Измамника рокобои

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Adrian-AAA
Автомобил: Golf 2 and 3
Двигател: AAA and AFN

Re: Измамника рокобои

Мнениеот Adrian-AAA » Съб 09 яну 2010 18:24

аз знам как стоят нещата,но ще оставя Роско да каже от негова гледна точка какво точно се е случило. :!: Просто колегата Калвача не знае как да пазарува за което не може да обвинява други хора

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Съб 09 яну 2010 19:28

splyff написа:аз не казвам че е прав ама е дошъл от пловдив до тука да си купи тая част и тука какво да види тая част спукана неги познавам и двамата и ми е все едно ама неможе да коментираш българския при положение че момчето е било тоя път с няква надежда и накрая дърво.

splyff, не че нещо, но и ти като колегата всичко го караш в едно изречение :roll: Човек като вземе да чете, нищо не може да разбере :!:

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Съб 09 яну 2010 19:36

Stefan написа:
splyff написа:аз не казвам че е прав ама е дошъл от пловдив до тука да си купи тая част и тука какво да види тая част спукана неги познавам и двамата и ми е все едно ама неможе да коментираш българския при положение че момчето е било тоя път с няква надежда и накрая дърво.

splyff, не че нещо, но и ти като колегата всичко го караш в едно изречение :roll: Човек като вземе да чете, нищо не може да разбере :!:

Стефчо, недей така! Поне е сложил точка на края на изречението mhihi

по-темата: стана ми интересна темата. Не е зле някой ако не го мързи да преведе първия пост.

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Съб 09 яну 2010 20:04

Един въпрос.. Хващате колата ,отивате например в Техномаркет ,гледате телевизор ,не ви харесва и си тръгвате - Техномаркет незнам да ви дават пари за пътя ,който сте карали ,за да стигнете до там ,нито пък са измамници? Нали затова си отишъл на място - да видиш дадената част и да решиш...

Потребителски аватар
rokoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokoboy » Съб 09 яну 2010 20:12

Колеги, късно разбирам за темата, изчетох я и веднага пиша, за да се разбере каква е истината, макар че не е нужно да се обяснявам. Правя го заради другите хора, които са използвали случая да ме оплюят от злоба и са взели страна без да имат представа за какво става въпрос.
Т.нар. Клиент Х ми се обади по телефона и ме попита дали продавам главата и на каква цена. Разбрахме се за цена 200 лв за оборудвана глава. Попитах го да я свалям ли, защото колата беше все още цяла и я продавах за 1900 лв, той каза "Ще си помисля и ще ти звънна утре."
Хората, които ме познават знаят, че това не ми е бизнесът. Аз не съм монтьор, занимавам се с ауспуси и гуми, затова му звъннах да го попитам дали ще дойде до тук и да я види на място, как работи на колата и след това да му я сваля, макар че ще стане бавно. Той каза "След малко тръгвам, направо я сваляй", тогава почнах да я разглобявам. Не му я занесох на изхода на София, защото бях на работа (оттам идва и това, че бях в работно облекло), разбрахме се срещата да е на Сточна гара, като му обясних подробно къде се намира паметника Левски и Сточна гара, като го набрах аз, за да не се набутва. Като я разглобих, наистина видях, че има по средата цепки между клапаните, не го отричам. Звъннах на един монтьор и го попитах това нормално ли е, отговорът беше, че при дизелите 90% са така и да му я давам без да се притеснявам. Колегите, които разбират, също ще потвърдят това. Спокоен бях и че е читава, защото колата си работеше. Отидох на срещата с "ДЖИПА", който ми се иска да поясня на Клиента Х, че е VW Caddy Пикап I. :D Все пак, нали сме във форума на VW, всички сме фенове и караме тази марка и да не знаеш какво е Caddy... Чакаха ме трима човека с Audi 80, от които единият беше майстор. Погледнаха главата и извадиха тяхната, за да я сравнят. Лично аз им показах цепките и едното момче от тях каза, че тяхната е била спукана като тази. Тяхната беше спукана до самите бренери. Майсторът му каза, че е нормално моята глава да е спукана и няколко пъти предложи да я дам на половин цена. Аз бях категоричен, че няма да я дам, защото главата работи и така въпросът се приключи. Обясних им как да си тръгнат и си запалих си пикапа.
С този пост мисля, че отговорих на всичките колеги, които са взели отношение по темата и всеки да си намери извода. Ако колата не работеше, нямаше да пиша, че продавам я продавам и цялата, можете да проверите в темата viewtopic.php?f=57&t=177878. С кой акъл иначе бих го направил?
П.С. Колега, да те питам "сейноче" да се чете като три отделни думи: "Все - едно - че" ли?

