Условна присъда за шофьор, убил дете на зебра

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Условна присъда за шофьор, убил дете на зебра

Мнениеот parno » Пет 04 юни 2010 5:59

трябвало е да чака - не е чакал
грубо нарушение - да
сега когато трябва да получи адекватно наказание - няма да го получи
нищо ново ... съвсем познат вече сапунен сценарии

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Пет 04 юни 2010 10:00

golfer написа:...
Спрял бус в дясно и по нищо не може да предположи, че пресичат хора.
Еле пък като няма светофар!
...

Голфер, в правилника на пишеше ли, че в такава ситуация, се намалява с готовност за спиране, тъй като най-вероятно има пешеходци? Ние няма какво да превиждаме, той закона си го е предвидил!
И както по нагоре се писа, той човека не е виновен, че са му дали малка присъда, нали не се е съдил сам. А има и една много лоша, но много тенденциална фраза на магистратите: "Мъртивте са си мъртви, да мислим за живите!" От мъртвите пари не могат да изкярат, изродите!
Виновника, ако има съвест и морал, колкото и лека присъда да му дадът, той пак ще го отнесе. Не искам да си представям как се живее с такова бреме... не искам и никой от нас да разбира! Пукам се от яд, като чуя за убито дете... но за съжаление стават такива неща, а ние трябва да правим всичко възможно да предотвратяваме ситуации в които има дори малка вероятност да пострада някое дете или който и да е! Останалото е в ръцете на съдбата...

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пет 04 юни 2010 11:33

По подобен случай е направен и филма - Law Abiding Citizen, който показва на какво е способен един родител, за да си отмъсти и на убиеца и на правосъдието.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пет 04 юни 2010 11:48

Явно не сте ме разбрали правилно.
Не защитавам виновника, не защитавам и магистратите!
Споделих реални ситуации от опит.
В закона пише много неща - да.
И в конституцията пише, че всички сме равни ама явно има и по-равни ...
Идеята ми беше да не сте толкова крайни в изказванията си във форума.
За мен човек способен на такива крайни изказвания като шофира също е способен на крайности!
Другия момент е, че с реване по форуми нищо няма да се промени.
Шофирайте разумно!

Потребителски аватар
the driver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the driver » Пет 04 юни 2010 12:28

maxpayne написа:2 години условно с 5 години изпитателен срок получи мъж, който миналата година блъсна и уби 6-годишно момче на пешеходна пътека пред училище.

Пловдивският окръжен съд постанови присъдата срещу 42-годишният Михаил Казанцев, след като се признал за виновен и поиска делото да се гледа по съкратеното производство, съобщи вестник "Марица".

Инцидентът стана на 11 декември м.г. в пловдивското село Марково. Майката Светлана държала за ръцете 6-годишния Емил Неделчев и сестричката му Деси. Тя пресичала на пешеходната пътека между Основно училище "Кирил и Методий" и детската градина, в която ходели двамата. Пред маркировката спрял товарен автомобил, който изчакал майката с децата да пресекат. В това време Казанцев го изпреварил със своя бус "Мерцедес" и блъснал момченцето. По-късно малкият Емо почина в болницата.

От полицията тогава съобщиха, че причината за катастрофата е шофиране с несъобразена скорост от страна на шофьора, въпреки че малко преди пешеходната пътека имало легнал полицай. В хода на разследването е установено, че Михаил Казанцев не е употребявал алкохол. Освен условната присъда, сега ще му бъде отнета и шофьорската книжка за 4 години, допълниха от съда.

Пловдивската прокуратура ще обжалва присъдата. Родителите пък се надяват Апелативният съд в Пловдив да постанови реално наказание за убийството на детето им.

http://dnes.dir.bg/news.php?id=6502939

Да ни е жив и здрав Михаил Казанцев! Човек за пример! Дори и алкохол не е употребил - герой! Браво, евалата и отделни викове "а така"

п.п. scuba ме подсети - да са живи и здрави съдиите от пловдивски окръжен съд! И техните майки!

