Може ли да се лепи алуминий с лепило?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Може ли да се лепи алуминий с лепило?
Понеже ми се спука капака на нафтовата помпа,искам да попитам може ли да се залепи с някакво лепило за метал.По принцип търся да си купя,но ми казаха,че не се продава отделно,и искам да я залепя,за да не протече.Спукана е точно където е улея на гарнитурата,и тя е открита.Прилагам снимка,за да ви стане по-ясно за какво иде реч.Спукано е там където е отбелязано,само че над черната пластмаса и от към двигателя.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Re: Може ли да се лепи алуминий с лепило?
Има едно двукомпонентно на Локтайт 

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Гледах в сайта им,но никъде няма лепило за алуминий.Търсих в гугъл и там намерих една тема от форум.Там човека е успял да залепи алумихий с някакво лепило "Бизон",та мисля с него да пробвам ако не успея да си взема здрав капак.
- airjohn
- Автомобил: 2020 Skoda Karoq
- Двигател:
Има двукомпонентен течен метал за алуминиеви изделия.Хубаво е преди да се лепи да се почисти старателно и пукнатината да се "ограничи" чрез пробиване на отвор с тънко свредло(1-1.5мм)в края на пукнатината за да не продължи да се пука от вибрации и термични напрежения.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
airjohn написа:пукнатината да се "ограничи" чрез пробиване на отвор с тънко свредло(1-1.5мм)в края на пукнатината
Това ако не се направи има вероятност дори и да намериш супер лепилото специално за целта да не постигнеш никакъв ефект.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Ще го мисля как да го направя.Имам една оферта за капак.Лепенето ще е в краен случай.Мерси за информацията.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Защото колкото и да е изпърдяна под 100-200лв няма да я взема.А за какво ми е цялата помпа като ми трябва само капака.Имам предложение за капак на много изгодна цена,но съм в тежка финансова криза в момента.Помолил съм човека да ми го запази,и ако си одържи на думата лепенето отпада.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На Бриколаж има двукомпонентни за алуминий на Бизон. 14.99 им е цената.
Имах предвид тотално спечена и да не става за нищо, но това е просто предложение. Не очаквах помпа за дизел, която не става за нищо да струва 200лв.
Все пак успех!
Все пак успех!
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Има двукомпонентен течен метал на Wurth, лепих с него резервуара на служебен бус, много здраво стана, преди лепенето хубаво да се изчисти с бензин. мисля че ще стане и за алуминий. Успех
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
velinsl:За напълно спечена не знам,ще го мисля.За сега остава варянта като взема пари(надявам се това да стане тази година)да го купя от колегата дето го има и ми го предложи.Ако не ще търся по моргите,и в краен случай ще го лепя.Лепенето е времнно решение на проблема.Не искам да побългарявам колата не обичам такива испълнения.Искам всичко да си е както трябва.
- simon
- Автомобил: Hyundai Tucson
- Двигател:
Джантаджиите не могат ли да го наварят ама полека да не го изметнат?Виждал съм някои детайли как ги правят доста добре.Успех!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”