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Съб 09 яну 2010 20:14

Нещата при пазар втора ръка не стои точно така, все едно отиваш до Техномаркет.
Не защитавам никой! Но ако продавача е казал: префектно е идвай, то купувача е в правото си да се чувства излъган ;) Така виждам аз нещата!
Въпроса е какво са се разбирали преди да тръгне купувача към продавача!
А вече съвсем друг е въпроса, дали са могли да се разберат на ЛС с тази грамотност на купувача mhihi

П.П. писах поста си, докато и колегата е писал неговия.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Съб 09 яну 2010 20:19

KALVACHA написа:пазете се от така наречения "rokoboy"

Ето превод от гугъл транслейт:
Значи, колеги, пазете се от така наречения "rokoboy" - човекът ми предлагаше глава за двигателя. От София е, аз съм от Пловдив. Със зор отидох до София, тоест до началото на града. Звъня му да дойде при мен, той вика "не мога, влез ти навътре в града", пък аз София не я познавам, но както и да е.

Въпросния пич идва с някакъв джип и ми рови(тук гугъл сериозно се затрудни с превода). Ясно е, че не иска да даде 5лв за гориво да дойде там, където бях спрял. Не стига, че идвам до София, а ми се прави на две и половина, но и на това казах "майната му", стига да е здрава главата. Та въпросния пич слиза от колата с работен комбинизон, омацан, все едно че сега е свалял главата. Питам го има ли нещо характерно за нея, а той разправя "гледай ти, аз не разбирам", а на сащия ден вика свалям е(2:0 за KALVACHA срещу гугъл). Поглеждам главата - цялата омазана. Аз ако продавам нещо бих го почистил малко или много. Както и да е, избърсах я и какво да видя - тя пукната направо на клапана. Показвам му, а той ми обяснява да се завари и да се начука направо, баси льольото! (тук гугъл се чудеше кой на кого трябва да му го начука, ама...) Питам го откъде я има, дали е ударил колата, а той ми обяснява, че я кара колата, била нов внос, но решил да я продаде (гугъл не знае, дали се има предвид продажба на колата на части или нещо друго).

Та като разбрах каква е работата му казах на пича едно "мерси" и си хванах пътя. Супер измамник се оказа, а и се разкарвах от Пловдив на всичкото отгоре. Супер кофти поведение, нали сме се събрали в тоя сайт да си помагаме. А дори май след мен и други хора е излъгал.

Последна промяна от maxpayne на Съб 09 яну 2010 20:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Съб 09 яну 2010 20:23

maxpayne написа:
KALVACHA написа:пазете се от така наречения "rokoboy"

Ето превод от гугъл транслейт:
Значи, колеги, пазете се от така наречения "rokoboy" - човекът ми предлагаше глава за двигателя. От София е, аз съм от Пловдив. Със зор отидох до София, тоест до началото на града. Звъня му да дойде при мен, той вика "не мога, влез ти навътре в града", пък аз София не я познавам, но както и да е.

Въпросния пич идва с някакъв джип и ми рови(тук гугъл сериозно се затрудни с превода). Ясно е, че не иска да даде 5лв за гориво да дойде там, където бях спрял. Не стига, че идвам до София, а ми се прави на две и половина, но и на това казах "майната му", стига да е здрава главата. Та въпросния пич слиза от колата с работен комбинизон, омацан, все едно че сега е свалял главата. Питам го има ли нещо характерно за нея, а той разправя "гледай ти, аз не разбирам", а на сащия ден вика свалям е(2:0 за KALVACHA срещу гугъл). Поглеждам главата - цялата омазана. Аз ако продавам нещо бих го почистил малко или много. Както и да е, избърсах я и какво да видя - тя пукната направо на клапана. Показвам му, а той ми обяснява да се завари и да се начука направо, баси льольото! (тук гугъл се чудеше кой на кого трябва да му го начука, ама...) Питам го откъде я има, дали е ударил колата, а той ми обяснява, че я кара колата, била нов внос, но решил да я продаде (гугъл не знае, дали се има предвид продажба на колата на части или нещо друго).

Та като разбрах каква е работата му казах на пича едно "мерси" и си хванах пътя. Супер измамник се оказа, а и се разкарвах от Пловдив на всичкото отгоре. Супер кофти поведение, нали сме се събрали в тоя сайт да си помагаме. А дори май след мен и други хора е излъгъл.
ей на това му се казва преразказ по картинка :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
lodarski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lodarski » Съб 09 яну 2010 20:24

ОчевАдно е че всеки си прав за себе си.Аз не познавам нито един от двамата, но съм склонен да вярвам на обвинения.Версията му някак си е по правдоподобна и със сигурност по грамотна.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Съб 09 яну 2010 20:35

Това сега тема за подигравки с автора ли е,тема за упреци кьм продавача ли е ,или е просто публичен сьботен спам?????? :Mr Green Fun

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Съб 09 яну 2010 22:13

Всички изложиха тезите си и няма нужда да става публичен съд!
Ако някоя от страните иска да добави нещо нека пише на някой активен модератор!

Към автора:
Следващия така написан пост ще бъде директно изтрит :!: :evil:
Или се научи да комуникираш правилно тук, или нямаш място!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”