Съвет за детенце

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

С кой набор да запиша дъщеря си?

2002-ри
32
45%
2003-ти
39
55%

Общо гласове: 71
Потребителски аватар
yasen_g3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yasen_g3 » Пет 09 юни 2006 8:42

Аз съм тръгнал на 6 години на училище и не съжалявам, гласувам за 2002 г. Още повече, че е момиче и ще се чувства много по-добре да е сред по-малките в класа отколкото сред най-големите!

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 09 юни 2006 9:02

Същата работа като с дъщеря ми. Пуснах я на 6 години. Сега е най-малката в класа. Но определено е по-добре от нейната приятелка, която е 8 години :-) Не съжелявам! По-рано ще завърши, по-рано ще влезе в живота. Учи полезни неща от по-големите деца... Та така. Гласувам за 2002

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 09 юни 2006 9:03

vasstop написа:Когато бях на 6 години моите родители ме попитаха аз кога искам да тръгна на училище. Моето желание беше да бъда ученик още същата година и въобще не съжалявам за това си решение. Уважавам и решението на родителите ми да ме попитат и да ми позволят аз сам да преценя. Ако бях на твое място бих позволил на дъщеря си сама да решава - достатъчно голяма е.

:да: Аз съм роден на 09.11. и съм тръгнал на училище в паралелка за 6 годишни, когато съм бил на 5 години и 10 месеца. И не ми е било никак зле. От друга страна, някъде бях чел, че децата които тръгвят по - рано на училище, по - добре възприемат, по - лесно се адаптират, по - интелигентни са, абе все такива неща /хубави/. Затова според мен 2002. Но както е казал vasstop - най - добре си я питай. Успех. :да:

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Пет 09 юни 2006 10:24

Мен са искали да ме пуснат на училище точно когато съм навършил 6 години (роден съм на 14-ти септември), щото съм можел да чета и смятам. Леличките от детската градина са навивали майка ми да ме праща на училище тогава, да не ми бави развитието, щото съм бил по- напред от другите деца в градината. Тя е ОТКАЗАЛА КАТЕГОРИЧНО, ЗА КОЕТО СЪМ И БЛАГОДАРЕН.
Та... гласувах за 2003 - както каза някой - всяко нещо с времето си.

П.П. Да ти е жива и здрава симпатичната щерка, пък дали една година по- рано или по- късно не е чак толкова важно ;-)

danakoplatec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danakoplatec » Пет 09 юни 2006 10:25

Виж сега моето мнение макар и субективно е въпреки че е малко детето и не показва толкова силно желанието си към дадено начинание трябва със своята съпруга да усетите по някакъв начин нуждата и интересите на детето а иначе това с 1 год. по рано или късно не променя според мен толкова нещата. Детето само показва нуждата си от контакт с други деца и обстоятелства просто е хубаво да усетите момента не се затормозявай мисля че не това ще промени неговото "усещане" за нещата. Аз мисля че детето само търси средата си просто а родителите сами усещайки по самите тях разбират какво е небходимо да направят за детето си.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пет 09 юни 2006 10:41

musura написа:Аз я попитах с кои деца иска да е и тя иска да си е с приятелите от яслата - демек с 2003-ти набор.

Иначе аз лично голям рев ревах на първият ми 15-ти септември :) Почти със шутове ме закараха до училището :) А честно казано, лятото преди да тръгна на училище го помня като днес - беше супер и през цялто време имах усещането, че от тук на татък - край с веселбата и игрите :(

Абе незнам и аз кое е правилното решение. Гледам, че и вие сте 50/50 :) Ужас! Щеше да е по-лесно, ако имаше превес на едната полвина :)

Ти сам си си отговорил на въпроса. При мен беше същото - нашите ме попитаха дали искам да тръгна на 6 годинки, или на 7. От детската градина ме караха да тръгна още на 6, защото бях по-напред от другите деца - вече можех да чета и да пиша, да събирам и изваждам. Аз избрах още една година детство, и точно така я почувствах - беше една от най-щастливите ми години. Наистина, през цялото време имах усещането, че е последната ми "истински детска, безгрижна" година, прекарах я почти изцяло на село, и още я помня :wink:

Искам да ти кажа, че усещането за време е много относително. Може би сте забелязали, как колкото повече пораствате, толкова по-бързо почва да тече времето. Замислете се: на 6г, ти даваш на детето си още една година детство, която обаче за него се равнява на 1/6 от живота му! За едно 6 годишно дете 1г е страшно дълго време. От друга страна, когато е на 20, същата тази 1г, с която "изостава", вече е 1/20 от живота му, и минава много по-бързо, много по-лесно се наваксва.

Така че, гласувах за набор 03, още повече, че и това е решението на детето, което е най-важното!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 09 юни 2006 10:57

колебая се...май към 2003 клоня...не може да се каже така...от друга страна има време да расте, а и в казарма нЕма да ходи, за да губи време :wink:

Потребителски аватар
slavi tsvetkov
Автомобил: 2023 VW TIGUAN ELEGANCE
Двигател: 2023
Контакти:

Мнениеот slavi tsvetkov » Пет 09 юни 2006 11:33

Аз съм за 2002 година.Тръгнал съм на 6 години на училище и вси4ко си беше ок.Според мен така е по-добре но вие си знаете най-добре.

Потребителски аватар
Nelina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nelina » Пет 09 юни 2006 16:03

Според мен е по-добре с 2002-ри набор - не мисля, че се губи детството, то не се определя от това, дали си в детска градина или в училище.
При мен така се случи, че завърших училище на 16, а университета на 21, навсякъде бях най-малката и всички се грижеха за мене, а аз правех най-големите щуротии :lol:

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Пет 09 юни 2006 16:27

2003 година и от мен, няма закъде да бърза, а колегата ACCELERATOR най-добре е защитил избора, така че присъединявам се към него!
В кръга на шегата вложих и леко пристрастие към 2003 го, защото моята дъщеря се роди тогава :wink:

Потребителски аватар
koko jumbo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koko jumbo » Пет 09 юни 2006 16:46

yasen_g3 написа:Аз съм тръгнал на 6 години на училище и не съжалявам, гласувам за 2002 г. Още повече, че е момиче и ще се чувства много по-добре да е сред по-малките в класа отколкото сред най-големите!

абсолютно съм солидарен, просто няма какво да добавя.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”