Избор на лаптоп-мнение за този!-Вече е купен малко Help!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 16 май 2006 21:54

alexx написа:що не цитираш цялото :?: или само ще се заяждаме :?:

защото е безсмислено :) няма такива понятия като НАЙ. Тук говорим за марки, които имат някаква стойност. Самите продукти са ясни - ако са с равни други параметри, разликите са в стойността на марката - с други думи - няма как да ми докажеш, че "Тошиба е винаги най изгодно като сметнеш пакета със софтуера ,а и според мен са най-добрите всички останали са компромиси .........", както и че останалото е "компромиси". Написъл съм (ако не вярваш - провери) - че една част от Тошибите се правят в заводите на ЛГ, както и някой модели IBM и HP. С какво, според теб, отстъпва примерно аналогичен модел LG на Toshiba ? Всъщност, кой според теб ще е по-евтин, ако са с равни останали параметри?

За да се изкажеш, че "останалото е компромис" се иска доста задълбочено познаване на пазара ... Аз лично съм гоялм фен на Apple iBook и да ти кажа, надали има по-фенски ноутбук от този - останалите са като детски играчки в сравнение с него :)

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 16 май 2006 21:55

За Асус са наистина висок клас при средните системи...

Бръмячат дисковете, щото са 7200.... нашите в офиса са 5400 рпм...

Давах ти го образно..
Кво викаш за фортрон?Да наистина са такива ;)
http://vw.ilievi.com/_temp/pc_shot.jpg

А се пазарува техника от щатите.. не щото са различно производство, а щото там е различен режима за VAT за електрониката.. и излиза по-евтино..ама а изпуши.. нещо.. наистина ще има
уста проклина цяла вселена..

И да добавя:
всичко наистина е толкова мешано, че не моеш се оправи кое ОЕМ кое не....
пример.. дисплей.. 3-4 марки..
цд/двд - 2, 3 марки
процесори.. ясно е..
памети - 2-3 марки
хдд - 2-3 марки...

Ми .. на финала наистина който ти даде по-добра оферта, и по-добра гаранция.. си бонус...

При тез машинки.. гаранцията е жизненоважна!!!!!!! колкото повече толкова по-добре..
3 години.. и после ново..!

Последна промяна от wili98 на Вто 16 май 2006 21:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Вто 16 май 2006 21:58

Ок и аз това се опитвам да правя не му казах че може за 1000 лева да си вземе чисто нов асемблиран notebook ами като дава пари да вземе нещо добро. Софтуера в един Тошиба струва пак около 1500 AllNote XPPro ... и в този случай notebook или AllNote XPPro са ти free
общо взето ако не е Тошиба трябва да е Дел това са най добрите при notebooks според мен .
p.s. повече няма да пиша :?

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 16 май 2006 21:59

Само не асемблиран!!!!!!
не и лаптоп..

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 16 май 2006 21:59

wili98 написа:уста проклина цяла вселена..

хахахаха :) изкефи ме :)

а ей тука за маниаци, които им се занимава - http://www.mobilityguru.com/laptop/index.html

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 18 май 2006 7:45

@musura Koега да те успокоя малко .Харда е на Матсушита.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 25 май 2006 18:29

Днес взех IBM малко по-скъп модел от този който съм описал и сега си играя с него преди да го предоставя на собственичката му:) Та проблема ми е че като инсталирах BSplayer и пуснах едно филмче ми изкарва субтитрите на маймунски! Гледах настройките на настолното ми ПЦ и не намерих какво да променя за да стане работата. А на WindowsMedia Player на моето ПЦ си зарежда суб. а на лаптопа не. Ако някой има време и желание да помага да казва. Помощ се приема до тази вечер 21.00ч понеже утре двамата с лаптопа пътуваме за Поморие :vacation

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 25 май 2006 18:35

като кликнеш с десния буон на мишката върху пуснатият вече вилм в bsplayer-а избери ->subtittles -> subtittles font и го промени на cyrilic

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 25 май 2006 19:13

musura написа:като кликнеш с десния буон на мишката върху пуснатият вече вилм в bsplayer-а избери ->subtittles -> subtittles font и го промени на cyrilic

Ето кой вече заработи бира с картофки при първи възможен случай ! :beer

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

лаптоп

Мнениеот Kaizer Soze » Чет 25 май 2006 21:05

Много години подред IBM & Toshiba се гонеха във върховите модели. Откак първите станаха Леново им падна качеството много рязко - още не са зле но се появиха дребни дразнещи дефекти (еле пък за машина струваща 5К лева) - изтриват се клавиши и др. такива.
Тошиба обаче си остават номер 1. Защо?

1. 3 години локална гаранция (не международна, която е пожелание)
2. срещу 50-70 евро - допълнителна гаранция на дисплея - може да го пробиеш с пирон (по твоя вина) - Тошиба го сменя без да пита.
3. Производителност - производително дъно (често е Асус или MSI) иначе какъвто и процесор да сложиш, ако дъното е евтино, компа не върви.

Първо ги сервизирах после ги продавах и в двата случая си е удоволствие да работиш с Тошиба.
Оттам насетне другите са масовка, а HP 6125 можеш да си намериш от Стемо за около 1800 без ДДС. Кисмет в покупката :)

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Чет 25 май 2006 22:20

Абе чета и пак чета, до сега съм се спрял на Тошиба, задължително DDR II, и VGA с отделна памет (тва м/у другото не ми говори кой знае колко(не че не знам за ко йде сиреч)), та така те тва е :wink:

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Чет 25 май 2006 22:29

madcap написа:Абе чета и пак чета, до сега съм се спрял на Тошиба, задължително DDR II, и VGA с отделна памет (тва м/у другото не ми говори кой знае колко(не че не знам за ко йде сиреч)), та така те тва е :wink:

DDR2 - ново, бързо поколение памет при RAM и паметите за видео карти. Няма значение, добра е. VGA с отделна памет означава, че видеокартата има нейна памет а не е share memory от RAM-а (нямалява ти производителността рязко).
Екстра избор. :heavymetal:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”