Коментара е излишен.
Това само в България я го има.
Да се чудиш, законите ли ни са такива или управляващите, май и двете.
Браво на съдебната власт, освабодиха един убиец на деца :!:

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Мнениеот RoadRunner » Пет 04 юни 2010 18:09

Е тва е батко :banghead: :banghead: За пореден път се убеждавам, че живеем в страна на абсурдите и безкрайните простотии и тъпизми.... Най - лошото е, че края на всичкото тва май не е близо :banghead:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 04 юни 2010 18:24

За жалост каквото и да стане, детенцето няма да се върне! Горко му на човека който е отнел живота му :cry: Същата е работата, когато едно момче реши да се изфука с на тати Бмв-то и уби приятелката си! Това са КАМИКАЗЕ!

п.п За сетен път се убеждавам че направиха грешка че убиха Хитлер :drinking:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 04 юни 2010 18:27

Нищо вече не ме учудва! Преди няколко часа спрях на пешеходна пътека в Младост на Филип Аврамов пред 131-во да пусна жена с дете да мине и ме изпревари познайте какво... Полицейска кола :screwy След нея и една Хонда и най-на края един с едно Рено със свирене на гуми спря да ги пусне :screwy

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Нед 06 юни 2010 4:59

темата, само бърка в раната
така е винаги!
Познавам един, който е ударил бабичка и тя на място. Ми пич-а се е измъкнал с 10к :banghead: :banghead: :banghead:

kraskko
Автомобил: bmw
Двигател: dizel
Контакти:

Мнениеот kraskko » Нед 06 юни 2010 8:12

всеки шофер си кара по собствен правилник,като се почне от несъобразената скорост и стигнем до паркирането пред блока.в бг ако си с кола за 20000лв. може да отнемеш предимството на кола за 3000лв. и най нагло да отвориш джама и да се провикнеш.(еии каде караш тоааа таралясник бее!)а колкото до присъдата на въпросния "герой" не е нищо ново за нашата географска ширина.дано за напред има по-малко такива случки по пътищата. death

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 06 юни 2010 23:36

kraskko написа:всеки шофер си кара по собствен правилник,като се почне от несъобразената скорост и стигнем до паркирането пред блока.в бг ако си с кола за 20000лв. може да отнемеш предимството на кола за 3000лв. и най нагло да отвориш джама и да се провикнеш.(еии каде караш тоааа таралясник бее!)а колкото до присъдата на въпросния "герой" не е нищо ново за нашата географска ширина.дано за напред има по-малко такива случки по пътищата. death

Не винаги.. Един с една Х5-ца ли, Х7-ца ли, не помня, се натиска натиска да мине пред мене, ама аз не го пуснах.. Ей после зор да ме избута от платното, ама не му се получи mhihi
Хич не ги смятам за по-специални :) Сигурно някой ден ще си изям боя, ама не ми пука, аз съм си в правото.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 07 юни 2010 0:02

ISRalien написа:
kraskko написа:всеки шофер си кара по собствен правилник,като се почне от несъобразената скорост и стигнем до паркирането пред блока.в бг ако си с кола за 20000лв. може да отнемеш предимството на кола за 3000лв. и най нагло да отвориш джама и да се провикнеш.(еии каде караш тоааа таралясник бее!)а колкото до присъдата на въпросния "герой" не е нищо ново за нашата географска ширина.дано за напред има по-малко такива случки по пътищата. death

Не винаги.. Един с една Х5-ца ли, Х7-ца ли, не помня, се натиска натиска да мине пред мене, ама аз не го пуснах.. Ей после зор да ме избута от платното, ама не му се получи mhihi
Хич не ги смятам за по-специални :) Сигурно някой ден ще си изям боя, ама не ми пука, аз съм си в правото.
о всеки ма

ела щи дам да караш една седмица джипа и после си се качи на колата , нема нищо общо ...
с полото всеки ме мачка , а с джипа всеки пуска ....
смятай какво става като съм с полото и съм свикнал с джипа mhihi mhihi mhihi

kraskko
Автомобил: bmw
Двигател: dizel
Контакти:

Мнениеот kraskko » Пон 07 юни 2010 17:30

за хикс 5цата. :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'