Помощ за кабелажа на Перла 05

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Помощ за кабелажа на Перла 05

Мнениеот levonik » Вто 18 апр 2006 22:19

Здравейте и спасявайте!!! Направих основен ремонт на пералнята и се окумих с няколко проблемни кабела.
Първо тези в долната част на казана водещи за двата термодатчика. Единия сиво/бял кабел е с три обувки, а кафевия,синия и жълтия, с по една. Датчиците са два, един до друг, единия с две, а другия с две Х две крачета.
Другият проблем е за един алуминиев цилиндър, може би кондензатор, току зад програматора. Три клеми номерирани 1-2-3 и три кабела - два бели и един сив.
Не ме карайте да гледам схемата на задния капак - има я , но е цялата зацапана от изхвърлена смазка. Половин час се зверих с една лупа :lupe , но нищо.

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Вто 18 апр 2006 22:21

Колега и при мен я имаше тази главоблъсканица.Сега ще ида да проверя, че съм забравил за датчиците как беше :)

Опа ето ги датчиците.Малко детско творчество, но няма начин :):

Изображение

Това не е кондензатор ами е РЦ филтър.За свързването му:

Кабелите би трябвало да излизат от задния край на програматора(след като е монтиран на пералнята.клемите се падат отдолу).Трите самотни кабела за свързани на последните букси( като позалегнеш ще ги видиш) Два от кабелите са един до друг (от дясно на програматора гледано от зад на пералнята).Другия кабел е от ляво на програматора и до него би трябвало да има бял кабел.Именно този кабел (до белия; от ляво на програматора го връзваш за краче номер 2.Другите два кабела са съответно на 1 и 3 ( този който е най-отдясно е на 1 а др на 2).

Офф пиша ги тия работи, защото не мога да видя номера на буксите на програматора, а и при мен са 3 сиви кабела (споко!!! проверил съм по схема да съм сигурен :) ).
Дано да съм бил полезен.Отивам да си сглобя пералнята :)

Потребителски аватар
levonik

Мнениеот levonik » Сря 19 апр 2006 15:15

Не, не беше полезен! Направо спаси положението. :yeaha:
Колкото до филтъра, номерацията му е 1-2-2, а не както снощи съм го видял 1-2-3. Сивото отива на 1, а белите са на 2-2.
Нагревателя е готов :lol: и остава жената да пробва без мое участие, таман да спести бомбоните за приятелките си /телевизионната реклама/ Още веднъж сърдечно благодаря! :bowdown

Потребителски аватар
levonik

Мнениеот levonik » Сря 19 апр 2006 15:21

Палавнико, заключвай!!! :lock:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”