Въпрос за БДЖ и студентски работи.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Въпрос за БДЖ и студентски работи.

Мнениеот Калоян Кирилов » Нед 23 авг 2009 21:59

Искам да си изкарам карта на БДЖ, понеже редовно ще ми се налага да пътувам от Пловдив до Ст.Загора и обратно, та искам да попитам колко пари ще е студентския билет. (Ако взема да си ходя с колата... края му се невиди. :lol: )
От познати разбрах, че влака Ст.Загора-Бургас е 3лв... незнам доколко е вярно, но ако е на такава цена или сходна, то по-добре да си идвам всеки ден до Стара Загора вместо да си плащам квартира в Пловдив, която няма да намеря на цена под 100лв.

Последна промяна от Калоян Кирилов на Нед 23 авг 2009 22:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос за БДЖ

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Нед 23 авг 2009 22:12

bdz.bg
избираш си маршрута, показва ти разписание и цени.
студентска карта струва 1 лв и дава 50% намаление на всички бързи и пътнически влакове 2ра класа. ако се качиш на УБВ доплащаш разликата.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 23 авг 2009 22:20

За студентска карта трябва уверение от учебен отдел, че учиш редовно еди ква си специалност, "да послужи пред" пишеш БДЖ.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Нед 23 авг 2009 22:22

ако не си пътувал до сега с влак по въпросния марщрут. направи един тест драйв.

Калоян Кирилов
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Нед 23 авг 2009 22:24

Ето как аз си направих сметката, ако си изкарам абонаментна карта за 3 месеца цената е 174.70лв. с 50% отстъпка за студенти. Което като го разделя на около 60 пътувания за периода излиза по 3лв.
Тук идва въпроса как се работи с тези абонаменти карти, изкарвам си я и 3 месеца си пътувам колкото искам, като плащането е при изкарването? Или как стоят точно нещата? Яко се забатачих... :banghead:

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Нед 23 авг 2009 22:25

плащаш 1 и се возиш на воля

Калоян Кирилов
Двигател:

Re: Въпрос за БДЖ и студентски работи.

Мнениеот Калоян Кирилов » Нед 23 авг 2009 22:34

Промених заглавието, тъй като в темата ще питам и още неща различни от БДЖ.

Замислих се на варианта, дали ще е удачно да пътувам всеки ден (редовно съм), дали няма да :screwy . И тази цена нали и за експресния влак 2-ра класа се отнася. Защото на разписанието ми изкара един влак, който пътува почти 2 часа.

Ориентирах се!

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Нед 23 авг 2009 22:45

прецени си времето за което стигаш до гарата, чакаш влака, влака закъснява, влака пътува, влака закъснява, времето от гарата до университета и обратно. какво ти коства закъсненията(твоите, т.н. изпускане на влака). ако решиш да останеш да купонясваш. ако се успиш във влака и изпуснеш гарата. има много фактори, които правят ежедневното придвижване с влак/автобус неприятни. аз лични бих ги дал тия 100лв за квартира

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 24 авг 2009 0:01

Не е много удачно да се пътува всеки ден. Както колегата спомена - често се случва влаковете да закъсняват, понякога с часове, на мен за 4 години 2пъти ми се случи даже въобще да не дойде :Mr Green Fun А и винаги трябва да се съобразяваш с това кога има влак за да се прибереш.
Също така ако имаш едно упражнение от 9 и една лекция от 15:00 какво ще правиш цял ден :roll:
Ако колата ти е на газ, даже изобщо не си заслужава да се занимаваш с влакове, защото разходите са същите а с кола е много по удобно.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пон 24 авг 2009 0:11

от 13годишен до преди 2м. когато си взех кола, все по влакове и рейсове съм се возил.. някак си ми олекна като спрях.
най - лошо е зимата и по празници, особено зимните презници, добре че вече няма войнишки клетви.
зимата - студено навън, студено на гарата, студено във влака.
по празници - пълни влакове, задух, запазеното място е жива набутвация. особено ако се паднеш в купе с цигани или софийски пенсионери (май в софия водата е скъпа, щото не личи да я ползват).
клетви няма, но ми се е случвало в Плевен на гарата да има 1000 човека и не ми се обяснява какво чудо е.

във влака винаги е лукс! едно чисто, комфортно.. климатика работи, поддържа постоянна температура и никога няма да ти замирише на WC!

малкото положителни неща е възможността да се нагледаш на природа, но пък след 1000 пътувания и тя омръзва.
можеш и да си подремнеш на дълъг път (но ако не си за крайна гара...)
ако си контактен, студентските влакове предоставят безгранична възможност за запознанства и свалки.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пон 24 авг 2009 12:13

как ще пътуваш всеки ден бе пич, ако е за месец, два, пет става, ама 4 год. минимум.... а какъв студенстски живот ще видиш....аз щото не съм видял и затова те съветвам ако имаш възможност поживей си, после цял живот ще пътуваш и ще работиш и ще ситърсиш свободното време... не го попилявай в път, това са 4 часа на ден ако правилно си гледал, половин работен ден прекарваш да висиш като сопол във влака...заеби. освен това след 1 год ще можеш да се хванеш нещо почасово, но по специалността си например, а ако пътуваш няма да имаш време за нищо. все пак 100 лв не са много за квартира, да не кажа, че са нищо

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 24 авг 2009 12:50

Калоян Кирилов написа: ...квартира в Пловдив, която няма да намеря на цена под 100лв...

Колега, миналото лято една боксониера в Тракия беше 200-250 лв. За 100 лв - най-много мизерна стая някъде в покрайнините...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”