Колеги,взех за проба 50кг донбаски въглища.Та имам печка с водна риза и прикачени 4 радиатора.До сега 10 години бях само на дърва,а сега реших да мина на дърва+въглища.Кажете си мнението за тези въглища,казват,че са бая калорични?
п.п. интересува ме,имат ли гадна миризма и изгарят ли добре.

донбаски въглища...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Schwepsi
- Автомобил: Golf 4 GTI
- Двигател: ARL 2003
Re: донбаски въглища...
Миризмата си я има като на въглища , плюса им е че остава само пепел като от дърва а не сгур с тонове. Също така дървата са 3000 калорий енергийност а домбските 7500 калорий .Ние ползваме 2 година и сме доволни НО ЗА локално парно в мазето ,При печка ако е в някоя стая на къщата ще има смрат
Надявам се да съм бил полезен .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Schwepsi написа:Миризмата си я има като на въглища , плюса им е че остава само пепел като от дърва а не сгур с тонове. Също така дървата са 3000 калорий енергийност а домбските 7500 калорий .Ние ползваме 2 година и сме доволни НО ЗА локално парно в мазето ,При печка ако е в някоя стая на къщата ще има смрат
Благодаря,да печката е в кухнята и за това се притеснявах,довечера ще я пробвам.
Ами по принцип не знам дали са ти казали, но тия въглища се мокрят леко преди да ги метнеш в огъня. Знам че звучи лудо, но е така. И внимавай колко слагаш, че са доста калорични и да не направиш някоя беля ако е затворена отоплителната система. Предимството им е, че ако няма камъни във въглищата изгарят много добре, и остава съвсем малко пепел накрая.
- stanko_g
- Автомобил:
- Двигател:
и аз съм така боилера+4 радиатора
и съм на дърва и такива въглища...
направил съм ги на чантички и преди да ги сложа в камината и сипвам малко вода и няма проблеми
и съм на дърва и такива въглища...
направил съм ги на чантички и преди да ги сложа в камината и сипвам малко вода и няма проблеми

- miti_kamenov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
joromnt написа:Ами по принцип не знам дали са ти казали, но тия въглища се мокрят леко преди да ги метнеш в огъня. Знам че звучи лудо, но е така. И внимавай колко слагаш, че са доста калорични и да не направиш някоя беля ако е затворена отоплителната система. Предимството им е, че ако няма камъни във въглищата изгарят много добре, и остава съвсем малко пепел накрая.

- ChronoS
- Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
- Двигател: 2_9 Syncro
- Контакти:
И ние сме с такива въглища.По добри са от другите.И наистина се мокрят преди да се сложат.По-лесно е в чантичка както каза колегата 

- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
От години ползваме такива въглища. Изгарят напълно, не правят много пепел, което пък позволява котлето да гори няколко седмици без да се изгася изобщо. Тази година обаче нямаше различни фракции и всичко беше на един куп, а нащо котле големи буци не обича.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодарско за изчепрателните отговори.Днес след обяд ги пробвах и съм очарован.Ще взема още и в комбинация с дърва ще карам тази зима.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”