Питане за Xenon

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за Xenon

Мнениеот s5501na » Сря 06 яну 2010 0:15

santo traficante закъсня с :lock:

Потребителски аватар
petyo_k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petyo_k » Сря 06 яну 2010 0:48

Аз си сложих ксенон на рефлекторните фарове,след това отидох на регулаж и после започнах да карам.От 23 Декември съм с тях и до сега не са ми присветквали,по което съдя,че не заслепявам чак толкова околните.Дори един приятел мислеше,че съм със сини крушки :mrgreen:

didko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didko » Сря 06 яну 2010 10:37

Темата определено е за :lock: човека отдавна е решил да си купи ксенон (и да заслепява останалите участници в движението и мацките mhihi mhihi mhihi с новия си ксенон), просто търсеше някой да му каже "браво взимай смело свети перфектно". Само се сети за тая тема когато някой със същите ксенони кара след тебе 20 км, как се чувстваш и се чудиш на къде да завъртиш огледалата, за насрещно движещите се няма да коментирам. Толерантност на пътя, колеги - а тя идва от самосъзнанието на всички нас, не е нужно да ни налагат законови ограничения за влезем в час. Нали всички се смятаме за умни и грамотни хора.

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Сря 06 яну 2010 13:16

s5501na написа:А относно фабричния ксенон,понеже изписахте доста, има ли кола ,която излиза сериино с фабричен ксенон на фар различен от този с лупата???- НЕ

Грешиш :idea:

Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

Мнениеот egoist_ok » Сря 06 яну 2010 13:31

koziak написа:
s5501na написа:А относно фабричния ксенон,понеже изписахте доста, има ли кола ,която излиза сериино с фабричен ксенон на фар различен от този с лупата???- НЕ

подкрепям мнението на колегата, че грешиш с това: http://bezplatniobyavi.com/obyavi_45183 ... a_II_.html

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Сря 06 яну 2010 13:36

Колеги просто си регулирайте фаровете, а после слагайте каквито крушки искате!/повярвай те и халогенните крушки могат да заслепяват ,така както и фабричния ксенон /

:bowdown :да: :012:

Най-точното и вярно твърдение !!!

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 06 яну 2010 13:37

egoist_ok написа:
koziak написа:

подкрепям мнението на колегата, че грешиш с това: http://bezplatniobyavi.com/obyavi_45183 ... a_II_.html

и други има :wink:

Потребителски аватар
Golfer_pz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer_pz » Сря 06 яну 2010 14:27

didko написа:Темата определено е за :lock: човека отдавна е решил да си купи ксенон (и да заслепява останалите участници в движението и мацките mhihi mhihi mhihi с новия си ксенон), просто търсеше някой да му каже "браво взимай смело свети перфектно". Само се сети за тая тема когато някой със същите ксенони кара след тебе 20 км, как се чувстваш и се чудиш на къде да завъртиш огледалата, за насрещно движещите се няма да коментирам. Толерантност на пътя, колеги - а тя идва от самосъзнанието на всички нас, не е нужно да ни налагат законови ограничения за влезем в час. Нали всички се смятаме за умни и грамотни хора.

Колега изобщо не мисля, да засляпявам хората нарочно!!! Второ: ще се прави задължителен регулаж и по това ще се каже дали заслепявам...
И трето: зад мене са карали доста коли с ксенони от които само някои са ме заслепявали гадно, а другите не ми правят впечетление!

Това че повечето гъзарчета карат с нерегулирани фарчета, не ме прави и мен такъв :idea: И изобщо това не го правя за да впечетлявам мацки или за гъзария- а именно да ми промени поне малко видимостта на пътя :wink:
айде поздрави :да:

Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s5501na » Сря 06 яну 2010 15:15

santo_trafficante написа:
egoist_ok написа:
koziak написа:

и други има :wink:

Да кажем , че греша-виновен съм :oops:

А понеже не разбирам много , много - фара специално на Лагуната дали не е рефлекторен/поне аз лупа не виждам/, и това какво трябва да значи? Едни коли с рефлекторен фар и фабричен ксенон не заслепяват , но други от същия модел ,на които е монтиран допълнително ксенон, заслепяват :hmmmm

Колеги пак повтарям, дайте да си регулираме фаровете, пък после, с каквото искаме да караме.

Аз лично съм с ксенон и на къси и на дългите, пък никой още не се е оплакал.

И един въпрос за по-напредналите: Като ви изгори крушката на "фабричния ксенон" , и после като монтирате "китайска" заслепявате ли, а все още ли имате "фабричен ксенон"?

didko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didko » Сря 06 яну 2010 15:23

А не мислиш ли че за намалената видимост може да има куп причини (състояние на рефлектора, вкл и стъклото, ел инсталация, РЕГУЛИРОВКА...), не слабите крушки. Както казах по горе, малко по различен начин: модна тенденция, не необходимост. Айде със здраве. Още нещо при производството на един фар се спазват много стриктно всички параметри зададени от конструкторите, вкл и тип крушка, темп режим, разположение на волфрамовата жичка...това оребряване, или изчистване на стъклата не се прави с декоративна цел. Нали се досещате какво ще се промени като монтираш ксенона, или неправилната крушка? Променяш изцяло насочеността на светилния лъч.

storms
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот storms » Сря 06 яну 2010 16:54

какво ще кажете за това:
http://www.bktuning.net/
по-точно "БИКСЕНОН КОМПЛЕКТ С ЛУПИ ЗА ВГРАЖДАНЕ"

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 06 яну 2010 17:05

Който си монтира след това да регулира фаровете и няма да има ядове.
Вярно е че има хора дето фаровете са им със ксенон и гледат за гугутки mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”