Попаднах на него в нета, надявам се че препкопирайки го не нарушавам нечии авторски права - съжалявам ако е така. Но е наистина добър.
Взето от тук: http://www.facebook.com/profile.php?id=100000160394300&v=wall#!/note.php?note_id=139308352775490&id=100000160394300&ref=mf
Иконата
Мамицата му на бабето. Щеше да ме вкара в затвора. Децата ми щяха да останат без баща. Добре, че му се размина само с отъртване. Поодраска си задника…
…Изпремятах го през десния калник…
Таман излизах от къщи.
Носех икона на жена си. Подариха ми я, беше истинска, а жена ми събира икони. Не я хареса и се скарахме.
...Изкарах колата от пряката на булеварда, нервен, с двадесет и пет, тридесет километра в час на втора. Нямаше място да засиля. Пред поликлиниката на тесния булевард изскочи бабичката – на платното. Побягна да хване отсреща автобуса на спирката без да се огледа. Навих силно надясно – да не я сгазя…
Въздъхнах. Но зад нея изскочи втора.
Този път навих волана наляво. Тя застана с очи в моите и с последни усилия я изпремятах през десния калник и покрива. И … в отсрещното дърво – ударих се с колата малко в дясно от средната част на предния капак.
Главата ми изби предното стъкло.
„Добре, че джамът ме цъфна над очилата. Късмет…”
По-късно си възстанових картината.
…Казаха, че й починало внучето. Бързала за Малашевци…
Дойде полиция.
Не бях на себе си. Ходех насам, натам, около строшената кола и по платното, където на средата седеше бабичката и виеше „Умирам!”. А иконата се беше преметнала забравена на задната седалка...
… А бабето бързало за Малашевци. Гонело автобуса отсреща, а може би Свети Петър?...
То продължаваше да се превива на паважа и да вие: „Умирам!”.
„М-м-м-м-…”
Не се и опитах да го мръдна. Ами ако беше счупило таз или прешлени?
Спрях движението. Отсреща изскочи собственичката на павилион за напитки и цигари - „Тук си пресичат без да мислят! Ама и защо не сложат светофар?”…
После дойде линейката. Сестрата извади наредена като аптека чанта. Докторът постави слушалките…
Дадоха ми някакво хапче. А медсестрата захока бабето. То стана и закуцука към бързата помощ.
Абе какво ти бабе – на около шейсет. Седна то на носилката в линейката, не се сдържах и му креснах - „Бе ти луда ли си? Щеше да гушнеш босилека! Ще ме вкараш в затвора!”
…Тези, от бърза помощ, се справиха само за секунди. По-късно видях как в Пирогов бабето го возят от кабинет на кабинет на висок стол на колелца, а то гледа отвисоко като британската кралица от трона…
Някой каза „Той е пил!”
„Абе хора – от две седмици не съм пил една бира, нали и за да се напиеш, трябват пари!”
Пробата го потвърди. Нямаше капка алкохол в мене.
Бабето?
Нямаше му нищо.
Мамицата му…
Щеше да ме вкара в затвора!
Добре, че го изпремятах през калника…
Една стара кола имахме с жена ми…
Половин ден бях в Пирогов. После часове чаках дежурните полицаи и давах обяснения.
Прибрах се при жена си вечерта. Тя беше се погрижила да изтеглят с пътна помощ смачканата кола пред блока. Беше я покрила с брезент.
Обличах си смазан от емоции пижамата. Погледът ми попадна на стената...
Над леглото ми висеше окачена иконата...
Красимир Панчев

На всеки може се случи , не дай боже - един разказ
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: На всеки може се случи , не дай боже - един разказ
Пич смени дилъра аз нищо не схванах, и си мислиш че това е заради иконата 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Това е за някоя от темите за катастрофите Замислете се и Катастрофи поуки разни
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Имал съм подобни дни, след които вечерта си мислех - аве м***а му и прасе, що ли не си счупих главата. Всичко отминава, животът е борба, и борбата е безмилостно жестока.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Това съм го изживявал.
Не го пожелавам никому.
Не го пожелавам никому.
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
е голяма глупост е това.... тоя повече го е яд за трошката отколкото за жената.... по-добре да беше пуснала еротичен разказ 

- KingoftheROAD
- Контакти:
Стига ве майна, опитай да се поставиш на мястото на човека. Който не е патил не знае. Заради простотия та на две тъпи бабета става такъв карамбол. Едната успял някакси да избегне, а втората пък се тръшкала, че умира, пък сама станала и се качила в линейката. Ей такива имитатори са за
и 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Така трябва да е трябва да се приеме закон ако удариш пешеходец на място дето не е за пресичане водача да няма вина ( освен ако не е със превишена скорост и или алкохол)
Под пешеходец разбирам пълнолетен гражданин на България щото всички знаят че децата нямат спирачки. Писнало ми е да тътря гуми заради заспали бабета дет си мислят че пътя е техен и пресичат дет им падне. То верно че навремето е имало 4 коли в града линейката,пожарната,патрулката и учебната ама това не означава че трябва да пресичат без да се огледат

Под пешеходец разбирам пълнолетен гражданин на България щото всички знаят че децата нямат спирачки. Писнало ми е да тътря гуми заради заспали бабета дет си мислят че пътя е техен и пресичат дет им падне. То верно че навремето е имало 4 коли в града линейката,пожарната,патрулката и учебната ама това не означава че трябва да пресичат без да се огледат

- KingoftheROAD
- Контакти:
Те бабетата кат се паникьосат, че ще изпуснат рейса, пък следващия не се знае кога, ще дойде и в тия жеги (студове) и стават карамболите. След това пътища много. Но законът трябва да погне и пешеходците, то на шофьорите винаги може да им се измисли нарушение ако нямат такова. Навремето (89-та) инструктора по теория долкото си спомням цитираше закона нещо за съобразена скорост - водачът е длъжен да се движи със съобразена с пътните условия скорост, или нещо такова. По тази точка - удариш ли пешеходец, дори и с 20 км/ч си виновен - карал си с несъобразена скорост. Тва е, а това че пешеходецът не пресичал на обозначените за това места, никой не обръща внимание...
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Е този член за "скорост несъобразена със пътните условия" е еб@ти простотията
Колко е съобразената скорост ако ще и със 1км/ч да караш пак ще кажат че е несъобразена скорост
Който я е измислил тая част от ЗДвП е бил ИДИОТ това е първото което куките пишат във всеки акт.

Който я е измислил тая част от ЗДвП е бил ИДИОТ това е първото което куките пишат във всеки акт.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Георги Калоянчев май го осъдиха или поне имаше дело за несъобразена скорост за бутане на пешеходец с 30 км/ч, по въпроса с несъобразената скорост
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Мойте уважения, но ако за всеки малоумен разказ или за всяка новина пускаме теми ще се заринем.
А мястото на разказа е точно тук
viewtopic.php?f=60&t=1727&start=8520
А мястото на разказа е точно тук

Върни се в “ОФФ-Топик - други”