Автокъщи- лизинг- въпрос

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Автокъщи- лизинг- въпрос

Мнениеот calm » Вто 02 мар 2010 1:14

Понеже голфарата е заприличала на спукана манерка и съм решил да му отредя съдбата на служебна кола, от известно време се оглеждам за кола /главно в сайтовете/.
Реших, че ще е по- добре да взема нещо на лизинг/до 10к/. Обаче се сблъсквам с един проблем. Харесам някоя кола,в обявата пише "лизинг"/на няколко места/, отивам на място в автокъщата, гледам, оглеждам, харесвам, тамън съм се навил- греда! :banghead: "Цената е "в брой", не се дава на лизинг".
Е хуу де, що да не се дава на лизинг? Какво пречи дееа? Нещо ми куца и не мога да си го обясня. В обявата пише "лизинг", първо! Второ! Какво пречи да се даде на лизинг, след като тъпата автокъща си получава парите от лизинговата компания, шитка колата и освобождава място? Още повече, че уж е криза и не се купува, и другото, опасно- идва пролет, а с нея и градушка да земе да ги удари по автокъщата и колите да трябва на части да ги продават. Майтапа на страна, обаче преди две години на "Сливница" бях на круиз по автокъщите, имаше две- три като звезден куп се бяха скупчили на едно място. Странно, но факт- само едната я беше ударило градушка. И то каква... Колите на "ементал" приличаха, сигурно не са давали на лизинг.
Както и да е! Ако някой може да ми обясни :kissy:

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Re: Автокъщи- лизинг- въпрос

Мнениеот group® » Вто 02 мар 2010 7:40

Това, което се сещам на прима виста е, че така декларират реалната стойност и съответно плащат данъци.
Също може изобщо да не работят с лизинг компании, просто си пишат всичко за да отидеш на място.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 02 мар 2010 8:27

Имам приятели които внасят коли и работят с credibul и доста автомобили продават.

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Вто 02 мар 2010 8:46

santo_trafficante написа:Имам приятели които внасят коли и работят с credibul и доста автомобили продават.

Росене т'ва, к'во общо има с поставения въпрос, защо не дават на лизинг?! mhihi

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 02 мар 2010 8:50

group® написа:
santo_trafficante написа:Имам приятели които внасят коли и работят с credibul и доста автомобили продават.

трупам мнения!
що проблем ли имаш?

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Вто 02 мар 2010 8:56

santo_trafficante написа:
group® написа:

трупам мнения!
що проблем ли имаш?

:shock :horror:
Проблем аз нямам - ти?

офф. можеше да кажеш, защо някои не дават лизинг, след като имаш такива приятели и очевидно си запознат!

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 02 мар 2010 9:42

като цяло да вземеш кола над 5г и до 10-12 000 на лизинг е доста сложно ако говорим за банки. Там има други условия, например в края на лизинговия период колата да не е над 5 или 6 години и т.н. Да не говорим че за 10 000 не си струва да се разправят. Та мисълта ми е, дори и да продавача да се съгласи на лизинг трябва да прибегнеш до услугите на друг тип лизингодатели, което не знам колко е разумно.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Вто 02 мар 2010 16:04

Според мен цената при кеш е една цената при лизинг друга, защото лизинга в тези времена е нещо много относително и несигурно дали въобще ще се случи.

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Вто 02 мар 2010 23:55

rosy написа:Според мен цената при кеш е една цената при лизинг друга, защото лизинга в тези времена е нещо много относително и несигурно дали въобще ще се случи.

Ако лизинга се дава от самата автокъща- да, но при положение че мине през лизингова компания няма логика. Лизингодателите одобряват за ден. Отиваш- взимаш колата, автокъщата си получава парите, всичките, същия ден, а ти остава да се оправяш с лизинга към лизингодателя. Някаква друга е врътката.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”