Дали мога да съдя застрахователите?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Re: Дали мога да съдя застрахователите?

Мнениеот batmilko » Вто 29 дек 2009 13:52

santo_trafficante написа:в момента 99% не декларират при сключване на ГО че имат глоби и нарушения :wink:
само един единствен познавам който декларира че има глоби и плати 50%+ над премията и това е ЛюбоБГ :!:
и аз познавам един, колегата на работа до мен :wink:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 29 дек 2009 13:55

dobrin написа:Това много малко хора биха го направили. Да не говорим, че в едно съдебно решение четох, че нямам нарушения :shock затова ми намаляват глобата от 180 на 100 лева mhihi Все още няма никаква връзка, затова се стига до такива неща. Ако работи единна система, както е в много страни, ще се виждат нарушения, както и къде точно са установени. И като види застрахователят, че почти всички са от град, различен от регистрацията на автомобила, могат да откажат ниска застрахователна премия. Въпросът е какво ще правят хората, които управляват лизингови автомобили с регистрация СА само в Русе или Търново например?

проекта е от април 2010 да тръгне единната система на застрахователите +кат mhihi и става интересно mhihi в Румъния тръгва сега от 1ви.
Лизинговите компании си откриват клонове и по другите градове вече :roll: ама и там ще ги зачешат с по дебели % по каско в един момент :D :D

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 29 дек 2009 13:57

batmilko написа:
santo_trafficante написа:в момента 99% не декларират при сключване на ГО че имат глоби и нарушения :wink:
само един единствен познавам който декларира че има глоби и плати 50%+ над премията и това е ЛюбоБГ :!:

споко от другата година няма да има НЕискам mhihiще се цака за гяволъка mhihi

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 29 дек 2009 13:59

santo_trafficante написа:
batmilko написа:

споко от другата година няма да има НЕискам mhihiще се цака за гяволъка mhihi
еми аз винаги съм се чудел, ако трябва да плащат щета от твоята ГО, а си излъгал, дали няма да те цакнат да си плащаш сам

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 29 дек 2009 14:00

Ако успеят да докажат - да, могат да откажат.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Вто 29 дек 2009 15:26

dobrin написа:Има много осъдени застрахователи, при това в България. Да не говорим помежду си колко се съдят. Въпросът е за конкретното основание за завеждане на дело.

Дай ми пример че не се сещам обикновен гражданин да е осъдил успешно застраховател.И сигурно ще ми дадеш,но колко е процентът на осъден застраховател от физическо лице??????Това е по важното.
Единствено се сещам за една присъда за картелно споразумение между застрахователите тая година,но тя беше спусната от доста високо ниво.Помежду си че се съдят нас, смъртните ходещи по земята не ни интересуват.Те там си знаят в какви игрички участват.
Или пък какво да съм очаквал след като съм направил застраховка за 140 лева.Е аз сам ли си я написах,защо се позволява да се спекулира с цени и обезщетения,кой е регулативния орган който трябва да намести нещата на мястото им????Не може крайния клиент все да отнася плувката ,щото видите ли гледал да мине тънко,е кой не иска???
Според вас значи всеки направил си ГО по местоживеене и данни на лична карта е измамник,така ли???Е значи ли че лятото като ходя на море за 1-2 месеца да си направя още една ГО там на място в курорта където съм???Или зимата ако бачкам на обект в Пампорово и ще ми отнеме 3-4 месеца пак да си правя за там още една????
Смешно е такова твърдение.Застрахователите сами си съчиняват правилата,после имало дупки в тях,е аз ли да ги светна да вземат пример как става застраховането в белите страни???????
Да си оправят базата данни и като отида да си правя застраховаката не да ми провеждат интервЮ за работа,а да ми чукне ЕГН-то в компа и след секунди да мога да избирам оферти сортирани от софтуер според това което излиза като данни за мен.
Маймуните които играят по цигулката на държавата и застраховането са милиони,застрахователите са няколко десетки,аз ли да ги събера и да им кажа да се разберат най-после какво искат???Или след 4 години като дойдат следващите на власт те пък да си измислят своите правила???

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 30 дек 2009 2:03

От написаното виждам, че не си прочел какво написах. Не става въпрос за това, дали ходиш два пъти в годината на море, на планина или на село. Става въпрос за постоянно управление на МПС не в района, в който е заявено, че ще се управлява съгласно полицата.
Относно съденето - проценти естествено не мога да ти дам, защото нямам цялостен и обективен поглед върху това, но знам за достатъчно такива случаи. Освен това, процентът едва ли е много висок, просто хората, които съдят застрахователите не са чак толкова много. За дупките в правилата съм написал същото - просто трябва повече контрол и единна система, което рано или късно ще се случи, и както в белите страни, няма да има мърдане.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 01 яну 2010 20:52

ЗАЩО на пикльото от Айтос дето е взел книжка преди 5 години ГО му е по-ниска от моята? Тва не е ли дискриманиця?

