Към всички разбиращи от плочки ;)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mucho
- Палячо
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Към всички разбиращи от плочки ;)
има резон в това което казваш, лошуту е, че гранитогреса хич не е ронлив отникъде
... апропо днес бях до практикер и един от служителите там бързичко ме разубеди за евтините изпълнения на тез машини - май ще мисля за вариант да търся от някой назаем или пък за някво шлйфане на ръка

- iGolf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
или някъде дето шлайфат камъни!разбират си от работата хората ,ще ти спести купуване на измислени машинки от практикер,и доста плочки докато докараш желания ефект!
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
С ъглошлайф и хубава(ХУБАВА) диамантина няма да имаш проблем,но не ги режи а ги пили тези градуси,като гледаш да е приблизително 45 градуса,по сокоро гледай отвътре да е по изпилено отколкото по малко,искам да кажа че ако ще предобряш работата е по добре ъгъла да стане по остър отколкото по тъп,плочката фаната със стяга за масата и плъзгаш отгоре под ъгъл по цялата плочка,не е трудно
УСПЕХ
УСПЕХ

- mucho
- Палячо
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Matematiks написа:С ъглошлайф и хубава(ХУБАВА) диамантина няма да имаш проблем,но не ги режи а ги пили тези градуси,като гледаш да е приблизително 45 градуса,по сокоро гледай отвътре да е по изпилено отколкото по малко,искам да кажа че ако ще предобряш работата е по добре ъгъла да стане по остър отколкото по тъп,плочката фаната със стяга за масата и плъзгаш отгоре под ъгъл по цялата плочка,не е трудно
УСПЕХ
ами да от ного умуане и префърляне на варианти и аз клоня към нещо такова - чудя се вместо диамантина дали не мога да ползвам нещо по-скоро за шлайфане примерну шлайф камбана (или както там са казваше)
- sashobas
- Щастлив голфаджия
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако ще пилиш фаянс обикновен диск за неметал ще ти свърши работа.Камбаната ще прави голяма вибрация и ще кърши краищата на плочката.Работата е много лесна слагаш плочката на равна повърхност и я натискаш с едната ръка а с другата държиш флекса под наклон толкова голям колкото искаш да отнемеш от плочката.Хубав диамантен диск е скъп и не си заслужава в твоя случай.Успех .
- mucho
- Палячо
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ами аз хубав диамантен диск си иам и май тва ше е технологията ... апропо посъветваха ма освен сичко другу и добре да накисна плочките у вода преди таз операцията явну има значение 

- stenly_r
- Автомобил: VW 1300
- Двигател: F
- Контакти:
Рязах си плочките за коридора с такова нещо. Супер лесно е.
Не знам дали е икономически оправдано да купуваш. Аз взех назаем от приятел който си нареди 100+ кв.м. Диска за рязане струваше 30лв., т.е. 1/2 от цената на машинката.
Ако ползваш флексче, запуши си ВСИЧКИ дупки по тялото. Нема такъв прахоляк.
Ако е за 10-20 плочки, верно ги занеси на каменоделци - за нула време ще ги скосят.
Успех
Не знам дали е икономически оправдано да купуваш. Аз взех назаем от приятел който си нареди 100+ кв.м. Диска за рязане струваше 30лв., т.е. 1/2 от цената на машинката.
Ако ползваш флексче, запуши си ВСИЧКИ дупки по тялото. Нема такъв прахоляк.
Ако е за 10-20 плочки, верно ги занеси на каменоделци - за нула време ще ги скосят.
Успех
Върни се в “ОФФ-Топик - други”