намерих тая стара тема и понеже питането ми сходно ще пиша тук.
Понеже чета тук там, че трябва да ползва дестилирана вода по колата ето и моя въпрос? Имам една машинка влагоуловител се казва, с компресор, вентилатор, филтри и т.н. та се чудя каква е водата която се събира от нея, дестилирана или не. При положение, че я сложа да работи в празна стая с леко открехнат прозорец да влиза свеж въздух. Ако има някой светнат по тоя въпрос нека сподели.
Понеже чета тук там, че трябва да ползва дестилирана вода по колата ето и моя въпрос? Имам една машинка влагоуловител се казва, с компресор, вентилатор, филтри и т.н. та се чудя каква е водата която се събира от нея, дестилирана или не. При положение, че я сложа да работи в празна стая с леко открехнат прозорец да влиза свеж въздух. Ако има някой светнат по тоя въпрос нека сподели.
Re: Дестилирана вода
Дестилацията е метод за пречистване на дадено вещество от други компоненти. Чрез дестилация се отделят също летливи от нелетливи компоненти, например почистване на води от съдържащи се в тях соли.
- jonn_krissy
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
scruc написа:И какъв е смисъла при положение че 1л е едно левче , в моята работа имаме около 300 акумулатора и си имаме дестилатор но на теб надали ще ти се наложи един два пъти в годината да долееш такаче по добре си купи за да си спокоен.
Може би на колегата много му тече климатака и иска да я продава.

Но иначе мисля че неможе да се слага в акумолатора.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”