Може би отговора е защо пикльото от София дето вчера е завършил училище, получава повече пари от колкото един 30-40 годишен мъж в "провинцията" за една и съща работа?
Защо например 100кв.м. жилище в Исперих е по-евтино от едно 100кв.м. в София да речем(аналогично за наемите на жилищата)?
Най-вероятно защото в големия град има големи възможности за развитие, по висок стандарт на живот.
Всичко е пазари, икономически закони и т.н.
Съгласен съм, че е дискриминация, а това за което питах не е ли?
с тази разлика, че може тук разликата не е проценти, а най-вероятно е пъти.

Отделно извън града по пътища автомобилите с регистрации С, СА, СО са еди т най-агресивните. Дали ги карат софиянци не знам. Божа работа.

Едва ли някой иска да живее в град като София(нищо против града), но да пътуваш 9-10км час, час и половина(до колкото съм чел отново тук) си е наистина мъчение. Едва ли някой при условие, че в родния му 50 000 - 60 000 хиляден град, ако получава същите пари за същата работа, ако изобщо я има ще дойде в София и ще блъска 400-500км(например) за един уикенд за да може да се прибере съботата и неделята само за да прави навалица в София и да яде хляба и на малкото останали истински софиянци.

Все пак да се съди голяма компания си е самоубииство. Едва ли ще успееш, ами може да вземе и тя да те осъди за дискриминация - защо съдиш само нея при условие, че всички имали сходни оферти. Да не забравяме, че живеем в България.

Тук потърпевш винаги е обикновения гражданин.

ПС: Само искам и аз да споделя едно интервю на някакъв председател или говорител на някакъв съюз на застрахователите, който заяви, че ГО била губеща застраховка в България. Аз ли съм прост или от както я има само плащам, да чукна на дърво не съм я използвал съм нанесъл сериозни вреди на компаниите, който са ме застраховали. Ако е така да я манхат, не съм икономист ама така бих наравил, щом от там се губят пари.

С този пост далеч не искам да кажа че това е нормално, но "кучетата си лаят, кервана си върви".

Последна промяна от velinsl на Съб 02 яну 2010 12:06, променено общо 1 път.

georgi70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот georgi70 » Пет 01 яну 2010 22:30

Момчета та и не сте разбрали от каде идат проблемите ни в нашата мила Родина а то е от София ,значи правя застраховки за една компания ,няма дя споменавам името,но на ценоразписа пише ;коли с регистрация еди каде си ;а никаде не питат каде си караш каручката а цените ги пращат от каде мислите от София та от там са всичките проблеми .

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 01 яну 2010 23:43

Не е правилно да се дискриминира така.НО и в Италия е така според местоживеене.Но не е заради ПТП-та а заради това че Неаполитанците са по големи шанаджий от тези от Милано и правят много повече застрахователни измами.Следователно ГО-Неапол за скутер-900 евро.Същия скутер в Тоскана,Флоренция Болоня плаща 300 евро.
Единната система ще е добрас оферта,няма да има шменти капели.Но все още се питам кога ГО ще покрива кражба и ще е като каското-като в белите държави.Щото се тръбеше скоро че се плащало по 600 евро в Европата ама за факин рекет-каско никой не казва.Еили просто Единната система е европейска,понеже изгодна,а да се премахне каското не е шото не е изгодна за ТЕХ :applause: тва са идиоти за мен.Сучувствам на хората с от Голф 4 нагоре.
Аз лично не съм съдил,но винаги си отстоявам правата пред тях,и двата пъти са ми дигали премията двойно само при споменаването на думата "адвокат".
Докато не се научим да си отстояваме правата,всеки ще ни такова във въздуха.Аз лично каско не плащам,и досега парите съм си ги зимал по гражданска ВИНАГИ,и са ми исписвали все оригинални части,защото счупените са били такива

Потребителски аватар
Volksrod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Volksrod » Нед 03 яну 2010 13:07

Едвали ще можеш да ги осъдиш? От мен имаш подкрепа!
Като темата се върти около застраховките аз да питам защо бай Мангал с каруцата не плаща застраховка, ГТП, и т.н.....?

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Нед 03 яну 2010 13:37

Едва ли ще успееш да ги осъдиш.
Относно самите застраховки хората си правят проучвания и си решават категориите на районите.Не виждам защо софиянци виете много,защо варненци не вият-и техните са мн скъпи.Важното е да се мрънка.Като на колегата му тежи толкова да отиде да си регне МПС в айтос и да плаща с ...лева по малко.
Относно връзката на застр.компании с кат нека по скоро да стане,защото в момента има водачи които са ощетени реално и без вина заради застрахователни политики на отделните компании.
Относно агресивното каране-то си е до интелект-като си прът няма значение кво пише на номера на МПС.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”