Колеги, след известно време ми предстои пътуване до Чехия, и понеже така и така ще съм там, ще огледам и какви автомобили се предлагат на старо. Във връзка с това искам да ви питам, в случай, че си харесам кола, как седи въпросът с временните номера (скъпи ли са, откъде се издават и т.н.)?
Те имат ли пак жълти и червени номера, или всичките са еднакви? А има ли нещо като ТЮВ?
Благодарен съм за всякаква информация..

Докарване на кола от Чехия
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Re: Докарване на кола от Чехия
Ами задай си тези въпроси на новия колега starosta. Момчето/мъжът живее в Чехия и си е чех, така че въпросите на английски.
Мисля, че доста достоверна информация може да се вземе от него. Макар, че сега като се замисля лично аз не знам ако българин си продаде колата на чужденец какво се случва с бг номерата
Мисля, че доста достоверна информация може да се вземе от него. Макар, че сега като се замисля лично аз не знам ако българин си продаде колата на чужденец какво се случва с бг номерата

- palikari
- Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
- Двигател: BMM-2006
Много нереална идея,милионният немски пазар е на стотина км.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
palikari написа:Много нереална идея,милионният немски пазар е на стотина км.
Така е, колега, Германия е съвсем близо, но мен ме интересуваше за Чехия как седи въпросът...
brabus написа:Ами задай си тези въпроси на новия колега starosta. Момчето/мъжът живее в Чехия и си е чех, така че въпросите на английски.
Мерси за информацията, писах му, пък ще видим какво ще каже...
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
brabus написа:Ами задай си тези въпроси на новия колега starosta. Момчето/мъжът живее в Чехия и си е чех, така че въпросите на английски.
За съжаление човекът не знае как седи въпросът с временните номера.. продължавам да събирам информация..
- Airis
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мога да ти предложа единствено авариен план. Харесваш си кола от Чехия и отскачаш до най-близкото градче в което има Цуласунгщеле в Германия, от там можеш да си вземеш жълти номера и се прибираш през Румъния. Този номер го правят с Австрийските коли, че е най-лесно и евтино. Опипай пазара в Полша, злотата доста се обезцени и еврото се котира в момента.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Airis написа:Мога да ти предложа единствено авариен план. Харесваш си кола от Чехия и отскачаш до най-близкото градче в което има Цуласунгщеле в Германия, от там можеш да си вземеш жълти номера и се прибираш през Румъния. Този номер го правят с Австрийските коли, че е най-лесно и евтино. Опипай пазара в Полша, злотата доста се обезцени и еврото се котира в момента.
Това за Полша и аз си го мислех.. Мерси за подкрепата

За жълти номера мога ида в Германия, но, по тази логика, ако ще ходя в Швабско мога да си харесам кола направо от там.. Даже може да е с ТЮВ и да се прибера през Сърбия с червени номера..
Тъпото е, че не знам ни една дума на чешки.. иначе щях да разпитвам на място.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”