theultimate написа:Имам няколко много сериозни опасения:
-Тези 2000лв ще ги отнесе нормалния водач, който някъде е отебал или не е видял някое безумно 40 на хубав извънградски път.
-мутрата ако изобщо го накарат да си плати веднъж за 10 години, не му е проблем, особено като не му вземат точки
-а сега познайте при 2000лв глоба, дали чичко полицай няма да му потекат лигите след като спокойно може да гушне 100-200лв рушвет
Глобите ни за скорост НЕ са малки. Проблема е че не се налагат. Ако има камери навсякъде и на всяко неспазено ограничение те къткат с 50-100лв, никой няма да кара бързо. Като няма камери може изобщо да няма катаджия, може да не те спрат, а може и да почерпиш. Тоест шанса за глоба ако не караш като пълен хамалин, не е голям.
Точно, за да се налагат зверски глоби трябва контрольорите да са контролирани!
Иначе куките просто ще искат повече пари. Увеличават предпоставките за даване на рушвети.
Не може да те спират за измислени нарушения!
Снощи ми е прясно, как ме спират за преминаване на жълто, и го питам полицая...не ПП контрольор а полицай!
С 45 км/ч навлизам на зелено, 2 сек. жълто а аз съм в средата на кръстовището, трябваше да спра рязко да се удари онзи зад мен, да спра леко - в средата на кръстовището или да продължа след като съм започнал маневрата?
А днес намерих още два такива светофара, а няма и броячи.
Събират страшни суми, а чакат помощи за камери и радари ! Просто няма интерес да се спре "хранилката"
че няма да има суми и за нагоре ...няма да има шефовете ...