Направа на гараж?С какво?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: Направа на гараж?С какво?

Мнениеот groznika » Пет 31 юли 2009 0:16

Защо не си купиш две или повече готови гаражни клетки и не си ги съединиш?
Ето тук някакъв продава цели 20 броя по 500лв парчето
http://www.obiavite.eu/?view=showad&adi ... 2&lang=bul

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 31 юли 2009 7:49

А на тия ако им бутра стените да станат едно май ще са за хвърляне братче :roll:
А и освен това искам да си направя читава работилница,не просто да си вкарвам колата за илядо лева,даже на бащата струва около петстин колата :D
нека седят на улицата
мястото ми е в двора и е доста големшко-6,60 на 11,80 метра,мисля да го направя веднъж за винаги,но естественно с не много пара щото я нема mhihi
освен всичко друго ще имам отпред и 2 парко места винаги,защото банката до нас има 150 човека работят и има 2 парко места :screwy и се сещаш каква лудница става за паркиране

Ivo79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivo79 » Пет 31 юли 2009 8:32

Здравей колега, инженер съм по професия и мога да ти дам съвети. Но преди това имам малко въпроси (естествено :lol: )
Основен въпрос е дали изкаш да го озаконяваш? Ако да, ти препоръчвам да си минеш по стандартната процедура - проект, разрешително за строеж, разрешение за експлоятация. Ако не изкаш, мога само да ти драсна няколко чертежа на покривна конструкция, щом разбираш от профили няма да е проблем. Ще се радвам да помогна, а и няма да ти взема много - бира две и си готов :D

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пет 31 юли 2009 9:23

Внимавай със съседите - да не ти правят проблеми при строежа на гаража.
Имаш минимални отстояния до регулационните греници със съседните поземлени имоти.
Консултирай се с алхитект преди да разположиш гаража в имота.
Ако са ти добри съседите . действай.
Поздрави.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 31 юли 2009 9:26

горният пост ме провокира да ти обърна внимание да си имаш всички необходими документи-проект, разрешение за строеж и т.н.
иначе рискуваш...

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 31 юли 2009 17:16

Ми колеги,на думи съм питал и каза че няма проблем,иначе се лепи баш на тяхната ограда но така и така няма да е много висок-2,30 м
Надявам се да няма проблеми
рискувам защото няма паре за озаконяване съжелявам
и без това се води временна конструкция така че
Реших да мина на по малък вариант и да си оставя малко зеленко че с Баребкюто върви :applause:
Последният размер е 6,20 на 8,70 , но пак опира в оградата на съседите които не живеят тук и по тяхни думи нямат нищо против
Навремето дядо ми му е давал това място да си направи гараж и за неговата кола-в смисъл това са съседи от 50-60 години,ако бяха някой новозаселили се нямаше и да пробвам
Незнам,почвам го и каквото сабя покаже
Събота и неделя почвам копанЙето и ако има пара и заливането с бетон,после почвам и конструкцията която свалих доста като дебелина на материала
Колоните ще са 60/60/3,фермите ще ги направя от 40/40/2 разпънати с 20/20/1,5 и ще разпуна конструкцията надлъжно на фермите с профили 30/30/2.Отгоре бия ОСБ както Асен каза и отгоре Воалит,паре за повече няма и те така
Стените ги виждам от Хидрофобен Шперплат 20 мм дебел и отпред врата която ще се сгъва като хармоника на 4 парчета по 1,5 метра отгоре с носещ профил и релса и лагери
Това е засега :drunk,предвидил съм 200-300 лева за бира и го почваме mhihi
3-ма човека за 4 дена работа ако има свежи пари ако няма на части

Върни се в “ОФФ-Топик - други”